‘15 Mayıs’ta yeni bir düzen kurulacak’;

‘15 Mayıs’ta yeni bir düzen kurulacak’

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde tekrar aday adayı olduğunu açıkladı....

 Baltacı, CHP İl Başkanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasıyla aday adaylığını duyurarak; “Partimiz uygun görür, milletimiz takdir ederse önümüzdeki dönemde Kastamonu’yu temsil etmekten gurur duyacağım” dedi.

“SORUNLARI SORUNUMUZ TALEPLERİ TALEBİMİZ OLDU”

Milletvekili Hasan Baltacı, şehrin her bir değerine sahip çıkmaya çalıştıklarını vurgulayarak; “Seçildiğimiz günden bugüne 5 yıl gibi bir zaman zarfı geçti. Bu zaman zarfı içerisinde bize oy veren, vermeyen tüm memlekete layık olmaya çalıştık. 5 yıl içerisinde gönlümüzde ne varsa dilimizde ve aklımızda her zaman o oldu. Gönlümüzde Kastamonu sevdası var. Biz bu memleketin emeğine, tarihine, değerlerine, varlıklarına, doğasına, insanına her şeyine bu beş yıl içerisinde sahip çıkmaya çalıştık. Sorunları bizim de sorunumuz, talepleri bizim de talebimiz oldu. Bu kapıyı çalan hiç kimsenin tercihlerini, nereye oy vermiş olduğunu sormadım, yeter ki bize ulaşmış olsun. Biz bu memleketin tarihi ile gurur duyuyoruz, biz İstiklal Yolu’nu yürüyen dedelerimizle, nenelerimizle o gün verilen mücadele ile gurur duyuyoruz. Biz bu tarihle gurur duyarken Kastamonu’nun pudra şekeri ile anılmasından gönlümüz razı olmadı, gittik TBMM’de konuştuk. Biz bunca şanlı bir tarihe sahipken, bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etmişken bu şehrin gençlerinin uyuşturucu ile zehirlenmesine gönlümüz razı olmadı mücadele ettik, kararlılıkla uyuşturucu ile mücadelede elimizden ne geliyorsa yerine getirdik. Bu memleketin insanı bizim için kıymetli. Esnafın kepenk kapatmasına razı olmadı gönlümüz, onların yanında olduk. Ormanlarımızın göz göre göre yanmasına razı olmadık, gittik çalıştık, mücadele ettik ve hiç olmazsa yangın söndürme helikopterinin getirilmesine katkı sunduk. Bu şehrin fabrikasının satılmasına gönlümüz razı olmadı, buradan çıktık fabrikaya kadar yürüdük. Bu fabrikaların cumhuriyetin kalesi olduğunu, bacasının tütmesi gerektiğini ve bir tane değil birçoğunun olması gerektiğini, bu şehirden gençlerimizin işsizlik sebebiyle göç etmesini istemediğimiz için fabrikalarımızın satılmasına razı olmadık. Bir gece işinden çıktıktan sonra bir müptezelin saldırısına uğrayan Seher kardeşimizin yanında olduk, kadına şiddetten asla razı olmadık ve sonuna kadar kadına şiddete karşı mücadele ettik” diye konuştu.

“KASTAMONU’YU TEMSİL ETMEKTEN GURUR DUYACAĞIM”

CHP ve Millet İttifakı iktidarında çözülmesi gereken sorunları çözeceklerini savunan Baltacı; “Önümüzde 14 Mayıs’ta bir seçim var, eğer partimiz uygun görürse milletimiz de takdir ederse önümüzdeki dönemde bu memleketi parlamentoda temsil etmekten gurur duyacağım. Önümüzdeki dönemde, Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı’nın iktidarında ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında, Kastamonu’yu temsil etmekten gurur duyacağım. Biz bugüne kadar ki iktidarlar gibi özellikle son 21 yılda bu ülkeyi yöneten iktidar gibi Kastamonu’yu oy deposu olarak görmeyeceğiz. Kastamonu’yu iktidarın bir figüranı, aparatı olarak görmeyeceğiz. Kastamonu bizim iktidarımızda özne olacak. Kastamonu hakkını alan bir il olmaktan öte, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda büyük katkıları olan ve yeni dönemde yönetimin bir parçası olan bir il haline getireceğiz. 21. yüzyılda sağlıkta, eğitimde ve özellikle ulaşım gibi alanlarda sorununu çözememiş bir Kastamonu ile karşı karşıyayız. Bu durum Kastamonu’ya yakışan bir durum değildir. Bir an önce çoktan çözülmesi gereken sorunları Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı’nın iktidarında çözeceğiz ve dünya ile de rekabet eden bir il haline geleceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız, 15 Mayıs’tan itibaren başarmak için mücadele edeceğiz. 15 Mayıs’ta yeni bir sistem, yeni bir hayat, yeni bir düzen kurulacak. Kastamonu’da sizlerde bu iktidarın tam ortasında olacaksınız. Bu düzen, cumhuriyetin ikinci yüzyılında, cumhuriyetin birinci yüzyılındaki bütün hayallerimizi başaracağımız bir düzen olacak. Gece başınızı yastığa koyduğunuzdaki hayal neyse o hayal bizim hayalimiz. Bu milletvekilliği, hepimizin ortak emeğinin sonucudur. Hepimizin ortak emeğini temsil etmenin ağırlığını hiçbir zaman hafife almadım, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum