Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Üniversitesi'nden Arnavutluk ile iş birliği
Kastamonu Üniversitesi ile Arnavutluk'ta bulunan Luigj Gurakuqi Üniversitesi arasında fen ve sosyal bilimler ile eğitim ve turizm alanlarında ortak araştırma projeleri, öğrenci değişim programları ve akademik konuları kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.  
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Milletvekili Ekmekci, TBMM'de konuştu: 'Ellerinizi çekin'
AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda AK Partı grubu adına söz verdi. Toplantıda konuşmasının ardından bir önceki konuşmaya cevap veren AK Partili Ekmekci ve CHP Grubu arasında da tansiyon yükseldi.
Kastamonu İl Müdürü'ne plaket!
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi 2024 yılı Yıllık Çalışma Plan ve Bütçe Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştay'a katılan Kastamonu  Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Özcan Gazioğlu'na Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız tarafından plaket takdim edildi.
Kastamonu İl Müdürü'ne plaket!
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi 2024 yılı Yıllık Çalışma Plan ve Bütçe Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştay'a katılan Kastamonu  Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Özcan Gazioğlu'na Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız tarafından plaket takdim edildi.
KGK: Gazetecilik meslek birliği yasayla kurulmalı
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 3. Küresel Medya Çalıştayı sonrası sonuç bildirgesi yayınlandı.
Kastamonu OBM'den Kastamonu Çalıştayı'na davet
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Çalıştayı için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünün ev sahipliğinde paydaşlar ile 16 Ekim 2023 yılında genel toplantı yapılması kararlaştırdı. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; " 'Ben burada olmalıyım, bir fikrim var, bir derdim var' diyen tüm paydaşlarımızı Cumhuriyetin 100'ncü yılında Kastamonu Çalıştayı öncesi hazırlık çalışmalarına davet ediyoruz" denildi.
“7 büyüklüğünde depremle kayıp yaşamamız sürpriz olmaz”
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Diyarbakır'da düzenlenen deprem çalıştayında konuştu.
"Güçlü ormanlar kurmaya devam edeceğiz"
'Değişen İklim Koşullarında Türkiye’de Ormancılık Politikası Diyalogu Çalıştayı'nın son gününde Kastamonu Entegre ziyaret edildi. Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu; "Ormancılık politikamızı geliştirmeye, daha kaliteli, iklim değişikliğine karşı daha dirençli her türlü tehlike ve tehditlere karşı güçlü ormanlar kurmaya devam edeceğiz" dedi.
Artık her isteyen yönetici olamayacak
15-16-17 Eylül tarihlerinde Sakarya'da Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği tarafından Kamu Kurumları Çalışma Kampı düzenlendi.
81 ilde “Aile Çalıştayı” düzenleniyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde 81 İl Müdürlüğünün koordinasyonunda “Aile Çalıştayı” düzenliyor.
Tabiat Turizmi Çalıştayı start verdi: 3 gün sürecek...
Kastamonu Üniversitesi’nde “Batı Karadeniz Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı” devam ediyor.
KÜ'de, botanik bahçesinin rolünü anlatıldı
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi, Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUSTIBAM) Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy, Kastamonu Üniversitesi'nin düzenlediği Batı Karadeniz Bölgesi Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Kadın kooperatiflerinin desteklenmesinde güçlü iş birliği
Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması hedefiyle yürütülen “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” yenilenerek 5 yıl daha uzatılacak.
Erken yaşta evlilikler azaldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Erken yaşta evliliklerde resmi verilerin yıllar itibarıyla düşmekte olduğunu memnuniyetle gözlemliyoruz" dedi.
Suriyelilerle ilgili haberlerin izleyiciye etkisi araştırıldı: 'Kutuplaşma yok'
Yaşar Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gizem Melek’in TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı çerçevesinde desteklenen, “Suriyeli sığınmacılara ilişkin haberler, ağ gündem belirleme, yönelim ihtiyacı ve kamuoyu: Türkiye’den bulgular” adlı projesinin sonuçları paylaşıldı.
Başkan Yaşar; "Pınarbaşı'nı dünya tanıyacak"
Türkiye 6. Pınarbaşı Kanyon ve Doğa Sporları Festivali bu yıl da coşkuyla kutlandı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar burada yaptığı konuşmasında; " Kastamonu turizminin amiral gemisi dediğimiz Pınarbaşı’nı dünya tanıyacak, dünyaya tanıyacağız" ifadelerine yer verdi.
KEAH AMATEM, bağımlılıkla mücadelede işbaşında
KEAH Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Zemzem Tuba Sönmez, Ayaktan Arındırma Merkezi’yle (AMATEM) ilgili bilgi verdi.
Madenlere Bakanlıktan 32 milyon liralık iş güvenliği desteği
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında maden işyerlerine verilen destek 31,9 milyon liraya ulaştı.
Orman yangınlarına keçiboynuzlu önlem
Orman yangınlarına karşı Prof. Dr. Hamide Gübbük’ten keçiboynuzu ağacı önerisi geldi. Prof. Dr. Gübbük, yangına dayanıklı keçiboynuzu ağacının ormanlara set olarak dikilebileceğini söyledi.
Bölge turizmi, Sinop’taki çalıştayda masaya yatırıldı
Avrupa Birliği destekli Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi kapsamında düzenlenen TR82 Bölgesi Turizm Paydaş Analiz Çalıştayı gerçekleştirildi.
Uluslararası İnebolu Sempozyumu’nun sonuç bildirisi yayınlandı
35 akademisyenin katıldığı Uluslararası İnebolu Sempozyumu’nun sonuç bildirisi yayınlandı.
Kadın futbolunun yeni sponsoru Sürat Kargo
Sürat Kargo, Kadın Futbol Milli Takımları Ana Sponsoru oldu.