İGM tapusunu alıyor;

İGM tapusunu alıyor

Kastamonu İl Genel Meclisi’nde (İGM) nisan ayı olağan toplantıları devam ediyor. Meclis Başkanı Güray Parçal başkanlığında düzenlenen toplantıda 9 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda konuşan Parçal, İGM binasının ve misafirhanenin tahsisten çıkarılmasının öneminden bahsederek; “Bizim dönemizde buranın tapusunu alacağız. İnşallah bu konuda da İGM olarak yaptığımız çalışmalar içinde en hayırlılarından olacak. Gerek bütçelerin düzeltilmesi gerek makinelerin alınması konusunda hepinizden Allah razı olsun. Ayrıca Türkiye’de en çok makine alan İl Özel İdaresi biziz. Bu sayı 75-76 buluyor” dedi....


Gündemin ilk maddesinde 2022 yılı gider-gelir hesapları ile ilgili Denetim Komisyonu raporu meclisin bilgisine sunuldu. Diğer gündem maddesinde İl Özel İdaresinin ihtiyacına istinaden hazırlanan memur boş ve dolu kadro değişiklik cetvelleri hakkında hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Öte yandan Merkez Kavak Köyünde yer alan terk edilmiş yol ve park alanlarını kapsayan yaklaşık 30 hektar büyüklüğündeki alana ilişkin hazırlatılan 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliği teklifi görüşülerek oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi.

Merkez Kurucaören köyü 136 ada 4 nolu parsele ilişkin düzenlenen imar planı teklifi de görüşülerek oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi.

PARÇAL: “YENİ BİR BİNA PLANLAMASI VAR”

Bir diğer gündem maddesinde mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait toplam 98.156,95 metrekarelik taşınmazlar ile mülkiyeti Maliye Hasinesi’ne ait, İl Özel İdaresi’ne tahsisli toplam 34.097,00 metrekarelik taşınmazın karşılıklı takas edilmesi teklifi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Bu maddenin ardından konuşan İGM Başkanı Güray Parçal, İGM binasının ve misafirhanenin tahsisten çıkarılmasının öneminden bahsederek; “İGM mülkiyetinin ardından farklı bir projemiz daha var. Bunun akabinde yeni bir bina planlaması var. İl Genel Meclisi’nin ve Konferans Salonu’nun içinde olduğu ama ilk başta çözmemiz gereken bulunduğumuz yerin tabusunu almak var. Bizim dönemizde de buranın tapusunu alacağız. İnşallah bu konuda da İGM olarak yaptığımız çalışmalar içinde en hayırlılarından olacak. Gerek bütçelerin düzeltilmesi gerek makinelerin alınması konusunda hepinizden Allah razı olsun. Ayrıca Türkiye’de en çok makine alan İl Özel İdaresi biziz. Bu sayı 75-76 buluyor” dedi.

Toplantının bir başka gündem maddesinde ihtilafsız içme suyu tahsis kararları oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyonlara sevk edildi.

Toplantının son gündem maddesinde ise İl Özel İdaresi’ne gelir oluşturmak, hizmet alanın aldığı hizmetler karşılığında idareye katkıda bulunmasına sağlamak amacıyla İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından belirlenen İmar Kanunu Kapsamında sunulan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında sunulan hizmet bedelleri çizelgesinde yapılması talep edilen değişikler de oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyonlara sevk edildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum