Kastamonu’da gezilecek yerler neresi ? Kastamonu’da nerelerde gezilebilir ?;

Kastamonu’da gezilecek yerler neresi ? Kastamonu’da nerelerde gezilebilir ?

Öncelikle Kastamonu’ya gittik fakat nasıl bir seyahat planı yapmalıyız sorusunu cevaplamak gerekiyor. Çünkü sadece güzel yerleri sıralayınca vakti iyi kullanmak için plan da yapmak gerekli. Çünkü aksi şekilde daha az yer görme ihtimali doğuyor....

Kastamonu’da gezilecek yerler neresi ? Kastamonu’da nerelerde gezilir ?

 

Öncelikle Kastamonu’ya gittik fakat nasıl bir seyahat planı yapmalıyız sorusunu cevaplamak gerekiyor. Çünkü sadece güzel yerleri sıralayınca vakti iyi kullanmak için plan da yapmak gerekli. Çünkü aksi şekilde daha az yer görme ihtimali doğuyor.

 

 

Kastamonu’ya gittiğinizde kalacağınız güne bakılırsa hesap yapmakta fayda var. Bölgeye yakın olan ve birçok yerden girişi olan Küre Dağları milli Parkı’nda nereye gitmek istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Çünkü hepsinı kısıtlı zamanda dolaşmak pek olası değil. Bundan dolayı Küre Dağları’nda yer edinen gezilmesi gereken kanyonlar ve mağaraların listesini alıp, aradaki mesafeleri iyi hesaplamanız gerekiyor çünkü birbirinden uzak konumda birçoğu.

 

Ek olarak konaklama yapacaksanız gezeceğiniz yerlere daha yakın konumda olanları seçmek mantıklı. Yahut orta noktalarda yer edinen bir yerde kalmayı da tercih edebilirsiniz.

 

Kastamonu Merkezde Gezilecek yerler

Kastamonu Kalesi

Kastamonu’yu 12. Yüzyılda inşa edilen bu kale üzerinden seyretmek ve kalenin kendisi dolaşmak adına çıkmanızı tavsiye ederiz.

 

Ev Kaya Mezarları

Kastamonu merkezdeki Ev Kaya Mezarları enteresan bir şekilde ufacık bir tabela yönlendirmesine sahip. Bu kadar güzel ve önemli bir tarihi alanın daha iyi tanıtılması gerekir bizce. Bu alan MÖ 7. Yüzyılın adım atarında Pafyagonlalılar tarafınca kutsal açık hava tapınım alanı olarak inşa edilmiş. 8 adet kaya mezarı bulunan bölgede, bu tarz şeylerin 3 adeti anıtsal kaya mezarı şeklinde.

 

 

Şapka Müzesi

neredeyse bütün ünlü kişilerin şapkalarının bulunmuş olduğu Türkiye’de bir benzeri daha olmayan bir müze. Gezmek yarım saat sürüyor. Tavisye ederiz.

 

 

Kastamonu Saat Kulesi

Kastamonu şehir merkezine yukarıdan bakmak ve fotoğraf çekmek için ideal bir yer. Buraya kadar gelmişken uğrayın deriz.

 

 

Kastamonu Arkeoloji Müzesi

ufak bir müze olan arkeoloji müzesine giriş ücretsiz. Özellikle kaya mezarlarından çıkanları görmek için gitmenizi öneririz.

 

 

Kastamonu’da Gezilecek Kanyonlar

Kastamonu Gezilecek bölgeler yazımızın bizce en görülesi yerlerinin olduğu kısma geldik.

 

Horma Kanyonu

Pınarbaşı tarafında yer alan Horma Kanyonu, öteki kanyonlar daha popüler olmasına karşın bizce asıl görülmesi gereken yer.

 

Valla Kanyonu Seyir Terası

Dünya’nın en derin ikinci kanyonuna hoşgeldiniz. Öncelikle buraya ulaşmak Horma Kanyonu kadar kolay değil. Yolun son 13 kilometresi biraz bozuk. Ulaştıktan sonrasında ise seyir terasına çıkmak için orman içinden 1150 metre devam eden bir seyahat yapmanız gerekiyor. 1150 metre düz değil, tırmanış yapıyorsunuz aslına bakarsak. Seyir terası ise ortalama 150 metre yüksekliği olan bir kayanın üzerinde.

 

Seyir terasına çıkarken rüzgar ihtimaline karşılık iyi giyinmenizi öneririz. Çıkarken kalabalık olduğunda hafifçe sallantılar oluyor, coşku dozu yüksek bir yer bu nedenle. Ek olarak terasın yanında 2012 yılında Valla Kanyonu’nda yaşamını kaybeden ve bulunamayan dağcı Anıl Bakar anısına yapılmış bir eser de var.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum