Unesco'dan Türkiye'ye destek sözü;

Unesco'dan Türkiye'ye destek sözü

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Salı günü, depremin Türkiye ve Suriye'deki tarihi alanlarda yol açtığı zararla ilgili endişelerini dile getirerek, iki ülkeye destek sözü verdi....

Depremin tarihi alanlarda yol açtığı zarara ilişkin ulusal makamlarla yapılan ilk araştırmanın ardından UNESCO; "Suriye'de özellikle Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Halep Antik Kenti'ndeki durumdan endişe duyuyoruz" açıklamasını yaptı. Kalede önemli hasar kaydedildiğini söyleyen UNESCO, eski şehir duvarının batı kulesinin çöktüğünü ve çarşılardaki birkaç binanın zayıfladığını bildirdi.

Öte yandan depremde Türkiye'nin Diyarbakır ilinde çok sayıda bina çökerken, kent Roma, Sasani, Bizans, İslam ve Osmanlı dönemleri için önemli bir merkez olan ve Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı'na ev sahipliği yapıyor. UNESCO uzmanları, ulusal makamların işbirliğiyle, Dünya Mirası Listesi'ndeki alanlarda meydana gelen zararın kesin bir envanterini çıkarmaya çalışıyor.

"ÖRGÜTÜMÜZ YETKİSİ DAHİLİNDE YARDIM SAĞLAYACAK"

UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay; "Ölenlerin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Düşüncelerim de yaralı ve depremden tüm etkilenenlerle birlikte. Örgütümüz yetkisi dahilinde yardım sağlayacak" dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum