Ortaokul öğrencilerine, 'Teknoloji Bağımlılığı' anlatıldı;

Ortaokul öğrencilerine, 'Teknoloji Bağımlılığı' anlatıldı

Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Hemşirelik bölümü 4'ncü sınıf öğrencilerinden önemli bir sosyal sorumluluk projesi geldi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Havva Kaçan'ın da destek verdiği, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği adı altında hazırlanan Kastamonu ortaokul öğrencilerine yönelik "Teknoloji Bağımlılığı " konusunda eğitim verildi. Bağımlı Olma Kahraman ol sloganıyla yapılan sosyal sorumluluk projesinde, öğrencilere teknoloji bağımlılığı konusunda detaylı bilgilendirme yapıldı....

Kastamonu Üniversitesi Hemşirelik bölümü öğrencileri; ortaokul öğrencilerine yönelik, sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Kastamonu Şehit Şerife Bacı Ortaokulu ve Kastamonu Merkez Ortaokulu öğrencilerine yönelik yapılan bu sosyal sorumluluk projesinde, teknoloji bağımlılığı ve bilinçli teknoloji kullanımının nasıl olması gerektiği hakkında bilgi verildi.

Yapılan çalışmada;  teknolojiden kurtulmanın küçük yaşlarda başlandığı ve aynı şekilde bu bağımlılıktan kurtulmanın yolları eğitimi verildi. Yapılan bu eğitimde bağımlılığın tanımı, teknoloji bağımlılığın ne olduğu, teknoloji bağımlılığın belirtileri, bilinçsiz teknoloji kullanımının kişiye yol açtığı fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları ve tedavi yöntemlerinin bilinçli teknoloji kullanımının nasıl kullanılması gerektiği , teknoloji kullanım süresini ne kadar olması gerektiği, oyun internet akıllı telefon ve sosyal medya bağımlılıkların zarar ve faydaları 6'ncı ve 7'nci sınıf öğrencileri yaş gruplarına  kapsamlı bilgiler verildi. Eğitimin çocuklarda kalıcı ve anlamlı olması için afiş ,animasyonlar ve pekişmesi için ise soru cevaplı oyunlar oynatıldı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum