Kastamonu iş dünyası ‘Hayır’da buluşuyor;

Kastamonu iş dünyası ‘Hayır’da buluşuyor

Kastamonu’daki dört ticaret ve sanayi odası ile Ticaret Borsası, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin yaralarını sarmak için TOBB’un başlattığı “İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası” kapsamında harekete geçtiler....

KATSO’nun ev sahipliğindeki toplantıda bir araya gelen oda ve borsa temsilcileri, iş dünyasından gelecek bağışlar ile felaket bölgesindeki kentlerde depreme dayanıklı ve güvenli konutlar inşa edileceğini kaydederek; “Kastamonu iş dünyası olarak bu seferberliğin içinde tüm gücümüzle yer alacağız” açıklamasında bulundular.

 Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO), Tosya Ticaret ve Sanayi Odası, Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası, İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası, Kastamonu Ticaret Borsası bünyesinde bulundukları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yurt çapında başlattığı “İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası” için harekete geçtiler.

 FINDIKOĞLU: “TOBB’UN BU SEFERBERLİĞİNDE DE İLİMİZ İŞ DÜNYASI TÜM GÜCÜYLE YERİNİ ALACAK.”

Toplantının açılış konuşmasını yapan KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremde büyük can ve mal kaybı yaşandığını kaydederek, “Her milli meselede olduğu gibi bu deprem sonrasında da TOBB ve Oda/Borsa camiası olarak hızla seferber olduk. Türk iş dünyası olarak deprem bölgesindeki mağdurların ihtiyaçlarını karşılamak için kendi kaynak ve imkanlarınızı seferber ettik, depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Desteğinizi depremzede vatandaşlarımızdan esirgemediğiniz ve dayanışma ile seferberlik ruhu içerisinde deprem bölgesine yönelik sağladığınız tüm yardımlar için ülkemiz iş dünyası adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Deprem bölgesindeki en büyük ihtiyacın depremzedelere kalıcı-güvenli konutlar sağlanması olduğunu ifade eden KATSO Başkanı Fındıkoğlu, “Çatı kuruluşumuz TOBB tarafından başlatılan bu seferberlikte de ilimiz iş dünyası tüm gücüyle yerini alacak. Odalar ve borsa olarak ilimiz adına deprem bölgesinde ortak katkı ile kalıcı ve güvenli konutlar yapılması yolunda işbirliği içinde çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

İŞERİ: “ İLİMİZ, YERİNİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YERİNİ ALACAK”

TOBB Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Sedat İşeri ise yaptığı konuşmada düzenlenen kampanyaya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun büyük önem ve kıymet verdiğinin altını çizdi ve “Kastamonu iş dünyası olarak seferberlik ruhu ile ortak emek vermemiz gereken bir imece bu. Kastamonulu firmalar depremin ilk gününden deprem bölgesindeki yaraları sarmak için ellerinden geleni yaptılar. Odalarımız ve borsanın istişare ve birlik beraberlik ile bu seferberlikte de ilimiz yerini en güzel şekilde yerini alacaktır” şeklinde konuştu.

TEKELİ: “YAPACAĞIMIZ KONUTLARIN MUTLULUĞU VE ONURU İLE YAŞAYACAĞIZ”

Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Tekeli, deprem bölgesine destek olmak için Tosya firmalarının ilk günden itibaren harekete geçtiklerini, yine aynı duyarlılığı göstereceklerini kaydederek, “Bize düşen birlik ve beraberlik içinde iş dünyamıza yakışır konutlar yapmaktır. Üyelerimize duyuracağız ve hemen çalışma başlayacağız. Yapacağımız konutların mutluluğu ve onuru ile yaşayacağız” açıklamasında bulundu.

ŞAKİR İŞERİ: "ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRECEĞİZ"

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri: “İstişare içinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz.” Yaşanan sel felaketinden dolayı sahil ilçelerimizdeki vatandaşların afetlerde yardım duyarlılıklarının had safhada olduğunu ifade eden İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri “Bölgemizdeki işletmelerle birebir görüşeceğiz ve istişare içinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz” dedi.

İZBELİ: “YARALARIMIZI SARIP BİRLİKTE GÜLECEĞİMİZ GÜZEL GÜNLERİN KAPISINI AÇACAĞIZ”

Yaşanan deprem felaketinin boyutlarının dünya tarihinde az görüldüğüne işaret eden Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli, “Kastamonu iş dünyası sorumluluklarının ve görevlerinin bilincinde. Depremin hemen ardından hem kendi kuruluşlarımızın bünyesinde hem de ilimizin kamu temsilcileri ile birlikte yaraları sarmakta vatandaş katkısı için büyük çaba ortaya koyduk. Bu memleket bizim. Sevinci de bizim, kederi de bizim. Yaralarımızı sarıp birlikte güleceğimiz güzel günlerin kapısını açacağız” değerlendirmesinde bulundu.

 Kampanya için ülkemizdeki tüm Kastamonu kökenli firmalardan destek istenecek. Toplantıda borsa ve odaların yönetim kurulu ve meclis üyeleri görüşlerini dile getirdiler. Kastamonu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu’nun kampanyanın sadece ilimizdeki işletmeler ile sınırlı tutulmaması, İstanbul başta olmak üzere ülkemizin farklı illerindeki Kastamonu kökenli firmaların da desteğinin istenmesi görüşü onay gördü.

1 TEMMUZ’A KADAR SÜRECEK

TOBB’un “İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası” 1 Temmuz’a kadar sürecek. Hayırseverler istediği tutarda bağış yapabilecek. Sanal POS aracılığı ve kredi kartları ile de bağış alınabilecek. TOBB hesabına bağış yapılabileceği gibi oda ve borsaların kendi açacakları hesaba da bağış yapılabilecek. Mahalle, site, blok ya da daire bedelinin bağışlanması durumunda, ilgili bölüme bağışçının arzu ettiği isim verilecek. Bağış tutarının tamamı vergi matrahından düşülebiliyor. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum