Geleceğin gazetecileri, işin mutfağına girdi;

Geleceğin gazetecileri, işin mutfağına girdi

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencilerine yönelik Ankara'ya gezi düzenlendi. Gezi kapsamında Anadolu Ajans (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA) ve ardından Anıtkabir ziyaret edildi. Düzenlenen gezide öğrencilere mezun olunduktan sonra neler yapılması gerektiği, başvuru şartları, önemli programların bilinmesi gerektiği ve hangi şartlar altında iş alımı olacağı anlatıldı....

CEBECİ; “SOSYAL MEDYA HABERCİLİĞİNE YOĞUNLAŞIN”

Gazeteci olmak isteyen birinin kendini çok iyi yetiştirmesi gerektiğini  söyleyenİHA Ankara Haber Müdürü Beyazıt Cebeci;  “Ajanslarınönceliği hızlı olması ve hızlı olurken de doğru haberin olması şarttır. İnternet haberciliği çok arttı herkes artık oraya yavaş yavaş yoğunlaşıyor. Çalışanlarımızın yüzde 95’ iletişim mezunudur. Yeni gelenler genelde 2 ya da 3 sınıf oluyorlar. Staja başlamak isteyen gelip bir ii ay kalıyor. Ondan sonra işini güzel yapan kadrolu olarak yanımıza alabiliyoruz. Bu kadroluya geçiş süreci 3,4 yılı alabiliyor. Bütün üniversitelerde öğrencilerimiz var ama genelde Ankara’da daha fazla oluyor. Yani bu işi okurken başlayacaksın . Okul bittikten sonra her şey bitmiş olur. İş bilmeden mezun olanların iş bulma imkanı çok az, o yüzden erken öğrenmeye çalışacaksınız. Sosyal medyaya yoğunlaşın her şey oraya doğru gidiyor. Alt yapınızı güçlendirin geri kalmayın hiçbir şeyde” dedi.

CANDAR;  “AADOLU AJANS ÇOK KÖKLÜ BİR YAPIYA SAHİPTİR”

AA Ankara Kurumsal İletişim Müdür yardımcısı Çiğdem Candar ise şunları dile getirdi;  “ Anadolu Ajansı çok köklü bir yapıya sahiptir. TBMM açılmadan 17 gün önce Atatürk tarafından Anadolu’nun bağımsızlığını tüm dünyaya duyurmak için 6 nisan 1920 tarihinde kurulmuştur. AA kurtuluşsavaşın her haberini halka duyurdu. AAbugün 100 yaşını devirmiş köklü bir yapıya sahiptir. Yurt içi ve yurt dışı olarak ajanslarımız tüm hızıyla ilerliyor. 13 dilde yayınımız vardır. Gün içinde 2 bin 340 haber yazımı, 2 bin 800 fotoğraf, 303 video, 23 canlı yayın haberlerimiz oluyor.” 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum