Arama
Arama Sonuçları
Tüm emeklileri ilgilendiriyor!.. Yargıtay’dan emsal karar
Emeklilerin kullandıkları kredilerle ilgili Yargıtay’dan emsal bir karar çıktı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi taahhüt eden emeklileri ilgilendiren emsal bir karara imza attı.
"Kastamonu'nun desteğine layık olmaya çalışıyoruz"
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Tosya Adalet Sarayı'nın açılışını yapmak üzere Kastamonu'ya geldi. Tosya'da gerçekleştirilen açılış sonrasında Kastamonu Valiliği'ni ziyarete den Bakan Tunç burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tunç açıklamasında; "Cumhurbaşkanımız Kastamonu'ya Çok önem veriyor. Son seçimlerde Kastamonu'muz çok yüksek oranda Cumhurbaşkanımıza destek verdi. İnşallah o desteğe layık olabilmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
Yeni Tosya Adalet Sarayı dualarla açıldı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “Ülke genelinde 400’e yakın adalet sarayı inşa ettik”
Eşinden habersiz ev satana kötü haber
Yargıtay, kendine ait evi eşinin görüşü almadan satan kocayı kusurlu buldu.
Yeni evlenecekler dikkat!.. Yargıtay'dan emsal karar…
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, düğün sırasında tartışma yaşayan çiftleri ilgilendiren emsal bir karara imza attı.
Erdoğan'dan ‘sivil anayasa’ çağrısı…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “85 milyonun tamamının sahipleneceği ve 'İşte benim Anayasam' diyerek baş tacı edeceği bir metni artık milletin takdirine sunmamız gerekiyor" dedi.
Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dönemi başladı
Ev sahipleri de kiracılar da uyuşmazlıklarına mahkemeden önce ara bulucularda çözüm arayacak.
Ameliyat sırasında ilgi göstermemek boşanma sebebi
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Eşinin ameliyatı sırasında yeteri kadar ilgi göstermemek ve eşini üstlerine karşı şikâyet etmek boşanma sebebidir" dedi.
Yargıtay son noktayı koydu! Kiracıları sevindiren haber
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracı ile mal sahiplerini ilgilendiren önemli bir karara imza attı.
Primi zamanında yatırılmayan EYT'lilere kötü haber
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT ) ile ilgili Yargıtay'dan emsal nitelikte bir karar çıktı.
Yargıtay'dan emsal karar
Murisinden mahkeme kararı ile borç kalanları sevindirecek gelişme
Kirada yeni dönem, 1 Eylül'de başlıyor
Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemi 1 Eylül'de yürürlüğe girecek. Böylece yargının yükü hafifleyecek.
Kirada yeni dönem, 1 Eylül'de başlıyor
Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemi 1 Eylül'de yürürlüğe girecek. Böylece yargının yükü hafifleyecek.
"Gelin bu protokolü birlikte reddedelim"
Eğitim-İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.
Türkiye’de bir ilk…
TWITTER’A KARŞI AÇILAN DAVADA MAĞDURLAR LEHİNE KARAR VERİLDİ
Muharrem İnce adaylıktan çekilecek mi?
Memleket Partisi lider Muharrem İnce, bugün saat 14.00'te bir basın toplantısı düzenleyecek
‘Seni kurtarmaya geliyoruz’ yalanına hapis istemi
Deprem sonrası enkaz altında kalanları internet üzerinden arayarak kandırdığı iddia edilen 18 yaşından küçük M.B. hakkında 7 yıl 7 aya kadar hapis cezası istendi.
TBMM'den geçti
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI VE BAYRAM İKRAMİYESİ YÜKSELDİ
TBMM iki önemli düzenlemeyi görüşecek
Türkiye Büyük Millet Meclisi, 14 Mayıs seçimleri öncesi yoğun mesaisini sürdürüyor.
Azılı hırsıza 39 yıl hapis cezası
Misafirlik için geldiği Kastamonu'da çok sayıda iş yerini soyan hırsız, 39 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada kendisini savunan şahıs, hamile olan kız kardeşinin kötü bir evde yaşadığını ve daha iyi bir hayat sürmesi için hırsızlık yaptığını söyledi.
"Bu rezaletlere onay verenlerin yakasını bırakmayacağız"
Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, 6 yaşındaki çocuğun evlendirilerek cinsel istismara uğraması olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başesgioğlu yaptığı açılmasında; "Biz haberleri açtığımızda bu rezaletleri artık duymak istemiyoruz. Artık gençlerimizin özgürce yaşayabileceği, çocukken istismara uğramaktan korkmayacağı bir gelecek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
" Ne mutlu Kastamonu kadınlarına "
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), hizmet binasının açılışı adına Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Programa Çağdaş Yaşamı Destekleme Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel de katılım sağladı. Tören sonrasında ÇYDD Kastamonu Şube Binasına geçildi. ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve ÖYDD Kastamonu Şube Başkanı Emin Arık tarafında kurdele kesilerek binanın açılışı yapıldı. ÇYDD Başkanı Yüksel, burada yaptığı konuşmasında Kurtuluş Savaşı'nda Kastamonu'nun çok önemli bir rolü olduğunu belirterek; " Ne mutlu Kastamonu kadınlarına. 10 Aralık 1919’un anısı hala taptaze, hala bizi duygulandırıyor. O kadınlar bugün bu salonda mücadeleye devam ediyor. Kadınların mücadelesini, kadın dostu erkeklerin mücadelesini kutluyorum. Onların sayesinde Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan edebildi. Bizde bu emaneti ÇYDD olarak, ADD olarak, 10 Aralık Kadın Platformu olarak, bütün yüreği Atatürk ile atan dernekler olarak yaşatmaya ant içtik, çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kitaplarını afetzede öğrencilere hediye edecekler
Kastamonulu yazarlardan Şair ve Yazar Yasemin Ünlü ile Şair ve Yazar Burcu Tektaş çok anlamlı bir projeyi hayata geçirdiler. Yasemin Ünlü ve Burcu Tektaş birlikte kaleme aldıkları “SEVGİLİ HERKES ‘Ve Usulca Fısıldadı Hayat: Beni Oku!’” kitabını hayırseverlerin katkılarıyla Bozkurt’ta afetzede ortaöğretim ve lise öğrencilerine hediye edeceklerini açıkladılar.
Yargıtay'dan emekliler için kötü haber
Yargıtay, emekli olmasına rağmen çalışmaya devam eden işçinin istifası sonrası için emsal olacak bir karar verdi. İş Mahkemesi'nin kapısını çalan emekli işçi, çalıştığı işyerinden kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti ile ulusal bayram ve genel tatil ücreti alacaklarının tahsilini istedi. Davalı şirket, iddiaları reddetti. Mahkeme, davanın kısmen kabulüne hükmetti. Kararı davalı temyiz edince devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi.
“Ciddi çalışma yürütüyoruz”
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yargıda yapay zekanın da kullanılması konusunda kararlı adımlar attıklarını ve bakanlık olarak bu alanda ciddi çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
100. yıla yakıştı
Kastamonu Barosu 100’üncü yıl Kuruluş yıldönümü kapsamında Hizmet Binası açılış programı düzenlendi.
“Demokrasiye düşman şer odaklarını unutmayacağız”
DEMOKRASİ tarihimizde kara bir leke olan 27 Mayıs 1960 darbesinin 62’nci yıldönümünde, AK Parti İl Başkanlığı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi.
Yargıtay'dan emekli ikramiyeleriyle ilgili emsal karar: Mirastan sayılamaz
Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, mirasçılara 'müjde' niteliğinde bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme; vefat edenin emekli ikramiyesinin kanun gereği hak sahibi mirasçılara ait olduğunu, mal varlığı çerçevesine dahil edilemeyeceğine hükmetti.