Tosya İdmanyurdu özkaynak ile mücadele edecek;

Tosya İdmanyurdu özkaynak ile mücadele edecek

2016-2017 sezonu ile Kastamonu amatör liglerinde mücadeleye başlayan Tosya İdmanyurdu Spor Kulübü 2022-2023 sezonu ile alt yaş grupları yanında kendi yetiştirdiği sporcularla 2’nci Amatör lige katılmaya hazırlanıyor....

Motivasyon yemeğinde buluşan ekip 49 Pide ve Kebap sahibi Muharrem Çeltikçi tarafından ağırlandı. Kadro yapılanması sonrası çalışmalarına başlayan ekip bu haftasonu Tosya Veteran takımı ile yaptığı hazırlık maçı ile ilk sınavını verdi. Çalışmalar hakkında bilgi veren kulüp genel koordinatörü Serkan Ertaş açıklamalarda bulundu.

“BU İŞİ BIRAKMA NOKTASINA GELMİŞTİK”

Genel koordinatör Serkan Ertaş, pandemi sonrası bırakma noktasına kadar geldiklerini ancak vazgeçmediklerini vurgulayarak, “6 sezon önce bir proje olarak çıktığımız serüvende en büyük hayallerimizden bir tanesi öz kaynak olarak yetişen sporcularımızla A takım seviyesinde mücadele etmekti bu sezon itibari ile bunu başarmanın gururunu yaşıyoruz. İlk sezon 2005 ve 2006 doğumlu sporcularla U11 ve U12 liglerinde yer aldık. Yine aynı yaş grubu ile bu sezon A takım olarak 2’nci Amatör ligde mücadele edeceğiz. Çalıştığımız grup gençler olunca ve onların geliştiğini gördüğünüzde daha da umutlu oluyor insan. Biz eğiticiler olarak çocukluk hayallerimizi yetiştirdiğimiz genç kardeşlerimizde yaşatmak istiyoruz. Pandemi dönemine kadar planlamamıza sadık kalarak bir hayli yol almıştık. Pandemi ile birlikte gelen yasaklar gençleri gerçekten olumsuz olarak etkiledi ve bir kaç grubumuzu maalesef yeniden toparlayamadık. Hatta bu işi bırakma noktasına kadar gelmiştik. Tosya İdmanyurdu'nu kurarken spor camiasının önde gelen isimleri ile önemli istişarelerde bulunduk. Artıları ve eksileri bilerek bu yola çıktık” diye konuştu.

“HEM YÖNETİCİ HEM ANTRENÖR OLARAK KULÜBÜ AYAKTA TUTMAK ADINA KAPI KAPI GEZİYORUZ”

Ertaş, büyük takımlara vizyon oluşturduklarını söyleyerek, “Bizi gönülden destekleyenler de oldu 3 ay sonra kulübü kapatırsınız diyenlerde oldu. Daha öncede belirttiğim gibi gençlerin mutluluğu bizi ayakta tuttu. İmkansızlıklar içinde hiçbir bahane üretmeden projeler üreterek bu süreçte bir çok gencin gelişimi için faydalı işler yaptığımızı düşünüyorum. Özellikle 10 ay boyunca kesintisiz devam eden çalışma imkanı sağlayarak gençleri sporla iç içe tuttuk. Kulüp-Aile-Okul iletişimi ile hem akademik başarı hem de sportif devamlılık sağladık. 2018 ve 2019 yıllarında ilçemizde düzenlediğimiz bu organizasyon ile ilimizdeki ve bölgemizdeki bizim gibi organize amatör takımları Altınordu, Fenerbahçe, Göztepe, Kasımpaşa, Trabzonspor, Sivasspor, Bursaspor gibi profesyonel ekipler ile mücadele ettirerek bir vizyon oluşturduk. Hatta ilk senesinde Kastamonu Yıldızları ekibinden 6 oyuncu Sivasspor tarafından transfer edildi. 2007 grubu kalecimiz ise Trabzonspor tarafından transfer edildi. Çocuklar için yaptığımız fedakarlıkları büyük bir mütevazilik içersinde yaparken kurduğumuz yapı için mütevazi olmuyoruz. Çünkü bizden daha eski kurum takımlarında bile bu tarz bir yapı hala daha mevcut değil. Bizler hem yönetici hem antrenör olarak kulübü ayakta tutmak adına kapı kapı geziyoruz. Gerçekten şartları zorluyoruz sonuç alana kadar git gel yaptığımız aylarca destek için cevap almaya çalıştığımız zamanlar oldu. Bunun yanında ansızın gelen desteklerde oldu. Ama hem saha çalışması yapmak hem yönetici olarak sürekli kaynak aramak yorucu oluyor. Çünkü düzenli gelirimiz yok. Çoğu büyük şehirlerde ailelerin maddi desteği ile ayakta kalıyor maalesef bizde bu sayı 5 i geçmiyor. Hatta çocuğu yıllardır kulübe gelmesine rağmen antrenman ya da maçlara gelmeyen veliler bile var” dedi.

“TOSYA İDMANYURDU HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEREK YOLUNA DEVAM EDECEK”

Ertaş son olarak şu ifadelere yer verdi: “İsminden, amblemine, renklerine kadar emek emek kurduğumuz bu yapıyı yine bizim yetiştirdiğimiz gençler devam ettirecektir. Büyük bir adanmışlık ve mücadele ile 7 sezondur ayakta duran Tosya İdmanyurdu her geçen gün büyüyerek yoluna devam edecek. Gençlere her zaman vurguladığımız bir konu var. Biz sadece spor kulübü değiliz aynı zamanda eğitim yuvasıyız. Bu çatı altında iyi insanlar vatanına milletine faydalı bireyler olarak yetişeceksiniz. İçimizden bazı arkadaşlar yetenekleri ve çalışmaları ile kulübümüzü üst liglerde temsil edecek. Bazı arkadaşlar doktor, avukat, öğretmen, iş adamı olacak. Sizlerden en büyük talebimiz yetiştiğiniz bu camiaya vefa göstererek büyümesine yardımcı olmanız ve sizden sonra gelenlere örnek olmanız. Alt yaş gruplarındaki devamlılığımızı A takım olarak da uzun yıllar devam ettirmek istiyoruz. Gençlerimizi hazırlarken büyük fedakarlık gösteren Buğra hoca başta olmak üzere, yine takımda yer alarak onlara abilik yapacak hocalarımıza, kulübü ayakta tutmak için büyük fedakarlık sergileyen başkanımız abeyim İbrahim Karacan'a ve gençler için bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz.”


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum