"Okusaydım elektrik mühendisi olmayı çok isterdim";

"Okusaydım elektrik mühendisi olmayı çok isterdim"

Kastamonu’da yaklaşık 60 yıldır elektrik tamirciliği yapan Veysel Karakaya, Nasrullah Meydanı'nın arka tarafında bulunan küçük dükkanında mesleğini devam ettiriyor. İlkokul 5'nci sınıfa kadar okuyan ve annesinin rahatsızlığı nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan Karakaya, oldukça başarılı bir öğrencilik dönemi olduğunu vurguladı. 18 yaşında bir elektrik ustasının yanında çırak olarak meslek hayatına başlayan Karakaya, mesleğini hayatı devam ettiği müddetçe sürdüreceğini kaydetti....


 “HER ŞEYİ TEK SEFERDE AKLIMA KOPYALIYORDUM”

Zekasıyla da herkesi hayrete düşüren  60 yıllık elektrik ustası Veysel Karakaya; "68 yaşındayım. Bu dükkân benim çocukluğum,  hayalim. Dükkân birden bire olmadı. 2000 yılında buraya taşındığımda, buralar bomboştu, hiçbir şey yoktu.  Müşterilerim bozuk olan aletlerini getiriyordu, kimisi aletlerini almayı unutuyordu, kimisi hediye ediyordu. İşime gelenleri aldım, hediyeleri kabul ettim. Öyle böyle derken dükkân yavaş yavaş doldu. 18 yaşından beri tamir işi yapmaya başladım ve en sevdiğim iş de diyebilirim. Alınmayan eşyaları da sattığım olmuştu. Mahalle arasında tamirci Veysel Usta derler. Ben  bir elektrik ustasının yanında çalışmaya başladım. Yaptığım işleri çok sevmiş ve işe gelmemi istedi. Ustam ne yaptıysa ben de onun aynısını yapmaya çalıştım. Ustam yaptığım işleri nasıl başardığım konusunda hayrete düşüyordu. Allah’ın yarattığı çok kuvvetli bir hafızaya sahibim. Her şeyi çok iyi kopyalayabiliyorum. Okulda da çok başarılıydım, bütün hocalar benim başarımı konuşuyordu" dedi.

“OKUYUP ELEKTRİK MÜHENDİSİ OLMAYI ÇOK İSTİYORDUM"

'Kimsenin başaramadığı şeyleri ben başardım' diyen Karakaya sözlerine şöyle devam etti;  "Bizim zamanımızda okul  5’inci sınıfa kadardı. Okuyup elektrik mühendisi olmayı çok istiyordum ama imkânlar el vermedi. Ezberim çok iyiydi. İstiklal Marşı'nı ve destanları tek seferde okuyup ezberlerdim. Benim bu zekâma inanmayanlar da oldu. Sürekli beni deniyorlardı ama ben her seferinde kendimi kanıtladım. Öğretmenlerim bu başarımı görünce beni okutmayı çok istediler. Ancak annemin hastalığı nedeniyle okuyamadım . O zamanlar okusaydım hedefime ulaşacağıma o kadar eminimdim ki ama olmadı. Bütün Amerika profesörlerin yapamadığını , olmaz dedikleri her şeyleri ben yaptım. Bunlarla ilgili çok ödüllerim de var. Herkes şaşkınlık içinde kaldı” diye konuştu.


“BU MESLEĞİ ÖLENE KADAR YAPACAĞIM GERİ DÖNÜŞ YOK”

Yaptığı hiçbir işten geri adım atmadığını belirten Karakaya; “Elektrik üzerine çok düştüm ve çok başarılıydım. Bana çeşitli görevler veriliyordu imkansız olan şeyleri sadece ben yapabiliyordum. Ondan dolayı sürekli  farklı yerlere beni çağırıp duruyorlardı. Bu meslek benim çocukluğumu anlatıyor. Ölene kadar da devam ettireceğim geri dönüş yok benim için. Direğe çıktım elektrik çarptı, ona rağmen yine çıkmaya çalıştım o direğe. Ben hiçbir işimi yarım bırakamam , arkamdan yapamadı dedirtmem. Çok büyük bir inat var bende. Yapacağım dediysem yaparım geri dönüşü yok bu işin” dedi.



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum