‘Kadınlarımızın varoluşuna destek olacağız’;

‘Kadınlarımızın varoluşuna destek olacağız’

İYİ Parti İl Kadın Politikaları Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı, İl Kadın Politikaları Başkanı Şerife Bahçeci başkanlığında, İl Başkanı Faruk Ataşalar ve Merkez İlçe Başkanı Salih Samancı’nın da katılımıyla yapıldı....

Toplantı sonrası yazılı açıklamada bulunan Şerife Bahçeci; “Bir ulusun tüm dinamiklerini güçlü tutan, geleceğe aktaran, varlığıyla bütünlükçü tutum sergilediği gibi sözlü aktarımı ile de toplum bilincini canlı tutan kadınlarımızın; dün, bugün, yarın ve her daim aktif rol oynayacağı bir anlayışı vizyon edinmiş bulunmaktayız. Gerek geçmişte, gerekse günümüzde yani tüm tarih boyunca kadınlar bir medeniyetin her alanında yer almıştır. Kadın ışığı ulusları aydınlatan bir ışıktır. Tarih boyunca Türk ulusunda kadına verilen değer, Cumhuriyet döneminde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde en kıymetli değerine kavuşmuştur” dedi.

“KADINLARIN VARLIĞINA DA BAŞARILARINA DA ALIŞACAKSINIZ”

İYİ Parti iktidarında kadınların başarılarına herkesin alışacağını ifade eden Bahçeci, şunları kaydetti; “Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’in de değindiği gibi; Türkiye’nin büyümesinin, Türkiye’nin zenginleşmesinin, Türkiye’nin gelişmesinin Türk kadının elinde olduğunu söylerken; ‘Bizler 100 yıl önce de buradaydık, bugün de buradayız. Siz istediğiniz kötülüğü yapın. Bizler hâlâ buradayız, dimdik ayaktayız ve bizler burada oldukça siz kaybetmeye mahkûm olacaksınız. İYİ Parti iktidarında; kadınların varlığına da, kadınların başarılarına da alışacaksınız. Meclis koridorlarından belediyelere, fabrikalardan ofislere, evlerden sokaklara, tarlalardan teknokentlere kadar her yerde kadınların olmasına alışacaksınız. Tesettürü ile uğraşılmayan, bedeniyle sömürülmeyen, her adımda arkasını kollamayan; durakta lambanın soluk ışığına sığınmayan, boşandığında dul, ağladığında hor görülmeyen, market rafından aldığını gizlemeyen, kendi ayakları üstünde dağ gibi duran kadınlara alışacaksınız!’ Bu sözler bizlere ışık tutmakta, ilham olmaktadır. İçimizde var olan bu kutsal gücü; korkmadan, çekinmeden ortaya koymalı, her alanda her sahada varlığımızı göstermeliyiz. ‘Kadından olmaz, kadın yapamaz’ gibi yakıştırmaların yerini ‘Kadınlar daha iyisini yapar’ ibareleriyle yer değiştirmeliyiz. Zira kadınlar her zaman en iyisini yapabilmiştir. Bunun en güzel örneklerini, gururla ismini taşıdığım şehit Şerife Bacılarda, Halime Çavuşlarda görmekteyiz. Kurtuluş Savaşının en önemli isimlerinden biri olan Şerife Bacı, henüz 21 yaşında vatan mücadelesi ruhunu benimsemiş ve bu uğurda şehit düşmüştür. Ancak şehâdeti bir kayıptan çok bir vatanın kurtuluşuyla sonuçlanmıştır. Yine Kastamonu’muz için büyük bir isim olan Halime Çavuş, vatan mücadelesinde yer alabilmek için erkek kılığına girerek cepheye koşmuştur ve istiklal madalyası alan kadın çavuş olarak tarihteki kıymetli yerini almıştır. Bizler bu ruha sahip kadınların torunlarıyız, aynı ruhla aynı inançla vatan savunmasındaki yerimizi aldık. İnanıyorum ki bizler de Allah’ın izniyle muvaffak olacağız. Yılmadan, yıpranmadan gelen tüm zorlukları göğüsleyerek kendi kurtuluş savaşımızda mücadele vermeye hazırız. Bu doğrultuda yapacağımız gerek parti çalışmalarımız kapsamında, gerekse toplumda bütünlükçü bir payda da buluşacağımız parti anlayışımız çerçevesince, ilke edineceğimiz prensipler dahilinde üyelerimiz ile bu kutsal çalışmanın birer neferleri olarak vazifemizin başındayız. İlkemiz bu doğrultuda belirlenmiştir. Kadın olmanın anlamı ve gücü ile çalışma hayatında ve hayatın her alanında güçlü duruşu ile imge haline gelen kadınlarımızın varoluşuna destek olacağız.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum