Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu sonlarda!
Yaşam süresi en uzun il hangisi? TÜİK verileri paylaştı.
Kastamonu’da Perşembe ve Cumartesiye dikkat!
Yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Ege’nin kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kastamonu’da ise Perşembe ve Cumartesiye dikkat. Yağış bekleniyor.
Küre'ye yeni kaymakam!
Geçtiğimiz gün Çankırı Vali Yardımcılığı görevine atanan Küre Kaymakamı Cezmi Kandemir'in yerine yeni atama yapıldı.
Kastamonu’da işsizlik yok mu?
İşsizlik oranı en yüksek bölge yüzde 17,2 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) iken, işsizlik oranı en düşük bölge yüzde 4,9 ile TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) oldu.
Batı Karadeniz’in yeryüzü cenneti!
Çekme Helva, sarımsak ve kestanesi ile meşhur Şirin İlimiz Kastamonu’nun Doğal Güzellik durumunu bu yazımızda ele aldık. Mağaradan, Şelaleyi, Kanyondan Milli Parka birçok doğal güzelliğe sahip dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir olan Kastamonu’ya yolunuz düşerse Nasrullah Meydanında meşhur Kel Simit yemenizi de tavsiye ederiz. Kastamonu’nun 7 doğal güzellik harikası gezilecek yerleri sizler için derledik.
En yaşanabilir iller sıralandı... İşte Kastamonu'nun sırası!
Dünyaca ünlü Forbes dergisi ilginç bir araştırmaya imza attı. "Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri" üzerine araştırma yapan Forbes, listeyi yayınladı. Araştırmaya göre Türkiye’nin en yaşanılabilir illeri arasında Kastamonu 50'nci sırada yer aldı.
Yüksel Aydın: ‘Kendimden utandım’
Kastamonu Belediyesi ve KUZKA’nın birlikte yürüttüğü proje sonrasında hizmete açılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışına katılan MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, dikkat çeken bir konuşma yaptı.
Kastamonu-Çubuk konusuna yorum yağmuru: 'Balkonu da salona katsınlar'
Ankara'nın ilçesi Çubuk'un kuzeyden, Kastamonu ve Karabük'e doğrudan bağlanmasını sağlayacak proje sosyal medyada gündem oldu. MHP İlçe Başkanı Serhat Uluağaçlı'nın yaptığı paylaşımla gündem olan konu, sosyal medyada yorum yağmuruna neden oldu.
GMG Kastamonuspor taraftarı, formasına kavuşuyor
Kastamonuspor taraftarları formasına kavuşuyor.
Fındıkoğlu Ekonomi Şurası'nda demiryolunu gündeme getirdi
KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Ankara'da Ekonomi Şurası'na katıldı. Burada Kastamonu'daki talepleri ileten Fındıkoğlu, demiryolu konusunun nakliye açısından önemine de değindi. Fındıkoğlu, Çankırı veya Karabük ile Kastamonu'nun demiryolu bağlantısının yapılmasını ve bu konunun yatırım programına alınması talebini dile getirdi.
Memleketinizin adı nereden geliyor? Kastamonu'yu duyunca çok şaşıracaksınız... İşte tüm illerin açıklaması
Memleketinizin adı nereden geliyor? Her şehrin isminin birbirinden farklı hikayesi var. İşte şehirlerin isimlerinin hikayeleri...
İşte en az Suriyelinin yaşadığı o İl!Sayı şaşırttı
Mülteciler Derneği'nin 13 Temmuz 2023 verilerine dayanarak yayımladığı rapora göre, Türkiye'de 1 milyon 751 bin 551'i erkek, 1 milyon 577 bin 965'i kadın olmak üzere toplam 3 milyon 329 bin Suriyeli kayıt altına alındı. 15-24 yaş aralığındakilerin oluşturduğu genç nüfusun sayısı 631 bin 211. 10 yaşının altında ise 997 bin 727 Suriyeli yaşıyor...
Sayı açıklandı! Hangi ilde kaç Suriyeli yaşıyor? İşte il il Suriyeli sayısı...
Mülteciler Derneği'nin 13 Temmuz 2023 verilerine dayanarak yayımladığı rapora göre, Türkiye'de 1 milyon 751 bin 551'i erkek, 1 milyon 577 bin 965'i kadın olmak üzere toplam 3 milyon 329 bin Suriyeli kayıt altına alındı. 15-24 yaş aralığındakilerin oluşturduğu genç nüfusun sayısı 631 bin 211. 10 yaşının altında ise 997 bin 727 Suriyeli yaşıyor
KUZKA Yönetim Kurulu Kastamonu’da toplandı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Kastamonu’da yapıldı.
Öyle fotoğraflar çekti ki
Fotoğraf Sanatçısı, Oyuncu Barış Kerim Cesur, 4-9 Temmuz tarihleri arasında Çankırı ve Çerkeş ilçesindeydi.
