‘KSK, Manisa FK’dan daha fazla para harcamış’;

‘KSK, Manisa FK’dan daha fazla para harcamış’

GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Levent Eriş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör Eriş, sezonun geri kalanıyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken gelecek sezona dair yapacak çok işlerinin olduğunu dile getirdi....

“PLANSIZ PROGRAMSIZ TRANSFER POLİTİKASI ÇİZMİŞİZ”

Tecrübeli teknik adam sezon başında ve devre arasında uygulanan transfer politikası hakkında; “Sezon başında kurulan takımla devre arasında kurulan takıma baktığınızda, ilk devrede kurulan takımın oyunsal olarak daha değerli olduğunu ifade etmek isterim. Devre arası gerekli bölgelere transfer yaparsınız ki bu takviyeler sizleri daha farklı bir takım haline dönüştürür. Biz bunu maalesef ki 13-14 transfer yaparak olumsuz bir tablo yaratmışız, plansız programsız transfer politikası çizmişiz. Bunların da birçoğuyla 5 aylık anlaşma yaptığımız için sezon bittiğinde elimizde var tertemiz bir sayfa… Temiz ama harcanan ekonomi boşa gitmiş. Bu sene yapılan harcamalara bakınca… GMG Kastamonuspor benim sezon başında görev aldığım 1’inci Lig ekibi Manisa FK’dan daha fazla para harcamış. Play-off mücadelesi veren Manisa ilk 11’inde 5 asgari ücretli futbolcu bulunduruyor. Aslında ne kadar yanlış bir transfer politikası çizildiğinin açık ve net bir şekilde örneğidir” diye konuştu.

“TÜRK FUTBOLUNUN EN BÜYÜK AYIPLARINDAN BİR TANESİ EGO VE KOMPLEKS”

Türk futbolunun ego ve kompleksten uzaklaşması gerektiğini vurgulayan Eriş, “Türk futbolunun artık egodan kompleksten uzak, vizyonlu, çalışan insanlara ihtiyacı var. Türk futbolunun en büyük ayıplarından bir tanesi ego ve kompleks. Artık devir ekip devri. Artık dünya futbolu ekiplerle yönetiliyor. O yüzden profesyonel bir ekip sağlamalı ve profesyonel bir ekip yaratmalıyız. İnşallah önümüzdeki sene biz bu kurumsal yapıyı daha hazır hale getirmek için profesyonellere ihtiyacımız var. Egosu yüksek insanların elinde oyuncak halinde dönmesine gönlüm razı gelmiyor. Kulüplerin borç batağına düşmesi bu işi bilmeyen, bu işten nemalanmak isteyen insanlarla dolmaya taştı. Bu ilişkiler içinde kulüpler plansız programsız, organizasyonsuz; vizyonsuz insanların haline dönüştü” ifadelerine yer verdi.

“BAZI ARKADAŞLARIMIZA SON ŞANSLARINI VERECEĞİZ”

Teknik Direktör Levent Eriş, kalan maçlara dair ise şunları söyledi: “Kalan 6 müsabakada oyuncuları değerlendireceğimi oyuncuları değerlendirmek istiyoruz. Biz önümüzdeki sene şampiyonluğa oynayacak, sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacak bir takım yaratma projesindeyiz. İlçelerin ses getirdiği bir Süper Lig varken, ilin Süper Lig’de olmaması, bunca zamandır yapılan yanlışların karşılığıdır. Sayın Onursal Başkanımız Cengiz Aygün’ün önderliğinde olan bir yerin hedefe koşmama ihtimali yoktur. Bunu bir türlü gerçekleştiremeyenlere de üzülmeden geçemiyorum. Bunca imkanlarla olabilecek en kötüsü yapılmış. Sayın başkanımızın müthiş desteğiyle tablo ortada maalesef. Son 6 müsabakada kimsenin hakkını yemeden en hakkaniyetli bir şekilde formayı dağıtacağız. Bazı arkadaşlarımıza son şanslarını vereceğiz. Sonrasında iç transfer planlamalarını hayata geçirmeyi istiyorum. Dış transfer en kolay transferdir, iç transfer ince elenip sık dokunur. Transferi değerlendirirken incecik ayrıntıları kaçırmamaya gayret edeceğiz.”

“YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Şampiyonluğa oynayacak takımı yaratmak adına işlerinin çok olduğunu söyleyen Eriş, “Yapacak çok işimiz var. Takım planlaması, organizasyon (tesisler, antrenman sahası, ek bir saha, tekrar elden geçmesi gereken Gazi Stadı, otobüs, malzeme dizaynı, personel dizaynı) gibi kalemler var. Kurumsallaşmayı yakalayabileceğimizi, profesyonellerle ekip haline dönüşmeyi istiyorum. Şampiyonluğa ve play-off’a oynayan takımlarla karşılaşacağız. hem değişip dönüşmeye çalışıyor hem oyunculara şans vermeye çalışıyoruz aynı zamanda rakiplerle mücadele edip kendimize söz gelmesini engellemeye çalışıyoruz. Bu kolay bir şey değil. Karacabey maçının iyi bir müsabaka olmasını bekliyoruz. Oynayacak arkadaşlarımızın ben de varım, gelecek sene beni de düşün demesini bekliyoruz. O yüzden de önümüzdeki maçlarda da taraftarımızdan mümkün olduğunca sonuçlara bakmamasını umuyorum” dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum