Sağlık kompleksine 760 milyonluk dev yatırım;

Sağlık kompleksine 760 milyonluk dev yatırım

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Hacettepe Üniversitesi’nden Kastamonu Üniversitesi’ne devredilen eski tıp fakültesi binalarının birinin Uygulama ve Araştırma Hastanesi, diğerinin ise Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak tamamlanması konusunda 760 milyon TL proje tutarıyla 2023 yılı yatırım programına alındığını açıkladı. 500 milyon liraya mâl olması planlanan Uygulama ve Araştırma Hastanesi için 2023 yatırımı olarak 50 milyon lira ödenek belirlenirken, 260 milyon lira bedelli Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne ise bu yıl için 30 milyon ödenek tahsisi yapıldı....


760 MİLYON LİRA TUTARLA 2023 YATIRIM PROGRAMINDA

Milletvekili Çelik, Fizik Tedavi Hastanesi ve bu binaların tamamlanmasıyla bölgenin sağlık kompleksi haline geldiğini dile getirdi.

Metin Çelik, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yanında bulunan ve Hacettepe Üniversitesinden Kastamonu Üniversitesi’ne devredilen binaların bir tanesinin 33 bin 776 metrekare alana sahip Uygulama ve Araştırma Hastanesi, diğerinin ise 14 bin 957 metrekare alanla Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak tamamlanması işleri 760 milyon TL proje tutarıyla 2023 yılı yatırım programına alındı. Yapımı devam eden Fizik Tedavi Hastanesi ve bu binaların tamamlanmasıyla inşallah bölge sağlık kompleksi haline geliyor. Projelerin yatırım programına alınması talimatını veren Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyor ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” (Bülten)

ft: metin çelik

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum