Arama
Arama Sonuçları
KAPALI SİSTEM SULAMA SUYU TESİSİ YAPIM İŞİ
KASTAMONU İL ÖZEL İDARESİ SU VE KANAL HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
Karadeniz’de 'Vampir Kelebek' alarmı!..
İlk kez 2008 yılında görülen bitkilerin özsuyunu emdiği için 'Vampir Kelebek' olarak adlandırılan Ricania Simulans son 2 yıldır bahçelerde gözükmemesinin ardından bu yaz sıcaklıkların artması ile yeniden kendini göstermeye başladı.
"Daha güçlü tarım sektörü için el ele"
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Berkir Yücel Tanrıkulu, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. İl Müdürü Tanrıkulu mesajında Kastamonulu çiftçilere seslenerek; " Sizlerin özverisi ve gayretleriyle gerçekleştirilen üretimler, toplumumuzun beslenme ihtiyaçlarını karşılamakta büyük bir rol oynuyor. Birlikte daha güçlü bir tarım sektörü oluşturmak adına işbirliğimizin sürmesini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Kırsal kalkınmada yeni dönem
IPARD-III PROGRAMI İLE 430 MİLYON EUROLUK AB KATKISI SAĞLANACAK
TARIMSAL ALT YAPI İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR
KASTAMONU İL ÖZEL İDARESİ SU VE KANAL HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
Pilot iller arasında Kastamonu da var
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI, KURAKLIĞA DAYANIKLI ÇEŞİTLERİN EKİMİNİ YAYGINLAŞTIRIYOR
‘Çiftçimiz, zor şartlara rağmen üretimi sürdürdü’
Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Hava koşullarının da geçen yıla göre iyi gitmesiyle bitkisel üretimde önemli bir artış yaşandı. Çiftçilerimiz, zor şartlara rağmen üretimini sürdürdü” dedi.
Batı Karadeniz kırsalına 108 milyon liralık BAKAP desteği
TR81 Batı Karadeniz ve TR82 Kuzey Anadolu Bölgeleri’nde kırsal kalkınmaya yönelik tarım ve kırsal turizm temalarında mal ve hizmet üretimini teşvik eden 108 milyon 493 bin lira bütçeli “TR81-82 Batı Karadeniz Bölge Kalkınma Programı (BAKAP)” Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.
Tarıma elverişsiz hazine arazileri ekonomiye kazandırılıyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından, hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili bir paylaşımda bulunarak, “Hem çevre dostu hem ekonomik! Atıl durumda, tarıma elverişsiz 300 milyon metrekare hazine arazisini ekonomimize kazandırıyoruz” dedi.
‘Değişen iklim koşullarına karşı üreticilerimiz desteklenmeli’
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Değişen iklim koşullarına karşı üreticilerimiz desteklenmelidir” dedi.
Tarımsal Destek Ödemeleri bugün hesaplarda
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 756 milyon 692 bin 168 lira tutarındaki tarımsal destek ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.
“Kastamonu mücbir sebep dahiline alınmalı”
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Ekonomi Şurası toplantısında , Kastamonu’da 27 Haziran’da il merkezi ve birçok ilçede yaşanan sel felaketi sebebiyle Kastamonu’nun bir kez daha mücbir sebep dahiline alınmasını talep etti.
Taşköprü çiftçisine makine desteği
Taşköprü ilçesinde 70 çiftçiye tarım makine ve ekipmanı dağıtım töreni düzenlendi.
Haydarlar'da tarımsal hasar: 460 bin TL
Geçtiğimiz hafta 7 evin alevlere teslim olduğu Haydarlar Köyü'nde tarımsak zararın da 460 bin TL olduğu belirlendi. Ayrıca köylülerin tarımsal kredilerinin ertelenmesi için de çalışmalar başladı.
Tarımsal Kuraklık Yönetimi oluşturuldu
“Tarımsal Kuraklıkla Mücadele ve Kuraklık Yönetimi Çalışmaları” hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bakan Pakdemirli'den çiftçiye müjde
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçiye destek ödemelerinin 2022'de de artarak devam edeceğini söyledi