"Türkiye'nin ilk hidrojen vadisi projesini hayata geçiriyoruz";

"Türkiye'nin ilk hidrojen vadisi projesini hayata geçiriyoruz"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin ilk hidrojen vadisi projesini Balıkesir'de hayata geçireceklerini belirtti....

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin ilk hidrojen vadisi projesini Balıkesir'de hayata geçireceklerini belirterek, "Bu projeyle yenilenebilir enerji kurulu gücünde lider olan Güney Marmara bölgesinde hidrojen ekonomisini farklı bir boyutta yeşertmiş olacağız" dedi.

Varank, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Projeleri ile Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin açılış töreninde, Milli Mücadele kahramanlarından Koca Seyit'in memleketi Balıkesir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin hidrojen tesisinin hayata geçirileceği müjdesini veren Varank, Güney Marmara Kalkınma Ajansının koordinatörlüğünü yürüttüğü yaklaşık 37 milyon avroluk projenin Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenmeye hak kazandığını söyledi.

Bakan Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

"16 üyelik konsorsiyumun hazırladığı Güney Marmara Hidrojen Vadisi Projesi'yle, Türkiye'nin ilk hidrojen vadisi projesini hayata geçireceğiz. Bu proje kapsamında AB'den alacağımız 7,5 milyon avroluk hibe, AB projelerinden tek seferde elde ettiğimiz en yüksek tutar. Bu projeyle yenilenebilir enerji kurulu gücünde lider olan Güney Marmara bölgesinde hidrojen ekonomisini farklı bir boyutta yeşertmiş olacağız. Balıkesir'de yıllık minimum 500 ton hidrojen ve Türkiye'nin yurt dışına bağımlı olduğu, metanol ve amonyak gibi hidrojen türevleri üretilmeye başlayacak. Yeşil kalkınmaya hizmet edecek ve sadece Türkiye'ye değil, Avrupa'ya örnek olacak bu proje de Balıkesir'e ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun diyoruz." 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum