"EYT  bağlama orandan memnun değiliz";

"EYT bağlama orandan memnun değiliz"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) uzun zamandır gündemde olan ve vatandaşın merakla beklediği bir konu. EYT yasasına ilişkin son durum vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Yaklaşık bir milyondan fazla insanı ilgilendiren EYT ile ilgili aylık bağlama oranları hakkında vatandaşlar ne istiyor? Kastamonu halkı aylık bağlama oranlarından memnun mu? Detaylar haberimizde…...




"BU PARAYLA GEÇİNMEK MÜMKÜN DEĞİL"

 Aylık bağlam oranları düşük yüzde 30 zam alamayacağını söyleyen Gürkan Topuz" Bu durumdan hiç memnun değiliz çok düşük. 1998 yılında sigorta girişim var 42 yaşındayım madem sektöründe çalışıyorum. Benim normalde 2 senem var emekli olmama. EYT çıkınca şu anda emekli oluyorum. Ama aylık bağlama oranları çok düşük ve bir adaletsizlik var. Bana bağlanan aylık oranı 6 bin civarındadır. Diğer tarafta ise 5 bin TL  ile emekli olacak. Böyle bir adaletsizlik var. Aylık bağlama oranları çok düşük yüzde 30 zam alamayacağız. Temmuzdaki zam ne olacak o da belli değil. O paralarla da geçinmek mümkün değil emekli olacağız. Yaş sınırı keşke 45 falan olsaydı ya da prim şartı koysaydılar" dedi.

"MAĞDURİYETLERİNİ GİDERİLMESİ ÜZERİNE SÖZ VERİYORLAR VE SÖZLERİ YERİNE GETİREMİYORLAR"

En kısa zamanda buna çözüm bulunmasını istediğini söyleyen Ahmet Bal; "Bu konuyla ilgili basında sürekli gelişme oluyor ama tabi ki ben haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Sonuçta bu insanlar çalışmaya belli bir süre emek vermişler. Mağduriyetlerini giderilmesine üzerine söz veriyorlar ve bu sözler yerine getiremiyorlar. Gerçekten çok üzücü bir olay bu. En kısa zamanda buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

"EMEKLİLİK SİSTEMİ ÇOK KÖTÜ"

Erdal Altındal ise;  "Zaten rezil bir emeklilik sistemi var, 5 bin 500'den daha da yukarıda olması lazım. Bu ülkede milyonlarca mülteci krallar gibi yaşıyor. Biraz da bizim millet yaşasın yani . Hayırlısı olsun yine de diyelim. İnşallah işi kim yaparsa o kişi başa gelir" dedi.

" EYT BAĞLAMA ORANDAN MEMNUN DEĞİLİZ"

Bir diğer vatandaş ise;  "EYT  bağlama orandan memnun değiliz. Bence hiç çıkmamamsı lazım ama işte yapabilecek bir şey yok oran çok az. İnsanlar çok zor geçiniyor. Biz çift olarak emekli olmamıza rağmen mağaza ve marketlerin indirimini takip etmek durumundayız ve diğer şekilde yetişemiyoruz. Her şey zaten çok pahalı bir de bu da üstüne gelince yıkıldık gerçekten" dedi.





Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum