Gökyüzüne yeni bir Türk imzası: İnsansız helikopter bu yıl uçacak;

Gökyüzüne yeni bir Türk imzası: İnsansız helikopter bu yıl uçacak

Türk savunma sanayiinin taşıyıcı kolonlarından biri olan hava platformları için Cumhuriyet’in 100. Yılı çok önemli bir kilometre taşı oldu....

 İnsanlı ve insansız hava araçlarında dünyada çok iyi bir yer edinen Türkiye, önümüzdeki birkaç ay içerisinde insansız helikopterini de gökyüzüyle buluşturacak.

Ülkenin kendine yeni bir yol açabilmesinin ilk taşları

Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kuruldu. Geldiğimiz noktada dünyanın en büyük uçak üreticileriyle sürdürülen stratejik ortaklıkların yanı sıra Milli Muharip Uçak KAAN, Hürjet, Hürkuş, ANKA S/İHA serisi, Gökbey, ATAK helikopterleri, Şimşek ailesi, Göktürk ve çok sayıda farklı projeyle TUSAŞ, Türkiye’nin yüz akı olarak yoluna devam ediyor. Yapılan bu çalışmalar, Türkiye’nin ABD başta olmak üzere batılı ‘müttefiklerinden’ yapılan yoğun baskılar, art arda gelen ambargolar ve savunma sanayiinde neredeyse tamamen dışa bağımlı bir ülkenin kendine yeni bir yol açabilmesinin ilk taşları olacak.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum