‘Kastamonu’nun ilk kadın vekili olmaya talibim’;

‘Kastamonu’nun ilk kadın vekili olmaya talibim’

AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclisi Üyesi Av. Serap Ekmekci, milletvekilliği aday adaylığı müracaatı yaptı. Belediye Meclisi üyeliğinden istifa eden Ekmekci, müracaatın ardından AK Parti il binasında açıklamada bulundu....

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ilimizin kadın vekil ile taçlanmasını isteyen Ekmekci; “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘kendi kişisel siyasi hikâyemdeki başarımın sırrını bir cümleyle özetleyin derseniz, ‘kadınları demokrasiyle, siyasetle buluşturmayı başarmış olmamdır’ derim’ diyor bir konuşmasında. AK Parti, kadınların siyasi emeklerini en demokratik ve pozitif ayrımcılıkla destekleyen parti olma anlayışını kurulduğu günden itibaren sürdürdü ve sürdürüyor. Kadınlar AK Parti’de aldıkları söz hakkını ve yetkiyi toplumdaki kadın haklarının genişlemesi ve kök salması için kullanıyor. 20 yıldır süren bu devir daim sayesinde ülkemizde kadın haklarında devrim niteliğindeki dönüşümler birbiri ardına geldi. AK Parti’de kadınlar destan yazdı, yazmayı da sürdürecekler. Partimizin Kastamonu’daki tarihsel yolculuğunda da kadın emeğinin katkısı asla yadsınamaz. Partimizin ilimizde kökleşmesinde ve birbiri ardına gelen seçim zaferlerinde kadınlar da vardı bitmez tükenmez emekleriyle. Biz kadınlar, partimizin kadın kolları değil; kalbi, ciğeriyiz. Ne yoruluruz ne de gözümüzü bir an olsun ufuktan ayırırız. Liderimizin izinde, asla yorgunluk bilmeden, vefa ile yürürüz, aşılmaz denen dağları aşarız, varılmaz sanılan hedeflere ulaşırız” dedi.

“ÇOK PARTİLİ SİSTEMDE İLK KADIN KASTAMONU MİLLETVEKİLİ TARİHE YAZILSIN”

Vatandaşların teveccühleri sayesinde Kastamonu Belediye Meclis Üyesi olarak emek verdiği partide Genel Merkez Kadın Kolları tarafından İl Kadın Kolları Başkanı olarak görevlendirilme onurunu yaşadığını söyleyen Serap Ekmekci; “Hepsi birbirinden kıymetli İl Kadın Kolları üyelerimizle birlikte ilk andan itibaren vatandaşlarımız arasında hiçbir parti ayrımı yapmadan ve siyasi karşılık beklemeden, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere halkımızın faydasına projeler geliştirmeyi, ilimizin ali menfaatlerini daim önde tutmayı, ülkemize örnek projeler hayata geçirmeyi hedef edindik. Kadın, erkek, yaşlı, genç her vatandaşımızın güne umutla başlaması ve gönül rahatlığıyla başını gece yastığa koyması için milletimizin yoluna nefer olduk. İlçelerimizi de içine alan geniş bir coğrafyada halkımızla parti ayrımı yapmaksızın iç içe, gönül gönüle olmanın gayretini gösterdik. Bu süreçte başta milletvekillerimiz, il başkanımız ve yönetimimiz, ilçe başkanlarımız ve yönetimleri, gençlik kollarımız olmak üzere tüm teşkilatımızın ve üyelerimizin büyük desteğini gördüm, şükran duygularımı sunuyor ve teşekkür ediyorum. Farklı siyasi görüşlerdeki hemşehrilerimize de verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Kastamonu ve ülkemiz için attığım adımda hep yanımda yürüyen ayak seslerini işittim, gönül köprülerinin üzerinden geçtim. Desteklerini ömrüm boyunca hep hissettiğim sevgili aileme de minnettarım. Vatanıma ve milletime hayırlı evlat olma sözümü yerine getirmek için ömrümce çalışacağım. 14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sürecine girdik. Milletime TBMM çatısı altında hizmet etmeyi düşündüğüm için belediye meclis üyeliği görevimden ayrıldım. Öncelikle, yerel seçimde oylarını temsil hakkını bana veren tüm Kastamonululara teşekkür ediyorum. Temsil görevimi layığıyla yerine getirmek için kılı kırk yardım, emanete halel getirmedim. Canımızdan aziz Kastamonu için, görevim ne olursa olsun, emre amade olduğumu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Ben aday adayıyım, kadere iman ederim, her sonucu Anadolu irfanı ile karşılarım. Hayırlı ise olsun. Her halükarda milletimin ve AK Parti’nin neferiyim. Mevki ve makam fani… Millete hizmet baki. İsterim ki ismim partimin aday listesinde yer alsın, Kastamonu Cumhuriyetimizin 100. yılında kadın milletvekili ile taçlansın, çok partili sistemde ilk kadın Kastamonu milletvekili tarihe yazılsın. Türkiye Yüzyılı’nda Kastamonu kadınının gür sesini TBMM’de yankılandırmak, Şerife Bacı’ların kutlu miraslarını her gün yad etmek, örnek emeğimle tüm ülkemizin sevgini ve saygısını kazanmak istiyorum. Partimin ve milletimin neferiyim. Hakkımda verilecek her karar başım üstüne” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum