‘Umuda ihtiyaç var’;

‘Umuda ihtiyaç var’

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, deprem bölgesindeki izlenimlerini aktardı. Bir süredir bölgede çalışmalarını sürdüren Baltacı, Kastamonu’ya dönmesinin ardından açıklamada bulundu....

Zor günlerden geçildiğine dikkat çeken Hasan Baltacı; “Türkiye, büyük bir yıkımın ardından kendisine yol arayan bir ülke. 10 ilimizi, ilçelerimizi etkileyen binlerce binanın yıkılmasını ve altında on binlerce insanın enkaz altında kalmasına neden olan bir deprem yaşadık. Depremde hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Bu enkazın altından sağ kurtulmayı başaran, bugün tedavi olan yaralarımıza da şifalar diliyorum. Bu gri toz bulutunun altında yaşam devam ediyor. Bu yaşamın devam edebilmesi için bu ülkeye, insanlığa, umuda ihtiyaç var. Bu umut da 6 Mart 2023’de hepimizin şahit olduğu gibi bu ülkeyi düze çıkaracak, bu ülkede umudu tekrardan yeşertecek, bu ülkeyi ayağa kaldıracak iradeyi hep birlikte gördük. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin ikinci yüzyılını inşa edecek lideri, önderi olarak Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildi. Kendisine, ülkemize hayırlı olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

“HESAP SORACAK İRADEYE İHTİYAÇ VAR”

Milletvekili Baltacı, ülkenin büyük bir enkazın altında olduğunu savunarak; “Bu enkaz demir yığınından, çimentodan ibaret olan bir enkaz değil. Bu enkaz aslında çürümüş, lime lime dökülen düzenin hepimizin üzerine dökülen enkazdır. Bu enkazı kaldırmak için kepçe, iş makinası, vinç bunlara ihtiyaç var ama bu enkazı kaldırmak için çok daha fazlasına ihtiyaç var. Akla ihtiyaç var, vicdanı ihtiyaç var, hesap soracak iradeye ihtiyaç var. Bu enkazı kaldırmak için cumhurbaşkanından talimat almadan kendi görevini, işini yapacak kadrolara ihtiyaç var. Bu enkazı kaldırmak için yeni kurumlara, yeni kurallara ihtiyaç var ve her şeyden ötesi vicdan sahibi, akıl sahibi bir iktidara ihtiyaç var. Bu enkazı kaldırabilmek için, depremi istismar etmeyecek bunun üzerinden propaganda yapmayacak, yıkımı bir fırsata dönüştürüp yine yanlışları cebini doldurmayacak bir iradeye ihtiyaç var. O iradeye önder olacak da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Kendisine tekrardan hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Biz Kemal Bey’in ihtiyaç duyduğu her yerdeyiz ve bu ülkeyi tekrar ayağa kaldıracak iradeyi iktidar yapmaya kararlıyız” dedi. 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum