Medresede 'gaz' sancısı;

Medresede 'gaz' sancısı

Kışın ısınmak için elektrikli soba kullanan Tarihi Münire Medresesi esnafları, elektrik faturalarının yüksek gelmesi nedeniyle çözüm arayışına girdi....



Aylık bin 500 liraya kadar çıkan faturaları ödemekte zorlanan esnaflar, bu masrafın önüne geçmek amacıyla durumu Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne bildirdi. Tarihi medresede, projelendirilerek Aralık ayı itibariyle başlayan doğalgaz hattı boru döşeme işlemleri, henüz tamamlanmış değil. Dükkanların içerisine tahtalarla giriş sağlanabilirken, tarihi çarşı esnafı, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyor.

"İŞLEMİN BU KADAR UZUN SÜRECEĞİNİ SÖYLESELERDİ KİMSE KABUL ETMEZDİ"

Münire Medresesi'nde ismini vermek istemeyen bir esnaf konu hakkında şu ifadelere yer verdi; "Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne söyledik bu talebimizi. Burası yaklaşık 3 aydır bu şekilde. Esnaflara işlemin bu kadar uzun süreceğini söyleselerdi kimse bunu kabul etmezdi. Ocak ayından beri devam ediyor. Buralar kazılı vaziyette şuan. Dükkanların içerisine bu gördüğünüz tahtalarla giriş sağlayabiliyoruz. Şehre gelenlerin en çok uğrak yeri olan medresenin bu halde olması hoş bir görüntü değil. Eşyalarımız toz olmasın diye çoğu ürünümüzü dükkanın önüne çıkarıp sergileyemiyoruz. Önümüz bayram, temizlik yapacağız ama ortalık toz toprak. Zaman zaman gelen müşterimiz için çocuklar için tehlike doğurabiliyor. Kapalı duran dükkanlar var. Bu konuda mağduriyet yaşıyoruz. Buradaki çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyoruz." 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum