Bu sergi kaçmaz;

Bu sergi kaçmaz

Halk Bilimci (Folklor Araştırmacısı), Şair Nail Tan tarafından Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Güzel Sanatlar Fakültesine bağışlanan eserlerden oluşan “Nail Tan Koleksiyonu Seçkiler Resim Sergisi” KÜ Merkez Kütüphanesi Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı....

Düzenlemesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Metin Uçar ile Dr. Öğr. Üyesi Teoman Çığşar tarafından yapılan sergide koleksiyonda yer alan 66 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

“Nail Tan Koleksiyonu Seçkiler Resim Sergisi” açılışı, KÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan,  Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Tuna, KÜ Genel Sekreter Vekili Şevket Bahçecioğlu tarafından yapıldı. Sergi KÜ akademik ve idari personeli ile sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.

YILDIR: “BURADAKİ ESERLERİN MADDİ MANEVİ DEĞERİ ÇOK YÜKSEK”

Serginin açılışında konuşan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, sergideki resimlerin nail tanın yıllarca topladığı koleksiyonu olduğunu belirterek “Nail Tan Eserlerini bizim üniversitemize bağışladı. Şu anda Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin zimmetinde, biz o resimlerden bir seçki yaptık. Burada yer alan resimlerin yüzde 99’u farklı ülkelerde yaşayan ve Türkiye’deki adı artık sanat tarihi kitaplarına geçmiş büyük ustaların resimleri… Bu yüzden buradaki eserlerin maddi manevi değeri çok yüksek… Bunları dönem dönem seçki yapıp sergileyeceğiz. Bu sergi bir ay boyunca açık olacak. Gelecek dönemde diğer sergileyemediğimiz eserleri sanatseverlerle buluşturacağız” dedi

Nail Tan ise, 1970’lerde başlayan Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı’ndaki yöneticilik görevleri süresince pek çok sergi açılışına katıldığını ve sanatçıları teşvik ettiğini ifade etti. Kültürün toplum ile bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Tan, kültüre toplu olarak bakılmamasının bir eksiklik olacağını belirtti. Nail Tan, sanata verdiği değer sonucunda dünyanın çeşitli yerlerinden kendi satın aldığı ve hediye edilen eserler ile koleksiyonunun oluştuğunu anlattı.

KOLEKSİYONU FAKÜLTEYE BAĞIŞLADI

Sergi öncesi Nail Tan ve eşi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Nail Tan, bağışladığı koleksiyon hakkında bilgi vererek koleksiyonun bulunması gereken yerde olmasından ve ressam dekanın yönetimindeki Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde emin ellerde olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Dekan Prof. Erol Yıldır ise koleksiyonun fakülteye bağışlanmasından ve katkılarından dolayı Nail Tan’a teşekkür belgesi takdim etti.

“Nail Tan Koleksiyonu Seçkiler Resim Sergisi” bir ay boyunca Güzel Sanatlar Galerisinde açık olacak. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum