"19 bin 300 vatandaşımız tedavi altında";

"19 bin 300 vatandaşımız tedavi altında"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelerde sağlık hizmetlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Depremden etkilenen bölgelerdeki tıbbi malzeme ve ilaç ihtiyacının karşılanması için Adana ve Gaziantep'te iki merkezi tıbbi depo oluşturulduğunu bildiren Koca, bölgelere sevk edilen ilaç ve tıbbi malzemelerin öncelikli olarak bu depolarda tasnif edilerek afet bölgelerine sevk edildiğini belirtti. Sağlık Bakanı Koca, "15 bin 664’ü serviste, 3 bin 636’sı yoğun bakımda olmak üzere 19 bin 300 vatandaşımız hastanelerimizde tedavi altındadır" dedi....

145 BİN 711 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Bakan Koca, deprem bölgesindeki sağlık tesislerinde 14 bin 611 UMKE ve acil sağlık personeliyle birlikte 18 bin 97'si doktor olmak üzere halen 145 bin 711 personelin görev yaptığını bildirerek, gerekli profesyonel güce sahip olunduğunu vurguladı. Tedavisi devam eden afetzedelere ilişkin de bilgi paylaşan Koca, 15 bin 664'ü serviste, 3 bin 636'sı yoğun bakımda olmak üzere 19 bin 300 depremzedenin ülke genelindeki hastanelerde tedavi altında olduğunu kaydetti. Bakan Koca, bir kısmı taburcu edilen 8 bin 851 hastaya cerrahi işlem yapıldığını belirtti.

"HALK SAĞLIĞI KOORDİNASYON BİRİMİ'Nİ KURDUK"

Koca açıklamasında; "Şebeke suyu bulunan ve tankerlerle su dağıtılan yerlerde şu ana kadar 1 bin 485 noktadan klor ölçümü yapıldı, klor miktarı yetersiz yerlerde süper klorlama işlemi gerçekleştirildi. Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Osmaniye ve Adana'da Halk Sağlığı Laboratuvarları hizmet vermeye başladı. 415 farklı noktadan su numunesi çalışılmış, bunlardan 49'unda mikrobiyolojik uygunsuzluk tespit edilmesi üzerine gerekli işlemler başlatılmıştır" dedi.

"3 BİN 677 BEBEK DÜNYAYA GELDİ"

Afetin yaşandığı 10 ilde, o dakikalardan bu yana 3 bin 677 bebeğin dünyaya geldiğini bildiren Koca, "Onların o ilk ağlamalarını biz biraz da can kayıplarına ağıt gibi hissettik. Deprem şehirlerinde yeni doğmuş bebekler hepimizin evlatlarıdır. Allah uzun ömür versin, hayat hiç incitmesin." ifadelerini kullandı. Hizmet verilebilir durumdaki Aile Sağlığı Merkezlerini faaliyete geçirdiklerini, ek çözümler tesis ettiklerini de ifade eden Koca, afetin ilk gününden itibaren 295 bin 7 kişinin muayene edildiğini, köylere ilaç, hijyen ve ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılarak sağlık kontrolleri yapılıyor" diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum