Arama
Arama Sonuçları
Leyla ile Mecnun'un sevilen oyuncusu Kastamonuluymuş!
Leyla ile Mecnun, Kara Bela, Ailecek Şaşkınız gibi pek çok sinema, dizi ve tiyatroda rol alan ünlü oyuncu Cengiz Bozkurt, katıldığı bir programda Kastamonulu olduğunu duyurdu. Cengiz Bozkurt memleketi İnebolu'dan övgüyle bahsetti.
Bayram şekerleri tezgahlardaki yerini aldı
Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte rengarenk görüntüleriyle şeker ve çikolatalar tezgahlardaki yerlerini aldı.
Ramazan ayının ilk pideleri tezgahta yerini aldı
Bu gece ilk sahur ile başlayacak Ramazan ayının ilk pideleri tezgahlarda yerini almaya başladı.
Kastamonu'da göz sağlığında devrim!
Akıllı Lens ameliyatları büyük şehirlerde olduğu gibi artık Kastamonu’da da başarılı bir şekilde yapılıyor. Nefes Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Alper Şanlı, vatandaşların da merak ettiği akıllı lenslerle ilgili konuştu.  Akıllı Lens nedir, kimlere uygulanabilir ve avantajları nelerdir, konusunda Op. Dr. Alper Şanlı, bilgilendirmelerde bulundu.
40 yıllık balıkçı isyan etti!
Bu yıl balık fiyatlarındaki artış ve denizdeki ekosistemin azalması nedeniyle Kastamonu’daki balıkçılar “yılın en kıt zamanını yaşıyoruz.” diyerek isyan etti.
3 ve 5 kilo arası torikler 500 TL'den satılıyor
Sinop’ta balıkçılar tarafından avlanan ve her biri 3 ile 5 kilogram ağırlığında olan torikler, tezgahlarda tanesi 500 TL’den satışa sunuluyor.
Kastamonu istila altında!
Kastamonu ciddi bir sorun ile karşı karşıya. Vatandaşlar tedirgin ve yetkililerden çözüm bekliyor
Kastamonu el sanatları, Başkent’te sergilendi
“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 1000 yıllık hafıza” El sanatları sergisi Ankara’da bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi.  
Ağlı'nın armutları Masterchef'e damga vurdu
MasterChef Türkiye All Star'da mücadele hız kesmeden devam ediyor. TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef 2023 All Star son bölümde dokunulmazlık oyununda Kastamonu'nun Ağlı ilçesinden, özel olarak toplanan ve yarışma için özel olarak gönderilen çördük (yaban armudu), ana yemek ürünü oldu.
Hamsinin fiyatında düşüş bekleniyor
Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle avlanmaya başlayan balıkçılar bu yıl hamsinin bol olduğunu ve gelecek aylarda hamsinin kilogramının daha da düşeceğini söyledi.
Kastamonu’nun zenginliği İstanbullularla buluşuyor
Anadolu’nun farklı lezzetlerini tatmak isteyenler ve memleket özlemini gidermek isteyenler için Yenikapı Memleket Buluşmaları 21 Eylül’de başlıyor.
Karadeniz’de palamut ağlara takıldı
Sinop'ta avlanan kasalar dolusu palamut, balıkçıların yüzünü güldürdü.
İnebolu’da avlanan 15 kiloluk çifte levrek rekor fiyata satıldı
İnebolu açıklarında avlanan iki büyük levrek, kilosu 900 liradan müşteri buldu.
Trabzon’un balığı Batı Karadeniz’den
Av sezonu 10 gün önce açılmasına rağmen Trabzon açıklarında pek avlanma olmadığından tezgâhlarda genellikle Batı Karadeniz’den gelen balık çeşitleri yer alıyor.
Kastamonulu efsanenin acı-tatlı hikayesi…
Dile kolay... Bordo-mavili takımın 1. Lig'deki (o zamanın süper ligi) ilk şampiyonluğunda (1974-75) Trabzon kökenli olmayan tek isim. Trabzonspor'un 1. Lig'deki ilk golünü o attı. Yetmedi gol attığı maçta kaleye geçti. 4 sezon oynadığı ligde 3 şampiyonluk kazandı. Trabzonspor'da 143 maç oynadı. Sarı ve kırmızı kart görmedi. Şimdilerde memleketi Kastamonu'da yaşayan Ali Yavuz'un hayatından acı-tatlı kesitler
Hamside bolluk başladı, fiyatlar düşüyor
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlarda yerini alan hamsi ucuzlamaya başladı.
İPhone çalmak için onu yaptı! görenler şaşkına döndü
Çin medyası tarafından haberleştirilen ilginç bir olay, adeta sosyal medyanın gündemine oturdu. O habere göre ülkede bir kadın, 7,000 yuan (960 ABD doları) değerinde olan bir iPhone 14 Plus çalmak için öyle bir şey yaptı ki... Güvenlik kamerası görüntülerini izleyenler gözlerine inanamadı! Kadın tutuklanırken, yaşanan olay Çin anakarasındaki sosyal medyada viral oldu.
Yeni sezonun ilk balıkları tezgahta: İŞTE FİYATLAR...
1 Eylül’de biten av yasağı sonrası yeni sezonun ilk balıkları tezgahlarda yerlerini almaya başladı.
Sezon açıldı, tezgahlar hamsi ve istavritle dolacak...
Balıkçı esnafı dün itibari ile av yasağının sona ermesi ile yeni sezonda “Hamsi bolluğu görülebilir” dedi.
Sahte ürünler okul alışverişinde tehlike saçıyor!
Kokulu silgiler, rengârenk kalemler ve birbirinden ilginç kırtasiye ürünleri… Okul stresini eğlenceye dönüştüren kırtasiye ürünlerinin sahteleri, çocukların sağlığını bozabilecek tehlikeler içeriyor. Peki kırtasiye ürünü alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Veliler satın aldıkları ürünün güvenli olup olmadığını hangi yollarla tespit edebiliyor? Sahte ürünler çocuklarda hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? İşte detaylar
Hurmanın faydaları neler? İyi geldiği hastalıklar neler?
Dünyanın birçok yerinde yetişen hurma ağacının bir meyvesi olarak yetişen hurma, özellikle Ramazan ayında tercih ediliyor. Peki, faydaları saymakla bitmeyen bu hurmalardan hangileri en iyisi?