'Bakanlığa kadar yolu var';

'Bakanlığa kadar yolu var'

Kuzeykent Mahallesi’nde bulunan sürücü parkurunun taşınması için büyük çaba sarf eden Mahalle Muhtarı Hakan Çölez, yetkililere yazdığı dilekçeye 'ret' cevabı gelmesinin ardından, yetkililere tepki gösterdi...

Kuzeykent Mahallesi’nde bulunan sürücü parkurunun taşınması için büyük çaba sarf eden Mahalle Muhtarı Hakan Çölez, yetkililere yazdığı dilekçeye 'ret' cevabı gelmesinin ardından, yetkililere tepki gösterdi. Kastamonu Trafik Komisyonu ve ilgili kurumların dilekçesine ret cevabı verdiğini hatırlatan Muhtar Çölez, pes etmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini kaydederek, ''Bilinmelidir ki resmi yazışmalar ve görüşmeler ile  anlatamadığımız doğruları kanuni eylem planları ile ilgili tüm kurum ve bakanlıkların duymasına kadar gidecek bu konu'' dedi.


''BEN NE DEMEYE BU KOLTUKTA OTURUYORUM''

Çölez, şöyle devam etti; ''Ben mahallenin muhtarıyım. Tek işim dilekçe yazıp reddedildiğim zaman yerime oturmak değil. Çünkü reddedilişlerimiz kağıt üzerinde oluyor. El cevap görevli personelimiz gitti, kontrol etti. Cevabımız ret. Var mı böyle bir şey? Ben ne demeye oturuyorum bu koltukta. İşgalci miyim ben, hayır. Mahallesinin seçimle gelmiş yetkili makamıyım. Ama kontrole giden personel muhtarlığa mi uğradı. Ya da muhtarım  biz geldik gel bir dinleyelim mi dedi hayır . Hangi personellerin yetki alıp gidip baktığını da bilmiyoruz. Ben iyiyimdir ya da kötüyüm dur görevde olduğum süre boyunca mahallemde bir çalışmayı yapılıyorsa birileri bir şey kontrol ediyorsa bu muhtara haber verilmesi lazım seninle çalışırım ya da çalışmam kafasıyla bir yere varılmaz. Ben bilirim mantığıyla 4 bin 5 bin kişinin adına karar verilmez bu yanlıştır. Öyle ya da böyle bu yanlıştan dönülecek. ''

Çevresinde birçok eğitim kurumunun bulunması nedeniyle bölgede tehlike oluşturan eğitim parkuru,  acemi sürücü adaylarının araç kullanım noktası olan parkurun ve tırların park hâlinde bulunduğu bölgede okulların yanı sıra bir de çocuk parkının var olması tehlikeyi daha da artırıyor.

''20'NİN ÜZERİNDE EĞİTİM YUVASI VAR''

Göreve geldiğinden bu yana alanın başka bir bölgeye taşınması noktasında çalışmalarını sürdüren Çölez, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Yollar kepazelik dolu, sonra vatandaş diyor ki ‘Neden hizmet alamıyoruz?’ Biz, buradan trafik eğitim parkurunu kaldırmak istiyoruz. Zamanında komisyon burada parkur olmasına izin verirken burası bu şekilde değilmiş herhalde. Buranın ıslah edilmesi bize bir sonuç getirmez. Acemi sürücülerin burada dolaşmaması lazım çünkü eğitim yuvası dolu bir yer. Kuzeykent’te toplamda 20’nin üzerinde eğitim yuvası var, üniversiteyi saymıyorum bile. Kuzeykent bir eğitim yuvasıyken parkurun burada olmaması gerek. Biz İstanbul, Ankara değiliz. İstanbul, Ankara değilken onlar gibi hayatı zorlamanın anlamı yok. Şehrin çeşitli yerlerinde çok güzel araziler var. Buralarda ticarethaneler dolu olsa anlayacağım, esnafın iş bozulacak diyeceğim ama burada vatandaşın işine yarayan hiçbir şey yok” diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
  • Ali aydın / 19.10.2021 14:59

    Gözümüz gibi bakmamız gereken öğrenci lerimizi gelecek nesli düşünen var