"Hamam değil, 600 yıllık sağlık merkezi";

"Hamam değil, 600 yıllık sağlık merkezi"

Kastamonu Nasrullah Meydanı’nın arka tarafında yer alan 600 yıllık tarihi Arabapazarı Hamamı şifa kaynağı olarak gün yüzüne çıktı. Hamam, Osmanlı döneminde kalma klorlu taşın varlığı ile bin bir hastalığa şifa oluyor. Yaklaşık 600 yıllık klor taşının özelliği; insan vücudundaki mikropları öldürüyor olması. Bel ağrıları, sırt ağrıları ya da buna benzer çeşitli hastalıklarda sıkça kullanılıyor....

“MİKROBU ÖLDÜREN KLORLU TAŞ BİN BİR HASTALIĞA ŞİFA KAYNAĞI”

Osmanlı döneminde kalan klorlu taşın hasta olanlara şifa bulabileceği bir yer olduğunu söyleyen esnaf  Murat Tansever konuyla ilgili şu bilgileri verdi;  "Arabapazarı hamamız yaklaşık 600 yıldır var. Burası hamam değil aslında halk arasında sağlık merkezi olarak bilinir. Buranın isminin değişmesi lazım.  Hamam diye geçiyor ama bence değil. Burası 600 yıllık bir sağlık merkezidir. İki bölüme ayrılır kadın ve erkek diye. Erkek tarafında Osmanlı dönemine ait hem bel taşı hem de mikrop öldüren bir taş vardır. Bel ağrısı ya da hastalıktan korunmak vatandaşlar ağrıdan kurtulmak için buraya gelir. Bu taşın asıl özelliği mikrobu öldürmesidir” dedi.

“TAŞLAR RESMEN KLOR KUSUYOR”

Hastalığa iyi gelen bu taşın müşterisinin çok olduğunu söyleyen Tansever sözlerini şöyle sonlandırdı; “Osmanlı zamanında eskiden deterjan olmadığı için hasta insanların hastalığı bulaşmasın diye böyle klonlu bir taş kullanmışlardır. Taşlar resmen klor kusuyor. Mikrop öldüren taş olarak da söyleyebilirim. Her gün müşterisi oluyor hemen hemen. Vakıflar Müdürlüğü'nde de bu kayıtlıdır. Kadın tarafına genelde hep yaşlı kesim gelir bel ağrıları için. Gelen bütün müşterilerim de çok memnun çünkü şifasını bu klorlu taştan alıyorlar." 


 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum