Tezgahlar erken veda etti;

Tezgahlar erken veda etti

Eylül ayında başlayan balık av sezonu, 15 Nisan’da sona eriyor. İlimizdeki balıkçılar ise sezonun sonunu görmeden tezgahlara veda etti....


Balıkçılar için 1 Eylül’e kadar sürecek avlanma yasağının başlamasına sayılı günler kaldı. Yasak 15 Nisan’da başlıyor. Bu tarihten sonra balıkların üremesinin zarar görmemesi adınaMarmara ve Karadeniz’de profesyonel tekneler ile balık avlanamayacak. Küçük kayıklar için ise bir kısıtlama bulunmuyor.

İlimizdeki balıkçılar ise sezon bitmeden dükkanlarını kapattı. Balıkçılar sezonun bu sene yüzlerini güldürmediğini kaydetti.

“BALIKÇILAR BU SEZONU MUTLU GEÇİREMEDİ”

Mevsim Balıkçılık çalışanı Ahmet Pirge, balık sezonunun ilimizde bir ay önce bittiğini belirterek; “Hem balık az seyretti hem de bu sene talep olmadı.Geçen seneye göre bayağı durgun seyretti. Elimde bir kasa palamut kaldı, o da dondurucuda. Hamsi bu sene ufaktı ama palamudun bol geçtiği bir vakit oldu. Balıkçılar bu sezonu mutlu geçiremedi, buruk kapattık. Artık bir dahaki balık sezonuna umut ediyoruz” diye konuştu.

“TEZGAHLAR BİR AY ÖNCEDEN BOŞ KALDI”

Balık fiyatlarının da birçok ürüne göre ucuz seyrettiğini ama istenilen performansın yakalanmadığını anlatan Pirge; “40 liraya hamsi sattık. Palamut da 40-50 lira olmasına rağmen talep maalesef olmadı. 11  ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ve ekonomik sebeplerden dolayı işin durgun seyrettiğini düşünüyorum. Ayrıca geçen sene sezon daha uzun sürmüştü, bu sene balık av sezonu bitmeden balıkçılar dükkanları kapattı. Tezgahlar bir ay önceden boş kaldı” dedi. 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum