Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da öğretmene veliden darp iddiası!
Kastamonu merkez Hacıbey Ortaokulu öğretmeninin, okulunda bir öğrencisinin velisi tarafından darp edildiği öne sürüldü. Eğitim Bir Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, yaralı öğretmenin kafasına 5 dikiş atıldığını belirterek; "Öğretmeni şiddete uğrayan bir toplum öğrencisine hangi değeri verebilir, neyi öğretebilir! Arkadaşımıza ve eğitim camiamıza geçmiş olsun diyoruz" dedi.
Mantar yiyen ‘ACİL’e koşuyor!
Son zamanlarda artan yağışların etkisiyle Kastamonu’da mantar sezonu hızla açıldı. Doğadan mantar toplayan bazı vatandaşlar, topladıkları mantarları yedikten sonra Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil bölümüne ‘zehirlenme’ şüphesiyle başvuruda bulunmaya başladı.
İl Müdüründen Sepetçioğlu çekme helva üretim tesisine ziyaret
Tarım ve Orman Kastamonu İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Sepetçioğlu Çekme Helva üretim tesisini ziyaret etti. İl Müdürü Tanrıkulu, kaliteli ve geleneksel lezzetlerin üretiminde gösterdikleri özveri için teşekkür etti.
Kastamonu'da bu yıl 581 kişiye eğitim verildi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Kastamonu'da verilen ilk yardım eğitimi verilerini açıkladı. Buna göre ilimizde 2023 yılı içerisinde 937 kişiye, 2024 yılı içerisinde de 581 kişiye ilk yardım belgesi verildiği açıklandı.
İnebolulu yapımcının ‘Kayıp Kamyon’u izleyiciyle buluşuyor
İnebolulu hemşehrimiz Koray Genç'in yapımcılığını üstlendiği "Kayıp Kamyon" filmi, 18 Ekim'de sinemalarda izleyiciyle buluşacak.
Emlakta yeni dönem başladı!.. Büyük ceza var
Emlakta doğrulanmış ilan sistemi 15 Eylül 2024 itibariyle başladı. Yeni sistem ile tüketici haklarının korunması, yanıltıcı reklamların önlenmesi ve piyasa düzeninin sağlanması amaçlanıyor. Uygulamaya aykırı hareket edenlere 158 bin 460 liraya kadar idari para cezası uygulanacak. Yeni sistem, 1 Ocak 2025 tarihinde zorunlu hale gelecek.
Ev sahipleri dikkat!.. 15 Eylül'de başlıyor
Ticaret Bakanlığı, taşınmazların ticaretine ilişkin ilan platformlarındaki emlakçılara yönelik doğrulama yükümlülüğü getirerek, bakanlıkça oluşturulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin (EİDS) ikinci fazının uygulamasını15 Eylül itibarıyla devreye alınacağını duyurdu.
Otomobil ve gayrimenkul alım – satımı yapanlar dikkat!
İkinci el araç ve gayrimenkul alım satımı hem vergi düzenlemeleri hem de yasal mevzuat açısından önemli sorumluluklar getiriyor. Mardinlife Gazetesi’nde yazan Mali Müşavir M. Nurullah Budak, alım ve satım yapan vatandaşların dikkat etmesi gereken konuları birer birer sıraladı.
Yavuz Donat, Kastamonu’yu yazdı
Atatürk’ün Kastamonu Gelişi ve Kılık-Kıyafet İnkılabı’nın 99’uncu yıldönümü kutlama programındaki Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından düzenlenen “Hüsnü Açıksöz’ü Anma ve Basın Onur Ödülleri” programına katılan Türk basınının en önemli yazarlarından Yavuz Donat, Sabıh Gazetesindeki köşe yazısında Kastamonu ve Şerife Bacı’yı anlattı.
ZAM GELİYOR!.. Elinizi çabuk tutun
Sıfır ve ikinci araç piyasasına ilişkin haberler gündemdeki yerini koruyor. Araba almak isteyenler, indirim haberi beklerken dövizdeki artış otomobil fiyatlarını da etkiledi.
Belediyeye ‘çok açık’ çağrı!..
Evlerinin yakınında oyun parkı olmayan Cideli çocuklar, topladıkları ahşap ve atık malzemelerden kendi oyun parkını yaptı.
İnebolu’nun umuduna 2 Milyon TL’yi aşan bağış!
İnebolu'da 1999 yılından bu yana hizmet veren Sabahat Bahriyeli İnebolu Huzurevi'nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılmasının gündeme gelmesinin ardından yeni bir huzurevi binası yapımı veya mevcut binanın güçlendirilmesi için Yeni İnebolu Gazetesi, hayırseverlerimizi göreve davet etti.
Kastamonu’da domuzlar rahat durmuyor!
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Alatarla Köyü ve çevresindeki köylerde, yaban domuzu sürülerinin tarım arazilerine verdiği zarar giderek büyüyor. Mısır, pancar ve patates gibi ürünlerin bulunduğu tarlalarda büyük çapta tahribat yapan yaban domuzları, üreticileri hem maddi hem de manevi açıdan mağdur bırakmış durumda.
Ilgaz’da yürek yakan manzara! 44 hektar kül oldu
Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde çıkan orman yangınının ardından bölgedeki tahribat dron ile havadan görüntülendi.
Kastamonu'nun göbeğinde lüks hayaller!
Vatandaşlar, Kastamonu’nun Nasrullah Meydanı’nda yer alan Mavi Gişe isimli şans dükkanında; kazı-kazan adı verilen şans oyunlarına yoğun ilgi göstermesi göze çarpıyor. Vatandaşlar “ikramiye çıkar” ümidiyle Kastamonu’nun göbeğinde şansını deniyor.
Kastamonu bunu da gördü!
Kastamonu çevre yolunda ormanlık bir çöp poşeti dolusu domuz artığı bulundu. Bölgede bulunan oluğun yanına kadar kan izlerinin bulunması da dikkat çekti.  Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Tintin, apar topar Kastamonu’yu terk etti!
Yaklaşık 2 yıl önce Kastamonu’da başlatılan elektrikli ulaşım araçları uygulaması Tintin’in scooterları son dönemde kullanmak isteyenler tarafından bulunamıyor.
Kastamonu Belediyesi’nde ilk kez toplu sözleşme imzalanamadı
Kastamonu Belediyesi ile yetkili sendika Belediye İş Sendikası arasında 2 aydır devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Sendika yetkilileri Ankara'da arabulucu ile görüşme sağlayacağı öğrenildi.
‘Kastamonu Belediyesi’ni aile şirketi olarak mı yöneteceksiniz?’
31 Mart yerel seçimleri sonrası Kastamonu siyasetinde MHP-CHP gerginliği, her geçen gün daha da sertleşerek devam ediyor. 
Kastamonu'da beklenen geldi... Dikkat!
Günlerdir aşırı sıcaklarla sınanan Kastamonu, güne yağmurlu havayla uyandı. Meteoroloji Kastamonu'yu turuncu kod ile uyardı. Şiddetli yağış bekleniyor...
Selden önce cennetti, kaderine terk edildi
Devrekani ilçesinde 50 metre yükseklikten akan şelale ve mağara seller sebebiyle tahribata uğramasına rağmen doğal güzelliği ile mest ediyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, doğa harikası şelale ve mağaranın bakım yapılarak turizme kazandırılması istedi. 
Kastamonu Belediyesi’nden “Stratejik Plan”
Kastamonu Belediyesi, katılımcı yönetim ilkesi doğrultusunda 2025-2029 Stratejik Planı'nı oluşturmak için kapsamlı bir anket başlattı. Belediye yetkilileri, şehrin geleceği için vatandaşların talep ve beklentilerini belirlemek amacıyla bu anketi düzenlediklerini belirtti.
Kastamonu’da öğleden sonrasına dikkat!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 17 Temmuz Çarşamba günü saat 12:00 ile 19:00 arasında Kastamonu için uyarıda bulundu.
‘Resmi izinli olduğum günler, işe gelmemiş gibi gösterildi’
Kastamonu Belediyesi'nde yer değişikliği yapılarak Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne görevlendirilen terör gazisi Murat Esgin, belediye tarafından bin 165 gün iş yerinden uzak olduğu yönünde hakkında yapılan açıklamaya cevap vererek, pandemi döneminde resmi izinli sayıldığı günlerin ve pankreas kanseri tedavisi sürecinin işyerine gelmemiş gibi gösterilmesinin kendisini üzdüğünü söyledi.
Kastamonuspor taraftarının "STAT" İSYANI!..
Seçimler bitti, Mayıs ayı geçti, aradan geçen zamanda ne ihale yapıldı, ne kazma vuruldu, ne de projenin akıbeti konusunda milletvekilleri veya herhangi bir yetkili tarafından bir açıklama yapıldı.
Kastamonu Stadı ‘tasarruf’a mı takıldı?
Uzun yıllardır Kastamonu’ya hizmet veren Gazi Stadı, hızla gelişen, büyüyen Kastamonu’ya yetmez hale geldi.
Olağanüstü toplantıda karar çıktı!
İl Genel Meclisi, Doğan Ünlü başkanlığında olağanüstü toplanarak, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Nida Sinsi’ye İller Bankası’ndan kredi kullanması için yetki verilmesi görüşüldü. Teklif meclisin oy birliğiyle kabul edildi.
Asgari ücrette karar!
En düşük emekli maaşına 2 bin lira seyyanen zam ile 12 bin liraya çıkarma kararının ardından gözler asgari ücrete döndü. Asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söyleyen Güler, vatandaşların konuyla ilgili beklentiye girmemesi gerektiğini söyledi.
Asgari ücrette karar!
En düşük emekli maaşına 2 bin lira seyyanen zam ile 12 bin liraya çıkarma kararının ardından gözler asgari ücrete döndü. Asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söyleyen Güler, vatandaşların konuyla ilgili beklentiye girmemesi gerektiğini söyledi.
Ziraat Bankası alıyor! Kaçırmayın…
İstanbul ilindeki Genel Müdürlük Birimleri ile Şubelerinde görevlendirilmek üzere, 150 Uzman Yardımcısı istihdam edecektir.