Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu, sokak röportajında adayını açıkladı!
Açıksöz Gazetesi olarak Kastamonu’da yaptığımız yerel seçime yönelik sokak röportajında seçmene mikrofon uzattık.
Valilik ‘seçim yasakları’nı duyurdu
31 Mart yerel seçimlerine geri sayım hızla devam ediyor. Aylardır devam eden seçim çalışmaları ve propaganda süreci, önümüzdeki Cumartesi günü akşam saatlerinde nihayet sona erecek.
Diyanet yanıtladı, sigara içilen ortamda bulunmak orucu bozar mı?
Her sene Ramazan ayına doğru, Müslümanlar, kendilerine farz kılınan oruç ibadetini yaparken oruçlarını sakat edebilecek, orucu bozan ve bozmayan şeyleri merak edip araştırmaya başlamaktadır. Diyanet'in cevaplarını da dikkate alarak oruçluyken sigara içmek ya da sigara dumanı gelmesi orucu bozar mı? Kaza gerekir mi?
İç sularda av yasağı başlayacak
15 Haziran tarihleri arasında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın gibi diğer balık türlerinin avlanması yasaklandı.
Kastamonu’da soğuk savaşı!
Kastamonu'da, 31 Mart Yerel Seçimleri için geri sayım sürerken, parti ve bağımsız belediye başkan adaylarının rekabeti adeta soğuk savaş atmosferine dönüştü. Kentin dört bir yanında, seçim araçları ve dev bayraklarla donatılmış sokaklar, seçmenlerin dikkatini çekiyor.
Kastamonulu genç, kanseri yendiği hastanede işe başladı
Kastamonulu genç, lösemiye karşı savaşında çocukluk kahramanı olan doktorla aynı hastanede çalışıyor.
Kamyon ve otobüsler yasaklanıyor!
AB Parlamentosu, AB Komisyonu'nun kamyon ve otobüsler için yeni CO2 standartlarına ilişkin görüşlerini büyük ölçüde benimsedi ve müzakere sürecini bekliyor.
Kastamonu, Filistin için hem yürüdü hem haykırdı
Filistin'de yaşanan vahşet sebebiyle Kastamonu'da 'Özgür Filistin Yürüyüşü' düzenlendi. Yürüyüşe, AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Adeta insan seline dönen büyük kalabalık, ‘Filistin için özgürlük, kahrolsun terörist İsrail’ sloganları attı.
Kafes yırtılmıştı, avcılık yasaklandı
Kastamonu Tarım Ve Orman İl Müdürlüğü'nden Taşköprü ilçesinde Donalar Köyü sınırları içerisinde kalan Karadere barajında yırtılan balık kafesi sonrası avcılığın yasaklandığını duyurdu.
Daha neler göreceğiz! Halıya sarılı erkek cesedi!
Pendik'te gecekonduların yoğunlukta bulunduğu bir sokakta halıya sarılı erkek cesedi bulundu. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
Satan çok alan yok! Kimse alamıyor
Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer "Otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıktı, önümüzdeki süreçte kampanyalar artacaktır. Otomobil alımlarında kredi kullanım oranı yüzde 65'lerden yüzde 12'lere düştü" dedi.
Rusya yaptırımlara rağmen petrol ihracatını artırdı
Rusya'nın ham petrol arzı G7 ülkelerinin Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlara rağmen ilkbaharda yüzde 50 arttı.
Sigara ve alkolde yasak kapsamı genişledi! Açık alanlarda…
Alkollü içki sunumu ve satışı ile tütün mamulleri satış yasağı genişletildi.
O reklamlara 64 milyon lira ceza!
Reklam Kurulu, aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama olduğu tespit edilen 1346 dosya hakkında, durdurma cezasıyla birlikte, toplam 64 milyon 141 bin 381 lira idari para cezası kesti.
TMO, 'yasaklı üretici' uygulamasına son verdi
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), kamuoyunda dikkat çeken 'yasaklı üretici' uygulamasına son verildiğini duyurdu.
TOKİ'den indirim müjdesi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ'nin indirim müjdesini duyurdu.
Fahiş fiyatla konut ilanı verene ibretlik ceza!
Ticaret Bakanlığı ikinci el konutta fahiş fiyatı affetmedi, yüksek fiyatla ilan veren kişiye 349 bin lira ceza kesti.
Kullanılmayan araçlar çöpe! Kimse bu modelleri tercih etmiyor
Otomotiv dünyasında büyük bir değişimi başlatarak ses getiren elektrikli otomobillerin (EV) kısa menzilli ilk modelleri arkalarında bir 'mezarlık' bırakmaya başladı.
"Eğitim politikalarında ipin ucu kaçtı!"
İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Faruk Ataşalar, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitimde yaşanan sorunları dile getiren İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Faruk Ataşalar; "Eğitim politikalarında da ipin ucunun kaçırıldığına, toplumsal değerlerimizin özümsenmesiyle ilgili hassasiyetlerin eğitimde de terk edildiğine üzülerek tanık oluyoruz. Yeni kuşaklar, Atatürkçü, laik, çağdaş ve bilimin ışığında yetiştirilmesi hedefinden hızla uzaklaşmakta olduğumuzun, bir garip ideolojik hedefler doğrultusunda şekillendirilmek istendiğinin farkındayız" dedi. Ataşalar, İktidara öğrencilere sözü verilen ücretsiz yemek konusunu hatırlattı.