170 taekwondocu üst kuşak heyecanı yaşadı;

170 taekwondocu üst kuşak heyecanı yaşadı

Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından organize edilen siyah kuşak sınavları ilimizde gerçekleştirildi. Federasyonun faaliyet programında yer alan Siyah Kuşak ve Dan Terfi sınavları, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Ayyıldız Spor ve Yaşam Merkezi'nde yapıldı....


Kastamonu'nun yanı sıra Çankırı, Ankara, Zonguldak, Karabük, Bartın, Düzce, Bolu ve Kocaeli'den 170 sporcunun katılımı ile yapılan terfi sınavında bir üst kuşağa geçmenin heyecanı yaşandı.

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, sporculara yeni kuşaklarının hayırlı olmasını dileyerek tebrik etti. Taekwondoda renkli kuşak sınavları 4 ayda bir sporcuların salonlarında, siyah kuşak sınavları ise belli sürelerin dolmasından sonra Taekwondo Federasyonu tarafından belirlenen illerde yapılıyor.

Sınava Erişen Spor Kulübünden 7 sporcu katıldı. Kastamonu Erişen Spor Kulübü sporcularının 7’si de siyah kuşağa terfi etti. Kulüp antrenörü Reyhan Şengül, sporcularını tebrik ettiğini söyleyerek "Sporcularımızı tebrik ediyorum. Kulübümüzde daha önceki yıllarda da siyah kuşağa terfi eden sporcularımız oldu. Sınavdaki heyecanları görülmeye değerdi" dedi.

Terfi sınavlarının durumu hakkında konuşan Şengül, "Taekwondo Federasyonunun talimatı gereği 4 ayda bir sporcuların kulüplerinde antrenörleri nezaretinde kuşak sınavı yapılıyor. 5 sınav sonrası 6 ay bekleme süresini tamamlayan sporcular siyah kuşak sınavına girmeye hak kazanıyor" şeklinde konuştu.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum