"Ruhsatı belediyemiz bünyesinde tuttuk";

"Ruhsatı belediyemiz bünyesinde tuttuk"

Kastamonu Belediyesi Şubat ayı olağan Meclis Toplantısını son birleşimi gerçekleştirildi. Yapılan toplantı öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı R. Başkan Vidinlioğlu, tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, yarın deprem bölgesinde olacağını açıkladı. Öte yandan Uğurlu İhalesi hakkında da konuşan Başkan Vidinlioğlu; "7 yıldır benim bizzat mesai harcadığım şehrin kangreni olmuş Uğurlu Hastanesi'nin hem ruhsatının hem de binasının ihalesi gerçekleşti. Gönül isterdi ki hem binayı hem de ruhsatı belediyemiz alsın fakat sonuçta açık ihale herkes alabilir. Ama ruhsatı belediyemiz bünyesinde tuttuk. Ruhsatı ne il dışına gitmesine izin verdik ne de sağlıkta tekelleşme olmasını istedik. Bizim için asıl önemli olan buydu" dedi....

VİDİNLİOĞLU; "YARIN BİZZAT DEPREM BÖLGESİNİN ALANINA GİDECEĞİM"

Şubat ayı olağan belediye meclis toplantısının ikinci birleşimi, R. Galip Vidinlioğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Sözlerine Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük depremler dolayısıyla hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Vidinlioğlu; "Depremzedeler için elimden geleni yapıyorum. Çok büyük bir deprem meydana geldi hepimiz çok üzgünüz. Anadolu'da oluşan bu depremde hepimiz birlik ve beraberlik içinde el birliği ile yardıma gittik ve yardımlarımız hala devam ediyor. Allah nasip ederse ben de yarın bizzat oraya gidip ellerimden geleneği yapacağım. Vefat edenlere Allah'tan rahmet yaralı olanlara da Allah şifa versin. Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

"RUHSATI BELEDİYEMİZİN BÜNYESİNDE TUTTUK"

Özel Uğurlu Hastanesi'nin ihalesi hakkında da konuşan Başkan Vidinlioğlu; "Bir diğer konumuz ise yaklaşık 7 yıldır benim bizzat mesai harcadığım şehrin kangreni olmuş Uğurlu Hastanesinin hem ruhsatını hem binasının ihalesi gerçekleşti. Gönül isterdi ki hem binayı hem de ruhsatı belediyemiz alsın fakat sonuçta açık ihale herkes alabilir. Ama bir şey yaptık ruhsatı belediyemiz bünyesinde tuttuk. Ruhsatı ne il dışına gitmesine izin verdik ne de sağlıkta tekelleşme olmasını istedik. Bizim için asıl önemli olan buydu. Biz belediye olarak bütçemiz neticesinde ihalede kendimizi gösterdik ve ayırdığımız bütçenin de dışına çıkamıyoruz. Dolayısıyla böyle bir gerçekle karşı karşıyayız. Hiçbir şey bitmiş değil ruhsat belediyemizin bünyesindedir" diye konuştu.

Başkan Vidinlioğlu'nun açıklamalarının ardından gündem maddelerine geçildi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürlüklerinin 2023 yılındaki gelir tarifesindeki değişiklik talepleri görüşüldü. Hal Müdürlüğü'nün işgaliye harcı için artış talebi, matbu vergi ve harç tarifelerinin üst sınırını aştığından talebin reddine; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 2023 yılı gelir tarifesinde bulunan 1.5 Tevhit ve İfraz ücreti bölümünde yer alan 'Konut alanlarında 100.00 TL'den az 5.000.00 TL'den fazla olamaz. Ticari alanlarda 200.00 TL'den az 20.000.00TL'den fazla olamaz' ifadesinin yer aldığı notun kaldırılmasına komisyon tarafından karar verildi. Söz konusu karar meclisin oylamasına sunularak oybirliğiyle kabul edildi.

İMAR PLANLARINA 246 ADET İTİRAZ DİLEKÇESİ

Gündemin bir diğer maddesinde ise Belediye Meclisinin 11 Kasım 2022 tarih ve 73-74 sayılı kararlarıyla onaylanan kent bölümüne yönelik (sit alanlar hariç) 1/5000 ölçekli revizyon  ilave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon İlave Uygulama İmar Planları Belediye Meclisinin 11 Kasım 2022 tarih 73-74 sayılı kararlarıyla onaylanmıştı. 24 Kasım 2022 ile 23 Aralık 2022 tarihleri arasında 30 gün süreyle askıya alınmıştı. Askı süresi içerisinde imar planlarına 246 adet dilekçeyle itirazda bulunuldu.  

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum