Spor tesisleri yardım toplama merkezi oldu;

Spor tesisleri yardım toplama merkezi oldu

Spor kulüpleri ile federasyonları, futbol statları, spor salonları ve tesislerini Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için yardım toplama merkezi olarak kullanıyor. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 10 ili etkileyen depremin ardından harekete geçen kulüpler, statlarını ve tesislerini yardım toplama merkezine dönüştürdü. Sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan kulüpler, vatandaşlardan gıda, ısıtıcı, battaniye, bebek bezi, bebek maması, hijyen setleri, kışlık kıyafet, uyku tulumu, bot, powerbank, jeneratör, yağmurluk ve yatak gibi acil ihtiyaç maddelerini statlara getirmesini istedi....

AFAD'ın başlattığı yardım kampanyası kapsamında spor kulüplerinin çağrısına kulan veren vatandaşlar, acil ihtiyaç listesindeki maddeleri İstanbul'da özellikle Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın statları ile tesislerine götürdü. Kulüpler yaptıkları açıklamada, birlik olarak yardımların hızlı ve kolay toplanabilmesi için birbirlerinin stat ve tesislerini de adres olarak gösterdi.

KASTAMONU’DA MERKEZ SPOR SALONU

Birçok spor federasyonu, bünyesinde bulunan spor salonlarını yardım toplamak için kullanıyor. Kastamonu’da ise Merkez Spor Salonu kapılarını vatandaşlara açarak yardım toplama merkezi haline geldi. Gönüllü vatandaşların çalışmaları sonucunda burada hazır hale getirilen yardım malzemeleri tırlara yüklenerek deprem bölgesine gitmek üzere yola çıkıyor.

Tesisler, depremzedelere açıldı

Spor kulüpleri, valilikler ve AFAD'ın koordinasyonunda tesislerini depremzedelerin kullanımına açtı. Trabzonspor Kulübü, Özkan Sümer Futbol Akademisi ve Kadir Özcan Tesisleri'ni depremde aileleri zarar gören, barınma ihtiyacı olan 8-17 yaş arasındaki çocuklara tahsis ettiğini duyurdu. Antalyaspor Kulübü, Corendon Airlines Park Antalya Stadı, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri, Hasan Subaşı Tesisleri, Antalya Spor Salonu'nun depremzedelere açıldığını bildirdi. Konyaspor Kulübü, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'ndaki locaları depremden etkilenen vatandaşların kullanması için düzenledi. Locaları yatak ve temel ihtiyaç maddeleriyle düzenleyen kulüp, ayrıca deprem bölgesine 100 adet konteyner ev gönderdi. Giresunspor Kulübü, gönüllülerin katılımıyla Çotanak Spor Kompleksi'nde toplanan yardım malzemelerini paketleyerek deprem bölgesine ulaştırdı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 152 tesiste barınma sağlıyor

Depremin ardından harekete geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı, 152 tesisini depremzedeler için açtı.

Afetin ardından Osmaniye'ye giden Bakan Kasapoğlu, 34 gençlik merkezi, 23 yurt ve 95 spor tesisi olmak üzere 152 tesiste 150 binden fazla vatandaşın konakladığını bildirdi.


Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum