Arama
Arama Sonuçları
KEAH’ın önünden Dünya’ya çağrı!
Sağlık-Sen tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Filistin’e destek açıklaması; Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirildi.
Sağlık çalışanlarının talepleri masaya yatırıldı
Sağlık-Sen 7. Dönem 3. Başkanlar Kurulu 3. Grup Toplantısı, Sağlık-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Sağlık-Sen'den 2 ilçeye ziyaret
Kastamonu Sağlık Sen Şubesi, ilçe ziyaretleri kapsamında Hanönü ve Taşköprü ilçesindeki sağlık çalışanlarını ziyaret etti.
Sağlıkçıların talepleri Bakan Koca’ya iletildi
Sağlık-Sen’in hazırladığı tekliflerle ilgili Bakan Koca ile istişarede bulunuldu.
‘Maaş artışı, tüm çalışanlara eşit uygulanmalı’
Büyükkapucu: Maaş artışı, tüm çalışanlara eşit uygulanmalı
Sağlık-Sen yetkili sendika oldu
2023 yılında yapılan mutabakatlarda 2 bin 18 üye sayısı ile Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi, Kastamonu’da bulunan sağlık iş koluna bağlı en çok üyeye sahip yetkili sendika oldu.
Sağlık Sen’den Hemşireler Günü mesajı
Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, 12 Mayıs hemşireler günü dolasıyla yazılı basın açıklaması yayımladı.
‘Gün, ben değil biz olma günüdür’
Memur-Sen Kastamonu İl Başkanı İrfan Bakır, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından sendikalarının yaptığı yardım kampanyaları konusunda basın açıklamasında bulundu. Hem genel merkez, hem de Kastamonu teşkilatlarının gerekli yardımlar için seferber olduklarını kaydeden Bakır, yardımlarının devam edeceğini dile getirdi.
422 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı
Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, 2022 yılı şiddet raporunu açıkladı. Öz, ‘2022 Yılı Sağlıkta Şiddet Raporu’na göre sağlık çalışanlarına yönelik 249 şiddet olayının meydana geldiğini, 422 sağlık çalışanının ise şiddete maruz kaldığını açıkladı. Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yayınlanan raporlarla sağlıkta şiddeti bilinir ve duyulur hale getirildiğini kaydetti.
"Bir an önce sonuçlandırılsın"
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Semih Durmuş, "Biz sağlık çalışanlarının maksimum düzeyde banka maaş promosyonu alabilmesinin mücadelesini veriyoruz. Bu noktada sahada mücadele veriyoruz. Şu anda da top Sağlık Bakanlığında ve bakanlık bankaların genel müdürleriyle görüşmeler yapıyor. Sağlık çalışanlarının maksimum düzeyde banka maş promosyonu alabilmesi için çaba içerisinde, biz bu çabayı destekliyoruz ama kamuoyunun da bilgilendirilmesine ihtiyacı var." dedi.
‘Kamu dışı aile sağlığı çalışanları da kadro bekliyor’
Türk Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Cengiz Büyükkapucu, kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının sözleşmelilere verilecek olan kadro yasasına dahil olmak istediğini kaydetti.
"Şiddeti önlemeye karşı bir yol haritası belirlenmeli"
Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz,Kasım Ayı Sağlıkta Şiddet Raporu'nu kamuoyuyla paylaştı. Öz, açıklamasında, köklü bir çözümün, toplumsal duyarlılığı artırmaktan geçtiğini vurgulayarak; "Şiddet sadece maruz kalanı değil, çalışma arkadaşlarını ve ailelerini de olumsuz etkilemektedir. Sağlık çalışanlarımızı kutsal mesleklerine küstürmekte, iz bırakan yaralarla yaşamlarını sürdürmeye mecbur etmektedir. Bunun için toplumun tüm paydaşlarının Sağlık Bakanlığı öncülüğünde bir araya gelerek, şiddeti önlemeye karşı bir yol haritası belirlemesi gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.
“Mücadelemiz devam edecek”
Sağlık-sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında, kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanlarının kadro düzenlemesi dışında tutulmasıyla ilgili tepkilerini sendika binasında gerçekleştirdiği basın toplantısıyla dile getirdi. Mehmet Öz açıklamasında; “Arkadaşlarımız kadroya alınıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Açıklanan taslak metin TBMM’ye gelip görüşülmeye başladığında tüm gücümüzle bastırarak kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının emeğini savunacağız” ifadelerine yer verdi.
Sağlık Sen Mehmet Öz’le ‘yola devam’ dedi
Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen)6. Olağan Genel Kurulu dün Şerife Bacı Öğretmenevi Salonu’nda yapıldı. Genel Kurul’a Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş da katılım sağladı. Tek listeyle seçime giren Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, güven tazeledi.
“Banka promosyon rakamları yenilenmeli”
Türk Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanı Cengiz Büyükkapucu, banka promosyonlarının yenilenmesi çağrısında bulundu. Büyükkapucu açıklamasında; “Resmi başvurumuzu İl Sağlık Müdürlüğümüze yaptık. Anlaşmanın diğer tarafı olan bankaları dakabul edilebilir bir rakam ödemeleri için anlaşmaya ve çalışmaya davet ediyoruz” dedi.
Şiddete karşı tek yumruk
7-8 Temmuz’da greve gitme kararı alan doktor ve sağlık çalışanları KEAH önünde tepkilerini dile getirdi. Tüm sağlık örgütleri bir araya gelerek, ‘sağlıkta şiddete karşı omuz omuzayız’ mesajı verdi.
Hekimler ve sağlıkçılar iş bırakıyor
Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesinin ardından hekimler 2 gün iş bırakıyor.
“Cezalar, caydırıcı nitelikte değil”
Sağlık-Sen’in mayıs ayı ‘Sağlıkta Şiddet Raporu’ yayımlandı. Rapora göre, sağlık çalışanlarına yönelik 15 şiddet olayının meydana geldiği, 21 sağlık çalışanın mağdur olduğu belirtildi. Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında; “Mayıs ayında gerçekleştirilen şiddet olaylarına baktığımızda, 33 saldırganın neden olduğu 15 şiddet vakasının yaşandığını görüyoruz. Yaşanan olaylarda 21 sağlık çalışanı mağdur oldu. Gözaltına alınan 12 saldırgan serbest bırakıldı. 2 saldırgan hakkında soruşturma başlatılırken, 2 saldırgan ise tutuklandı. Mayıs ayında adli mercilerin verdiği kararlar bir nebze olsun yüreklere su serperken yine de şiddeti caydırıcı nitelikte değildi” ifadelerine yer verdi.
“Sürecin her adımında takipçisi olduk”
Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, detayları açıklanan 3600 ek gösterge için açıklamalarda bulundu.
‘Sağlık çalışanlarının yüzde 70’i üyemiz’
Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz ve şube yönetimi, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Öz: “Mücadelemiz henüz bitmedi”
Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Sağlık-Sen’in sağlık çalışanlarının her daim yanında olduğunu belirterek, sorunların ve bu sorunlarla olanmücadelelerinin henüz bitmediğini vurguladı.
'Nisan'da 25 sağlık çalışanı mağdur oldu'
Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Nisan ayında gerçekleşen Sağlıkta Şiddet olaylarını değerlendirdi. Nisan ayında da yaşanan olayların sayısının artmadığını kaydeden ve toplamda 19 şiddet olayında 25 sağlık çalışanının mağdur olduğunu kaydeden Başkan Öz, sağlıkta şiddet olaylarının çözülebilmesi için yasalarla birlikte toplumsal duyarlılığın da artması gerektiğini ifade etti.
Sağlık-Sen’den ‘moral’ gecesi
Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi’nin sağlık çalışanlarına yönelik moral ve motivasyon programı geçtiğimiz akşam Ünal Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi
Hemşireler Günü'nde buruk mesaj: 'Hemşire sayısı azalıyor'
Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Hemşireler Haftası dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı.
'Gerçekleri görmezden gelmeyin'
Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, yaptığı basın açıklamasında hekimlerin sağlık çalışanlarına, sağlık çalışanlarının da hekimlere düşman edilmeye çalışıldığını belirterek, sosyal medyadan yayın bu dilin iş barışına zarar verdiğini ifade etti.
“Ağır iş yükünün önüne geçilmeli”
Sağlık-Sen Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yayınladı.
"Taleplerimiz yerinde talepler"
Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, yazılı basın açıklaması yayınladı.
'Döner sermayedeki adaletsizlik giderilmeli'
Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz Döner Sermaye Sistemi ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Döner sermaye sisteminin revize edilmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Öz, sağlık çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğinin giderek arttığını söyledi.
Sağlık-Sen, Kızılcahamam'da toplandı
Sağlık-Sen' şubeleri Kızılcahamam'da bir araya geldi.
'Ranttan kısın, halka dağıtın'
CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, düzenlediği basın toplantısında son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunurken; önümüzdeki Ramazan ayı öncesinde Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'na seslendi.