Seçim beyannamesinde emeklilik değişimi;

Seçim beyannamesinde emeklilik değişimi

AK Parti seçim beyannamesinde emeklilik reformu işareti verildi. Milyonlarca ev kadını emeklilik hakkına kavuşacak....

Anneler için emeklilik yaşı esnetilecek. 2000 sonrası işe girenler için yeni bir emeklilik sistemi gelecek. Bağ-Kur-SSK prim eşitlemesi ile erken emeklilik imkanı doğacak. 

Beyannamede yeni emeklilik sisteminin ipuçları verildi. Ev hanımlarının emekli olması için kolaylıklar dikkat çekerken, yeni sistemde annelerin de yaş şartı düşürülecek.

Bunun yanında 2000 sonrası ve Bağ-Kur prim eşitleme için çalışmalar başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı seçim beyannamesi milyonlarca vatandaş için çok önemli müjdeler getirdi.
Özellikle gençler, kadınlar, yaşlı ve engelliler ile ailenin öncelendiği beyannamede dikkat çeken başlıklardan birisi de emeklilik ile ilgili olandı.

EV KADININA EMEKLİLİK HAKKI

Çalışma imkanı bulamayan ev kadınları için şu anda işletilen isteğe bağlı sigorta sistemi yeniden ele alınacak. Böylece ev kadınlarına daha kolay ve erken emeklilik hakkı tanınmış olacak. Bugün isteğe bağlı sigorta ile 15 yıl prim ödemesi gereken ev kadınlarının bu primlerinin üçte birini devlet üstlenecek.

İsteğe bağlı sigorta Bağ-Kur kapsamında bulunuyor. Ancak reform sisteminin içinde Bağ-Kur SSK prim eşitlemesi de bulunduğu için burada 5400 yerine 4500 gün ya da 3600 gün ile emeklilik de mümkün olabilecek. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum