‘Gün, ben değil biz olma günüdür’;

‘Gün, ben değil biz olma günüdür’

Memur-Sen Kastamonu İl Başkanı İrfan Bakır, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından sendikalarının yaptığı yardım kampanyaları konusunda basın açıklamasında bulundu. Hem genel merkez, hem de Kastamonu teşkilatlarının gerekli yardımlar için seferber olduklarını kaydeden Bakır, yardımlarının devam edeceğini dile getirdi....

“DEVLETİMİZ ÇOK GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE TEK BİR SESLE OLAY YERİNE İNTİKAL ETMİŞTİR”

İrfan Bakır açıklamasında, “Hepimizin bildiği üzere 06.02.2023 gece saat 04:00 sularında ülkemiz büyük bir felaketle karşı karşıya kalmıştır. Rabbimden gelen bir şeydir. Ancak bizlerde üzerimize düşen neyse yapmamız gerekmektedir. Sizlerin de bildiği gibi ülkemizde olan en büyük depremlerden birisidir. İlki 7.7 ikincisi 7.6 şiddetinde bir deprem ancak Devletimiz çok güçlü bir şekilde tek bir sesle olay yerine intikal etmiştir. Sizlerin de bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı kararla yardımlar bundan sonra tek elde toplanılacaktır. Maddi yardımlar AFAD aracılığıyla,  nakdi yardımlarda Kızılay aracılığıyla ihtiyaç hasıl olan yerlere aktarılacaktır. Memur-Sen Ailesi olarak Genel Merkezimiz AFAD hesabına 10 milyon TL maddi destek sağlamıştır” dedi.

“ÇALIŞMAMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Bakır, Kastamonu teşkilatının teslim ettiği yardımlardan bahsederek, “Bizlerde Kastamonu teşkilatı olarak depremzedelere gönderilmek üzere aldığımız malzemeleri dün itibari ile Kızılay'a teslim ettik. Alınan malzemeler şunlardır; çocuk botu1-18 yaş arası 752 takım, çocuk montu 682 adet, 17 hırka, 40 eşofman altı, 20 uyku tulumu, 41 çorap, 33 bere, 128 koli gıda. Bugün burada bu yardımları teslim ettik, bitti mi hayır. Hizmet kollarının çok değerli Şube ve İl Başkanlarımızla tekraren bir araya gelerek, bize gelen yardımları yardım kuruluşlarına ulaştırarak çalışmamıza devam edeceğiz. Ben buradan 2 tam gün gibi kısa bir sürede bu kadar malzemeyi tedarik eden Diyanet-Sen'imize Sağlık-Senimize, Eğitim Bir-Sen'imize, Büro Memur-sen'imize, Toç-Birsen'imize, Birlik Haber-Sen'imize Ulaştırma Memur-Sen'imize, Bayındır Memur-Sen’imize, Enerji-Birsen’imize, BemBir-Sen’imize, Kültür Memur-Sen’imize şube ve il başkanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gün, ben değil biz olma günüdür. Gün, yaraları birlikte sarma günüdür. Rabbim ülkemizi ve İslam dünyasını ve tüm insanlığı her türlü afet ve musibetlerden muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı. 




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum