Kastamonu Kahramanmaraş depremi için konuştu;

Kastamonu Kahramanmaraş depremi için konuştu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, Türkiye'nin 10 şehrinde ve Suriye'de binlerce insanın ölümüne neden oldu. Kastamonu'daki vatandaşlara bugün duygu ve düşüncelerini almak için mikrofon uzattık. Detaylar haberimizde......





CNG Haber ve Açıksöz TV ekibi, tüm hızıyla sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Kastamonu'daki vatandaşlar yaşanan bu elim hadiseden dolayı hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilerken, bu durumla ilgili duygu ve düşüncelerini aktardı.

"KÖSTEK OLMAYALIM, DESTEK OLALIM"

Ahmet Kirişçioğlu isimli vatandaş, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; "Allah bizleri bir daha bu gibi afetlerle sınamasın. Bu dönemde Devletimizin yanında olalım. Karada olan dünyadaki en büyük deprem olarak değerlendiriliyor bu deprem. Kimin üzerine ne görev düşerse battaniyedir, yorgandır, bunları gönderebiliriz. Hiçbir şey yapamazsak, Cumhuriyet Meydanında Kızılay kan bağışı alıyor, oraya kan bağışında bulunabilirler. Maddi manevi şu zor durumda eğer birbirimize kenetlenmeliyiz. Özellikle istirham ediyorum yalan yanlış haberler yapılıyor, bunları kale almadan sadece devletin açıklamış olduğu haberleri kale alalım. Bu dönemde oraya destek olalım köstek olmayalım. Allahın izniyle bu afetten Türk Milletinin gücüyle yaraların sarılıp, yeniden ayağa kalkacağımıza inanıyorum" dedi.

 "ÇOK ÜZGÜNÜM BAŞKA BİR ŞEY DİYEMİYORUM"

Bir diğer vatandaş Mehmet Yılmaz; "Bu çok acı bir şey. Tüm Türkiye'nin içi kan ağlıyor. Elimizden de çok bir şey gelmiyor ama inşallah yapılan yardımlar yerine ulaşır. Ölenlere rahmet olsun, kalanlara da Allah acil şifalar versin, sabır versin. Çok üzgünüm başka bir şey diyemiyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Nezahat Güllü isimli bir diğer vatandaş ise şunları kaydetti; "Televizyona baktıkça ağlıyorum.  İstanbul'daki çocuklarıma telefon ettim. Oğlum yardım edin bölgeye. Toplanan yerler neresi bilmiyorum okumuşluğum yok. Ben de istiyorum yardım göndermek ama ne yapacağımı bilmiyorum. Çok zor, Allah yardımcımız olsun. Allah hepimizi korusun."







Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum