Arama
Arama Sonuçları
Romanya’dan Kastamonu'ya kadar sürüklendi
Romanya açıklarında yan yatan, mürettebatı tahliye edilmiş gemi Kastamonu'nun Cide ilçesine kadar sürüklendi.
Çatalzeytin Devlet Hastanesi'nde hareketli dakikalar!
Çatalzeytin İlçe Devlet Hastanesi'nde hareketli dakikalar yaşandı. Hastanede, Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği okul öğrencilerinin okulda yedikleri pastadan zehirlenmesi konu alındı... İşte o video!
Kastamonu'da karaya oturan gemi için çalışma başlatıldı
Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde fırtınada karaya oturan geminin çekilmesi için çalışma başlatıldı.
Kastamonu'da karaya oturan gemide yeni gelişme!
Vamos yakıt çemberinde Kastamonu'nun İnebolu sahilinde fırtına nedeniyle karaya oturan "Vamos" kargo gemisindeki yakıtın tahliyesi başladı.
110 kişiyi dolandırdılar ilk celsede serbest kaldılar
Kastamonu’da 4 yıl önce inşaat şirketi adı altında çizdirdikleri projedeki aynı daireleri farklı kişilere satarak 110 kişiyi dolandıran ve o dönemde yaklaşık 3 milyon liralık vurgun yapan tutuklu sanıklar, 90 gün tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşmada serbest kaldı
Okullar depremlere hazır mı?
Özellikle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde karşılaşılacak bir acil durum ya da afet anında öğrencilerin nasıl davranacaklarını bilmeleri ve onları yönlendirecek olan kişilerin yeterlilikleri oldukça önemli.
Kastamonu el sanatları, Başkent’te sergilendi
İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nin Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın geçici süreyle açılarak insani yardımların bölgeye girmeye başladığı bildirildi.
7.4 büyüklüğünde deprem senaryosu (VİDEO HABER)
UMKE ekibinin de görevlendirildiği Uluslararası MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tatbikatı tamamlandı. Tatbikatta, Çanakkale'de 7.4 büyüklüğünde deprem yaşandığı senaryosu uygulandı.
Kastamonu UMKE, 8 ülkenin katıldığı tatbikatta
Avrupa Sivil Koruma Teşkilatı yönetiminde Sağlık Bakanlığı koordinesinde AFAD Başkanlığı tarafından Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı başladı. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 3 UMKE personeli, 1 EMT1 koordinatörü de görev yapmak üzere ilimizden hareket etti.
Arabulucu ile kira 7 bin 500 liraya indi
İzmir'in Aliağa ilçesinde, kira bedeli ve tahliye konusunda anlaşmazlık yaşayan ev sahibi ve kiracı, arabulucu sistemiyle, bedelin talebin yarısı olması ve kiracının 1 sene sonra tahliye olması şartıyla anlaşmaya vardı.
"En fazla yüzde 25 artış yapılabilir"
Son dönemde yaşanan yüksek kira artışları insanların canlarını yakmaya devam ediyor. Konuya ilişkin açıklama 28. Dönem AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Neslihan Kaya'dan geldi. Aynı zamanda Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı yapan Neslihan Kaya açıklamasında, ev sahiplerinin kira bedelini en fazla yüzde 25 artırabileceğine burgu yaparak kiracıların ve ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken hususları sıraladı.
6 ülkeden 192 kişilik ekip onun için geldi! Mersin'de zamana karşı yarış
Morca Mağarası'nda 5 gün önce mide kanaması geçirdiği için yardım talebinde bulunan ABD’li bilim insanı Mark Dickey için çalışmalar sürüyor.
Mahsur kalan öğrenciler tahliye edildi...
Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir" dedi.
Eşini ve kayınvalidesini katledip, intihar etti
Karabük’te bir şahıs, boşanma aşamasındaki eşi ve kayınvalidesine av tüfeğiyle kurşun yağdırdı.
Metrekareye 103 kilo yağış düştü, şehir sel sularıyla doldu
Samsun'da metrekareye 103 kilo yağış düşmesi sonucu şehri sel vurdu. Sel nedeniyle ana yollar ve caddeler göle döndü, hayat felç oldu.
Deniz Şenliklerine damga vuran “İnebolu Denk Kayağı” gösterisi
Milli Mücadele döneminde Anadolu'nun lojistik merkezlerinden İnebolu Limanı'na getirilen mühimmatın tahliyesini üstlenen İnebolulu kayıkçıların kullandığı "denk kayığı", İnebolu Deniz Şenliklerinde yaptığı gösteri ile büyük alkış topladı.
Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dönemi başladı
Ev sahipleri de kiracılar da uyuşmazlıklarına mahkemeden önce ara bulucularda çözüm arayacak.
Denk Kayığının emekçilerine Teşekkür Belgesi
İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, İnebolu denk kayığının yeniden canlandırılmasında emeği geçenleri makamında ağırlayarak Teşekkür Belgesi takdim etti.
Kahraman ‘denk kayığı’ bir asır sonra yeniden denize indi
Milli mücadele ruhunun yeniden yaşatılması amacıyla aslına uygun olarak inşa edilen kayık, törenle Karadeniz’e indirildi.
Sabıka fotoğrafı çekilen ilk ABD başkanı, Trump
Seçim sonuçlarına müdahale davası için teslim olan eski ABD Başkanı Donald Trump, sabıka fotoğrafı çekilen ilk Amerikan başkanı olarak tarihe geçti.
Sağ kurtulan kedisini görünce gözyaşlarını tutamadı
Çanakkale’de çıkan orman yangınında canını zor kurtaran adamın hem iş yeri hem de hayvanları küle döndü. Onlarca hayvandan geriye acı tablo kalırken sağ kurtulan kedisini gören adam gözyaşlarına boğuldu.
Çanakkale yanıyor! Köyler tahliye ediliyor
Çanakkale'de orman yangını çıktı. Ekipler müdahale etmeye devam ediyor. İki köy yangın sebebiyle boşaltıldı. İşte detaylar.
Yunanistan’daki yangın Türk köylerine sıçradı
Yunanistan'ın Dedeağaç kentindeki orman yangını üç gündür söndürülemiyor. Yangın, Türklerin yoğun olarak yaşadığı bazı köylere de sıçradı. 24 saat içinde 13 yerleşim yeri tahliye edildi.
Geçişe kapanmıştı, İpsala sınır kapısı yeniden hizmete açıldı
Ticaret Bakanlığı, Yunanistan Dedeağaç'ta yangın sebebiyle geçişe kapatılan İpsala Sınır Kapısı'nın yeniden hizmet vermeye başladığını duyurdu. Dedeağaç'ta başlayan yangın büyüyerek devam etmiş, alevler kontrol altına alınmamıştı. Dumanları Edirne'den görünen yangın için Yunanistan tarafındaki tüm yollar trafiğe kapatılmıştı. Edirne Valiliği ve Ticaret Bakanlığı açıklama yaparak İpsala Sınır Kapısı'ndan çıkışların ikinci bir emre kadar yasaklandığını belirtmişti.