İmamoğlu’nun mitingine taşlı saldırı;

İmamoğlu’nun mitingine taşlı saldırı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingi sırasında bir grup tarafından taşlı saldırı düzenlendi. İmamoğlu mitingde halka hitap ettiği sırada yaşanan gerginlik nedeniyle bazı vatandaşlar yaralandı....

Miting alanının hemen yanında toplanan bir grup, İmamoğlu’nun bulunduğu otobüse ve alandaki vatandaşlara taş ve yanlarında getirdikleri bazı cisimleri fırlatmaya başladı. Yaşananlar üzerine İmamoğlu, alanda duran polislere seslenerek gruba müdahale etmesini istedi.

Olayların ardından İmamoğlu şu ifadeleri kullandı; “Bir avuç insan, ne yazık ki kalplerini buzla kaplatmış olabilir. Siz onlara asla aldırış etmeyin. Onlar bu yaptıklarına pişman olacaklar. Onlar bir süre son pişman olacaklar. Bize sevgi, barış, huzur, bolluk, bereket sözleri düşüyor. Siz bunları konuşun.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından olaya ilişkin şu açıklamaları yaptı; “Sevgili halkım, mafyalar, militanlar, sadatçılardan, Sinan Ateş’i öldüren torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem başkanımıza saldıranlar bunlardır, amaçları insanları korkutmaktır. Sandıktan uzak tutmaktır. Tüm Türkiye itidalini koruyacak. Türkiye makul çoğunluğun ülkesi, çoğunluk bu kötülüğü bitirecek. Sevgili vatandaşlarım 14 Mayıs'a odaklanın başka her şey teferruattır. Sakın kızmayın sakın küsmeyin. İnsaninizi sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam da budur. Ekrem evladıma da geçmiş olsun ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır, bunu da ödemeye hepimiz hazırız.”

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, sosyal medya hesabından “Provokasyonlara geçit vermeyeceğiz. Bu ülkede inatla nefrete karşı sevgiyi büyüteceğiz.” paylaşımını yaptı.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum