Okullarda minik yetenekler aranıyor;

Okullarda minik yetenekler aranıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen ve tüm yurtta uygulanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ölçümleri devam ediyor....

Proje kapsamında ilimizdeki ilkokullarda eğitim gören 3’üncü sınıf öğrencilerine yönelik taramalar yapılıyor. Projenin ilk uygulaması 7 Mart Salı günü merkezde eğitim gören öğrenciler ile başladı. 28 Mart Salı gününe kadar sürecek olan ölçümlerde merkezde toplam bin 852 öğrencinin testleri tamamlanacak. Ardından 5 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında toplam 19 ilçede eğitim gören bin 815 öğrencinin ölçümleri yapılacak.

Toplamda üç bin 667 öğrenci, antrenörler eşliğinde Sağlık Topu Fırlatma, Dikey Sıçrama, Oturma Yüksekliği ve Kulaç Ölçer, 20 metre sürat koşusu, Çeviklik, Esneklik ve Boy / Kilo parkurlarında ölçümlerini yaptıracak ve seçilen çocuklar yeterlilik eğitimine katılmaya hak kazanacak.

Yıl boyu sürecek olan yeterlilik eğitimleri ve testler sonucunda öğrenciler elverişli oldukları branşlara göre kulüplere yönlendirilecek.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum