‘Hiçbir pazarlığın içinde olmadık’;

‘Hiçbir pazarlığın içinde olmadık’

MHP 24. ve 25. Dönem Kastamonu Milletvekili ve eski İl Başkanı Emin Çınar, MHP il binasında aday adaylığına ilişkin açıklamada bulundu. İl binasında düzenlenen basın açıklamasına Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, MHP İl Başkanı Emre Şahin ve partililer katıldı....

MHP İl Başkanı Emre Şahin, yaptığı açılış konuşmasında; “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimiz, 14 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için aday adaylığı başvuru sürecimizi 14 Mart Salı günü itibariyle başlatmış olup bugün itibariyle sona ermiştir. Bu süre zarfı içerisinde genel merkezimize aday adaylığını bildiren aday adaylarımız da basın açıklamalarını il başkanlığımız üzerinden gerçekleştirecek. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda Cumhur İttifakı çerçevesinde adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kastamonu teşkilatı olarak, milletvekilliği eksikliğimizi bu dönem değerli dava arkadaşlarımız ve vatandaşlarımızın desteği ile giderip TBMM’de güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi olarak yer alacağımıza da inancımız tamdır. Bugün aday adaylığı başvurularını gerçekleştiren değerli dava arkadaşlarımız, kesin listeler açıklandığında liste içi ya da liste dışı fark etmeksizin bu harekete hizmet etmiş tüm dava arkadaşlarımız ile birlikte seçimin son anına kadar hep birlikte mücadele edip önceki seçimlerde yaşadığımız gibi hep birlikte başarıya imza atacağına canı gönülden inanıyorum” diye konuştu.

ÇINAR: “ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ ZORLU BİR SÜREÇ”

MHP Milletvekili Aday Adayı Emin Çınar ise, il başkanlığı görevini yakın zamanda Emre Şahin’e devrettiğini anımsatarak; “Bu görevi 2 buçuk yıl Kastamonu’da ifa etmeye gayret gösterdik. O günlerde bizler ile birlikte bu görevi paylaşan arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görevi bıraktığımda da ifade etmiştim, aday adaylığı sebebiyle görevi devrettim. Genel başkanımızın ve genel merkezimizin müsaadeleriyle müracaatımı yaptım. Benim gibi bu göreve talip olan bütün kıymetli arkadaşlarımın her birisine başarılar diliyorum. Önümüzdeki süreç zorlu bir süreç, bizler göreve talibiz ama genel merkezimizin takdiri, genel merkezimizin ortaya koyacağı irade başımızın üzerindedir. Biz bu göreve talip olduk ama görev şahsımıza tevdi edilirse bir milletvekili adayı olarak çalışırız. Şahsımıza değil, diğer arkadaşlarımızdan herhangi birine bu görevler tevdi edilirse milliyetçi, ülkücü harekete yakışır bir nefer, dava mensubu olarak elimizden gelen gayreti son dakikaya kadar yürütmeyi sürdürürüz. Herhangi bir arkadaşımızın milletvekili listelerinde olup olmamasından daha ziyade, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları hep beraber görüp ona göre beraberce bir yumruk olup bu mücadeleyi verip, öncelikle Cumhur İttifakı’nın ve saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın tekrardan seçilmesini sağlayıp parlamentoda Milliyetçi Hareket Partisi’ni Türkiye genelinde en yüksek seviyede temsil edebilmenin gayreti içeresinde olmamız lazım. Nefislerin, benlik duygularının tamamen ötelendiği bir seçim kampanyasını hep beraber yapmamız gerekiyor. Bunu yapacağımıza yürekten inanıyorum. Gerek teşkilatlarımızla, gerek belediyelerimiz ile meclis üyelerimizle, dava arkadaşlarımızla inşallah Kastamonu’da Cumhur İttifakı’nı en yüksek oy ile buluşturacağız ve eksik olduğunu hep beraber kanaat getirdiğimiz parlamentoya Kastamonu’dan milletvekili arkadaşlarımızı göndereceğiz inşallah. Bu gayretle, bu azimle, kararlılıkla davamıza hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Her arkadaşım kendisine göre davaya hizmet edebileceğini ortaya koyarak gelecek dönem için hazırlıklarını ortaya koyar. Tabii ki MHP’nin çeşitli kademelerinde görev yapmak çok kıymetlidir. Bu partinin üyesi olmak çok kıymetlidir, çünkü büyük bir şereftir her şeyden önce… Allah bize bu görevi, bu şerefi nasip etti. 1994 yılından bu tarafa değişen zaman içerisinde şahsıma bu partide öncelikle il yönetim kurulunda yedek yönetim kurulu üyeliği, asil yönetim kurulu üyeliği, il sekreterliği, il başkan yardımcılığı, 5 dönem il başkanlığı, 2 dönem milletvekilliği nasip oldu. Bu payeden daha büyük bir paye olduğunu düşünmüyorum. Bütün bu siyasi tecrübelerimi inşallah önümüzdeki dönemde şahsıma bir görev verilirse, görev esnasında, görev verilmediğinde geçmiş tecrübelerimi de görev alan arkadaşlar nezdinde kullanmak en büyük arzumdur” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR PAZARLIĞIN ALETİ VE EDAVATI OLMADIK”

MHP’nin 25 yıllık siyasi döneminde yapılan bütün seçimlerde ilimizden milletvekili çıkardığını aktaran Çınar; “Zaman zaman farklılıklar olmuştur, bunu herkesin bilmesini istiyorum. Geçen dönem bu dönemki gibi seçim kanununda yapılan değişiklikle beraber seçim yapılmış olsaydı. Geçmiş dönemde göreve talip olan arkadaşımız, parlamentoda görev yapan milletvekili olarak şu anda bizlerin huzurunda hizmete devam edecekti. Herkesin şunu çok iyi bilmesini istiyorum, MHP, en son yapılan genel seçimlerde ittifak olmasaydı 2 AK Parti 1 MHP buna göre Cumhur İttifakı olarak da 3 milletvekiline sahip olacaktı. Seçim sistemi değişti, şimdi her siyasi parti kendi alacakları oylarıyla milletvekilliğinde temsil edecek. Önümüzdeki dönemde ayın 24’üne kadar YSK’ya ittifakla alakalı herhangi bir bildirge ortaya konmazsa her siyasi parti kendi adaylarıyla, oylarıyla mecliste temsilini ortaya koyacak. İl Genel Meclisi’nde temsilcileri olmayanlar, en son girdikleri seçimlerde başarı elde edemeyen siyasi partiler, bugün MHP’nin üzerindeymiş gibi bir algı ortaya koydu. MHP, en yüksek oy oranıyla merkezdeki 3 İGM üyesinin 3’ünü de alarak, Belediye Başkanlığı ve 18 meclis üyesi ile şu anda Kastamonu halkına hizmet etmekte. Yine aynı şekilde bunu Taşköprü, Tosya, Seydiler, Çatalzeytin, Ağlı ve İhsangazi belediyeleri ile taçlandırarak yani 20 ilçenin 7 tanesinde yerel hizmetleri devam ettirerek, belediye meclis üyeleri ile 14 İGM üyesiyle beraber Kastamonu’ya hizmet etmekte. Bu hizmetlerde adı bile olmayanların parlamentoda olacaklarını hissetmeleri hayalden öteye gitmez. Bugün itibariyle baktığımız zaman 55 günlük bir kampanya dönemi başlayacak. Çok hızlı ve kısa bir süre içerisinde hem Cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimleri beraber geçireceğiz. Buna en hazırlıklı partinin MHP olduğunu iddia ediyorum. Görevi bıraktığım dönem içerisinde MHP kadrolarıyla bütün illerimizi, bütün Anadolu’yu, taşrada bulunduk akabinde siyasi faaliyetlerimizi artırarak devam ettirdik. Başkaları masanın etrafında değişik pazarlıklarla uğraşırken, biz milletimizin dertlerine çözüm bulma gayreti içerisinde olduk. Zaman içerisinde eksik bıraktıklarımız olmuştur ama her daim milletimizin yanında çareyi aradık, milletimizin vereceği yetkiyle de görev yapmaya talip olduğumuzu ifade ettik. Alacaksak yetkiyi Türk Milletinden alacağımızı ifade ettik. Bulunduğumuz ortaklık içerisinde hiçbir pazarlığa girmeden sayın Cumhurbaşkanını ve hükümeti her türlü noktada destekledik, yanında durmaya gayret gösterdik ve hiçbir pazarlığın aleti ve edevatı olmadık. Önümüzdeki dönemde yapılacak seçimleri çok kıymetli buluyorum. Zaten görünen tabloda kimlerin kimlerle pazarlık, görüşme yaptığı, FETÖ terör örgütüne hangi vaatleri sundukları, İmralı’da yatanlardan tutun da HDP’nin eş genel başkanlarına varana kadar ve beraberinde görev yapan bu ülkede hainlik yapanlara varana kadar af ve bağışlayacaklarını söyleyerek milletin huzurunda temsil yetkisi istemekte” diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum