İGM 3 gündem maddesi ile devam etti;

İGM 3 gündem maddesi ile devam etti

İl Genel Meclisi’nde Mart ayı toplantıları dünkü oturumla devam etti. Toplantının gündeminde 3 gündem maddesi görüşülürken içeriğinde komisyon raporları yer aldı....

Toplantıda ilk olarak Daday’ın Sarıçam köyünde yer alan Güneş Enerji Santrali’nin imar plan teklifleri doğrultusunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları görüşüldü. Raporlar doğrultusunda imar plan teklifleri oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının diğer gündem maddesinde ahilik teşkilatı hakkında hazırlanan Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu raporu yer aldı. Raporda ahiliğin önemi hakkında bilgilendirme yapılarak, ahilik kültürünü toplum hayatına yeniden yerleştirilmesi için eğitimin her bir evresinde çocuklara küçük yaşta iş ahlakı ve dürüstlüğün aşılanması gerektiği belirtildi. Ayrıca raporda; Ahi Şorba Türbesi’nde Ahilik Haftası münasebetiyle başlatılan çorba ikramı adetinin, her hafta Cuma Namazı’ndan sonra olacak şekilde esnaflardan tarafından sırayla gerçekleştirilmesi önerildi. Raporda; çıraklık ve kalfalık eğitimlerine değinilerek, burada ahilik kültürüne yönelik eğitimler verilmesi gerektiği de vurgulandı. Raporda son olarak unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin temsilcilerinin desteklenmesi gerektiği de ifade edildi. Meclisin bilgisine sunulan rapor Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na gönderildi.

İl Genel Meclisi’nde son olarak Ağlı Kabacı köyünün içme suyunu kavuşturulması için ihtilaflı su tahsisi hakkında hazırlanan Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu raporu görüşüldü. Rapor doğrultusunda su tahsisi oy birliğiyle kabul edildi.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum