Arama
Arama Sonuçları
İhsangazi yeniden Hayati Başkan dedi!
Sandıkların yüzde 100’ü açılmasıyla birlikte, İhsangazi'de sonuçlar netleşti.
Kastamonu’ya ”ZOR” dönüş
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 20 milyonu aşkın öğrenci, 16 günlük yarıyıl tatilinin ardından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemine 5 Şubat Pazartesi günü başlamaya hazırlanıyor. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de yeni dönem heyecanını taşıyor.
'Sarımsakçı vekil'den CHP’ye sert eleştiriler
Mehmet Yıldırım, 2 yıldır akciğer kanserine karşı verdiği mücadele sırasında CHP Milletvekili ve Kastamonu Belediye Başkan adayı Hasan Baltacı ve CHP İl Başkanlığı yönetiminin kendisini telefonla dahi arayarak 'geçmiş olsun' dileğinde bulunmadığını söyledi.
Kastamonu’daki öğretmenlere tazminat ödenecek!
Kastamonu dahil 81 ilde geçtiğimiz günlerde uzman öğretmenlik kariyer sınavında katılım sağlayarak, uzman öğretmenlik kariyer sınavında başarılı olan öğretmenlere ocak ayında 4 bin TL tazminat ödenecek.
İstanbul’dan ayrıldı: Kastamonu’da aday oldu!
Türkiye Tarımsal Bal Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda İstanbul Bal Üreticileri Birliği Başkanı Yalçın Sezer, AK Parti'den Kastamonu/Bozkurt ilçesi Belediye Başkan aday adayı oldu.
Madak: ‘Sorunlarımıza kalıcı çözümler istiyoruz’
Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Mirati Madak, eğitimcilerin yılda bir gün hatırlanmak yerine sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini beklediğini kaydetti.
İlk deneyimler, öğretmen adaylarıyla paylaşıldı
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu'daki öğretmenler, Kastamonu üniversitesi Eğitim Fakültesi ile İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencilerine öğretmenlik mesleği ve öğretimlerle ilgili deneyimlerini paylaştı.
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı için ücret alınmayacak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 19 Kasım'da yapılacak "Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı" için ücret alınmayacağını bildirdi.
Öğretmen alımında mülakat nasıl olacak?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Mülakatla ilgili kamuoyunda çok fazla tartışma var. Bu konu gündemimize 2015 yılından itibaren girmeye başladı. Öğretmen atama süreci revize edilmeli." dedi.
"128 alanda öğretmen ataması yapıyoruz"
Bakan Tekin, öğretmen atama sistemine ilişkin, "Mülakatla ilgili kamuoyunda çok fazla tartışma var. Bu konu gündemimize 2015 yılından itibaren girmeye başladı. Öğretmen atama süreci revize edilmeli." değerlendirmesinde bulundu.
APL, YKS’de büyük başarı elde etti
ÖSYM tarafından 2023 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Abdurrahmanpaşa Lisesi, büyük başarı elde etti.
Özgür Özel bugün ‘adayım’ diyecek
Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’in genel başkanlığa aday olacağı iddialarına ilişkin, “Yarın (bugün) Özgür Bey adaylığını ilan edecek” dedi.
Öğretmen çift, dünyaevine girdi
Kastamonu Belediyesi Afet İşleri Müdürü Ahmet Uslu'nun öğretmen oğlu evlendi.
KPSS sonuçları açıklandı!
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruda, geçtiğimiz günlerde uygulanan 2023-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri), 2023-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ve 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.
Öğretmenevi Müdürlüğüne, Civelekoğlu atandı
Hakan Civelekoğlu, 8,5 yıldır görev yaptığı İnebolu İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünden İnebolu Öğretmenevi Müdürlüğü görevine atandı.
Ailesinin okula göndermediği Kastamonulu Hikmet Pencereci, ikinci kitabını yayınladı
Ailesinin okula göndermediği Hikmet Pencereci, ikinci kitabını çıkardı. Kastamonu'da ikamet eden Pencereci, öğretmenlik hayaliyle yazdığı ‘Kaderin İzi’ isimli ilk kitabının ardından şimdi de ‘Fırtınalı Kasım’ isimli ikinci kitabını çıkardı.
Hasan Gümüş kimdir? Kaç yaşında? Nere okudu?
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan, Hasan Gümüş kimdir? Hasan Gümüş kaç yaşında? Hasan Gümüş nerede okudu? Hasan Gümüş nerede doğdu?
ÖSYM, KPSS soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını erişime açtı
ÖSYM, 2023-KPSS Alan Bilgisi oturumlarının temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarının yüzde 10'unu erişime açtı.
Milli sporcular sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecek
Milli sporcuların sınav şartı aranmaksızın sözleşmeli öğretmen olarak atanmasına ilişkin düzenlemede değişikliğe gidildi. Değişiklik içeren yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
YKS tercihleri bugün başlıyor: işte 10 soruda YKS tercihleri
YKS tercihleri bugün başlayacak. Adaylar, 8 Ağustos tarihine kadar tercihlerini yapabilecek. ÖSYM bugün tercih kılavuzunu yayımlayacak. İşte 10 soruda YKS tercihlerinde merak edilenler haberimizde
KPSS ikinci oturumu sona erdi
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ikinci oturumu olan Eğitim Bilimleri sınavı sona erdi.
KPSS sınavı saat kaçta başlıyor? KPSS lisans sınavı başlangıç ve bitiş saatleri
KPSS saat kaçta başlayacak? A Grubu KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri sınavı bugün gerçekleşecek. Sınava girecek kamu personeli adayları ise merak içerisinde sınav başlangıç saatlerini merak ediyor. Peki, 2023 KPSS lisans Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri sınavı saat kaçta başlayıp saat kaçta bitecek? İşte merak edilen soruların cevabı...
KPSS ne zaman olacak? KPSS Öğretmenlik sınav giriş yerleri açıklandı mı?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı (2023-KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumları sınava giriş belgeleri ÖSYM tarafından erişime açıldı.
KPSS oturumları haftasonu başlıyor
ÖSYM, 2023-KPSS Lisans Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının 23 Temmuz'da, Alan Bilgisi oturumlarının 29-30 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumunun ise 6 Ağustos'ta yapılacağını bildirdi.
AYM, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun 6 maddesini iptal etti
Anayasa Mahkemesi’ne (AYM), giden Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun altı maddesi, yüksek mahkeme tarafından iptal edildi.
Kastamonu'da 82 yaşında fakülte 3.sü olarak mezun oldu
Kastamonu Üniversitesi'nde 4 yıl önce eğitim hayatına başlayan 61 yaşındaki kadın Fen Edebiyat Fakültesini birincilikle bitirirken, 82 yaşındaki vatandaş ise Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesini üçüncülükle bitirdi.
Öğretmenlerin Gözü Kulağı Anayasa Mahkemesi'nde!
Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemine ilişkin açılan iptal davasında, Milli Eğitim Bakanlığı ve sendikalar, yarın Anayasa Mahkemesinde sözlü açıklama yapacak.
Dile kolay! Yarım asır sonra aynı sıralarda oturdular...
Kastamonu'da 53 yıl önce mezun oldukları okulda tekrar bir araya gelen 120 kişi, eski günleri yad etti.
"Gelin bu protokolü birlikte reddedelim"
Eğitim-İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.