Neydi, ne oldu?
İL İL, 14-28 MAYIS KARŞILAŞTIRMASI
İl il sandık sonuçları
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim süreci sona erdi. Cumhur İttifakı2nın Cumhurbaşkanı Adayı R. Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçilerek Türkiye Cumhuriyeti'nin 13'ncü Cumhurbaşkanı oldu. Türkiye genelinde Erdoğan yüzde 52.16 oy oranını alırken, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47.84 oy oranında kaldı. Peki illere göre sonuçlar nasıl? İşte detaylar....
Meteoroloji’den haritalı uyarı!
1 hafta boyunca Türkiye'de etkili olacak
8 Nisan akaryakıt fiyatları
Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte güncel benzin ve motorin (akaryakıt) fiyatları merak ediliyor. Akaryakıt fiyatları, kamuoyunun gündeminde yer alıyor.
Özel İdare sahasında mağlup: 1-2
Bölgesel Amatör Lig 5’inci grupta mücadele eden temsilcimiz Özel İdare KHS, sahasında karşılaştığı Çilimli Belediyespor’a 2-1 mağlup oldu
Komşu belediyeler, toplu ulaşıma el attı
Komşu illerimizde belediyeler şehir içi toplu taşımada kendi filolarını kurdu. Geride bıraktığımız Ağustos ayı içerisinde Çorum ve Çankırı’nın özel halk otobüslerini belediye çatısı altında birleştirmesinin ardından son olarak Karabük de bu kervana katıldı. Karabük Belediyesi 10 adet 10 metrelik otobüs satın alarak vatandaşın hizmetine sundu.
Kastamonu, Sinop ve Çankırı başı çekiyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ölüm rakamlarını açıkladı. Buna göre ölüm sayısı 2019'da 435 bin 941 iken 2020'de yüzde 16,5 artarak 507 bin 938'e çıktı. Bu sayı 2021'de ise yüzde 11,4 artarak 565 bin 594'e yükseldi. Kaba ölüm hızının en yüksek olduğu il, 2020 yılında binde 11,3 ile Sinop oldu. Bu ili binde 10,9 ile Çankırı, binde 10,7 ile Kastamonu, binde 9,5 ile Artvin izledi.
TÜRKİYE'DEKİ 3 HAYVAN HASTANESİNDEN BİRİ ÇANKIRI’DA
Çankırı’da 2019 yılında kurulan ve Türkiye’de 3 örneğinin bulunduğu hayvan hastanesi, Çankırı, Kastamonu, Çorum ve Ankara’daki hayvan yetiştiricileri ve yaban hayvanlarının umudu oldu. Çankırı’da 2018 yılında artan buzağı ölümlerinin önüne geçmek amacıyla Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan Çankırı Hayvan Hastanesi, 3 yıldır umut olmaya devam ediyor. Düşük tedavi ücretlerinin talep edildiği hayvan hastanesinde, yapılan buzağı tedavilerinde yaklaşık yüzde 75 başarı oranına ulaşıldı.
İstiklal Yolu akademik olarak araştırılacak
Kurtuluş Savaşı sırasında İnebolu Limanı’na gelen mühimmatların kağnılarla Ankara’ya ulaştırıldığı İstiklal Yolu, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde kurulacak araştırma merkezinde akademik araştırmalara konu olacak.
Lider kritik virajda
Bölgesel Amatör Lig 5’nci grupta mücadele eden temsilcimiz Özel İdare Köy Hizmetleri Spor, ligin kritik karşılaşmasında Karabük İdmanyurdu’nu konuk edecek. Namağlup iki ekibin maçı pazar günü saat 14.00’te başlayacak. Özel İdare KHS, şampiyonluk parolasıyla kurulan Karabük İdmanyurdu karşısında, seyirci desteğine ihtiyaç duyacak.
‘Kastamonu, 100 yüzyılın fırsatını elinin tersiyle itti’
Kastamonu Kalkındırma Derneği (KALDER) tarafından, geçtiğimiz günlerde düzenlenen ülkemizin en büyük bölgesel fuarı ‘Türkiye-Ortadoğu Ticaret Fuarı TRADEF’ ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Kebeci Restoran’da düzenlenen toplantıya KALDER Başkanı Turgay Civelekoğlu ve dernek yönetimi ile TRADEF Organizatörü İstamonu Fuarcılık sahibi Gazeteci Hüseyin Karadeniz ve basın mensup0ları katıldı.
'Gelini Kastamonulu diye aldık, Çankırılı çıktı'
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Çankırı’da katıldığı bir açılış programında; "Çankırı, dünürümün de memleketi. He ne kadar bize Kastamonuluyuz deseler de gelini aldıktan sonra da Seda'nın Çankırılı olduğunu anladık. Bu da güzel oldu. Önce Kastamonu'nun işlerini, sonra da Çankırı’nın işlerini yaptırdılar" dedi.