EYT, staj mağdurlarına müjde;

EYT, staj mağdurlarına müjde

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Destici, EYT'de staj ve çıraklık mağdurları için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Destici, 14 Mayıs seçimleri sonrasında staj ve çıraklık mağdurlarının emeklilik haklarına kavuşacaklarını söyledi....

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının hazırladığı düzenleme sonrasında milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) emeklilik hakkına kavuştu.  EYT düzenlemesinden 8 Eylül 1998 tarihi sonrasında staj ve çıraklık yapanlar düzenlemeden yararlanamadı. EYT'nin ardından staj ve çıraklık mağdurları için de yeni adım geliyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 14 Mayıs'tan sonra staj ve çıraklık mağdurlarının da EYT kapsamında emeklilik hakkına kavuşacağını söyledi.

"SEÇİMDEN SONR STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI EMEKLİ OLACAK"

Çıkarılan yasa ile emeklilikte yaşa takılanların sorununun çözüldüğünü, binlerce sözleşmeli çalışanın kadroya alındığını hatırlatan Destici, "14 Mayıs'tan sonra staj ve çıraklık mağdurları da emeklilik hakkına kavuşacak. Diğer sözleşmeliler de kadroya geçecek. Birinci derecedeki herkesin 3600'e (ek gösterge) hak kazanması için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğiz. Hiç şüpheniz olmasın. Cumhur İttifakı yaptı, yine yapacak." dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum