Arama
Arama Sonuçları
Kışı ayrı, yazı ayrı güzel! Kastamonu cennetten bir köşe
Kastamonu, zengin deniz ürünleriyle ünlü olmanın yanı sıra tarihi güzellikleriyle de dikkat çeken bir il. Kastamonu’nun öne çıkan lezzetleri arasında banduma, tirit ve etli ekmek gibi özel tatlar bulunuyor. Ayrıca, Kastamonu Kalesi'nin tarihi atmosferi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu eşsiz lezzetler ve tarihi dokusuyla Kastamonu, doğal güzellikleri ve benzersiz tatlarıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Pompeipolis'in ilk filmini yöneten Metin Kuru, Açıksöz Gazetesine konuştu
Sarımsak kokan Kastamonu'ya sinema esintisiyle gelen Yönetmen Metin Kuru, Açıksöz Gazetesine konuştu.
Kale ve hamamda yok olma tehlikesi...
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Roma döneminden kaldığı düşünülen Kızlar Kalesi ve Kızlar Hamamı, defineciler tarafından talan edildi. Yok olmanın eşiğine gelen kale ve hamamın koruma altına alınması isteniyor.
Taşköprü ile Tosya motosikletlerle buluştu
Taşköprü Pompeipolis Motosiklet Derneği üyelerinin katılımıyla Tosya Motosiklet Derneği tarafından düzenlenen Tosya Motosiklet Festivali, coşkuyla kutlandı.
Taşköprü'de Pompeipolis Motosikletçileri
Kastamonu Taşköprü ilçesinde Pompeipolis Motosikletçiler Derneği kuruldu...
Kitabında Pompeipolis’i anlattı
Tarkan Deniz, Pompeipolis Antik Kenti’ninde içinde yer aldığı “Türkiye’nin Antik Yeraltı Şehirleri” adlı üçüncü kitabı yayımlandı.
Bayramda Kastamonu'da gezilecek yerler
Kastamonu'da nerede gezilir? Kastamonu'da gezilecek yerler neresi? bayramda nereye gidilir? soruların cevapları haberimizde
İnebolu'da ‘toplu mezar’ bulundu
"İnebolu, Bozkurt ve Abana İlçeleri Yüzey Araştırması Projesi" hakkında bilgi veren Kastamonu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi H. Asena Kızılarslanoğlu, "Kastamonu'nun yüzey araştırması çalışmaları çerçevesinde öncelikli olarak inebolu, Bozkurt ve Abana'yı seçtik. Bu bölgeyi seçmemizin sebebi hem Sinop'a yakın olması hem de liman varlığının olması, antik dönemlerde o bölgelerin aktif olması sebebiyle bu bölgeyi seçtik. Dikili mevkiinde adlandırılan bir yer ve yedi tane farklı odalardan oluşan bir mezar kompleksiyle karşılaştık. Kaçak kazı nedeniyle üstündeki toprak tamamıyla kaldırılıyor. Mezarlar tamamen açılmış, iskeletler saçılmış bir vaziyette tespit ettik. Bu bölgenin kültür varlığı kimliği saklı durduğundan dolayı tescilini önerdik. Şu anda burasının tescilli yapıldı. Kurtarma kazısı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Bu kazılar ve etrafındaki yoğun duvar örtüsü ile bu bölge tamamen turizme açılabilecek bir potansiyele sahip olacak” dedi.
Pompeiopolis mozaikleri gün yüzüne çıkacak
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mevlüt Eliüşük, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesindeki Pompeiopolis Antik Kenti'nde daha önce üzeri kapatılan mozaikleri yeniden gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
"Tarihi noktaları gezerek öğrenecekler"
Taşköprü Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen ve Fahrettin Paşa Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımı ile “Taşköprü’yü Tanıyalım” gezisi düzenlendi.
Taşköprü’de festivallerin geçmişi, 2 bin yıla dayanıyor
Taşköprü Roma döneminden beri festivallere ev sahipliği yapıyor, Taşköprü ilçesi sınırlarında bulunan Pompeiopolis Antik Kenti'nde yapılan kazıların iki bin yıl önce festivallerin yapıldığını ortaya koyduğu bölgede, Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali de otuz yılı aşkındır devam ettiriliyor.
“Pompeiopolis, bir sponsorluk anlaşmasını hak ediyor”
Taşköprü İlçesinde bulunan ve MÖ. 64 yılında Romalılar tarafından Paphlagonia (Paflagonya) Eyalet Merkezi olarak kurulan Pompeipolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ediyor. Bakanlığın ayırdığı bütçenin yetersiz kalması nedeniyle kazı çalışmalarının devam etmekte zorlandığını ve bu noktada sponsora ihtiyaç olduğunu vurgulayan Pompeiopolis Antik Kenti Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arkeolog Barış Sağıroğlu; “Zamanında, Paphlagonia Bölgesi’ne başkentlik etmiş bir Roma Kenti olan Pompeiopolis Antik Kenti, buranın değerini anlayacak bir firma ya da kurum tarafından yapılacak bir sponsorluk anlaşmasını hakkediyor” dedi.
Sarımsak festivaline geri sayım başladı
Taşköprü Belediyesi'nin 18-21 Ağustos tarihlerinde 34'cüsünü düzenleyeceği Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'nin programı belli oldu. 4 gün sürecek olan festivalde ünlü sanatçılar Haluk Levent, Elif Buse Doğan, Tuğba Yurt, Ekin Uzunlar, Mustafa Yıldızdoğan ve Ertunç sahne alacak.
Seyahat acentelerini ağırladık
Zengin mutfak kültürü ve yöresel ürün çeşitliliğiyle gastronomi kenti olmayı hedefleyen Kastamonu, düzenlenen “Kastamonu Gastronomi Tanıştırma Turu” çerçevesinde gastronomi odaklı ulusal seyahat acentelerini ağırladı.
Taşköprü içinde Taşköprü
Taşköprü’ye dair her şeyin A’dan Z’ye anlatıldığı Taşköprü Belediyesi’ne ait Taşköprü Kent Tarihi Müzesi, Taşköprü’nün tarihine ışık tutmaya devam ediyor.
Taşköprü Pompeiopolis Sanat Çalıştayı
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Taşköprü Meslek Yüksekokulu iş birliği çerçevesinde düzenlenen “Taşköprü Pompeiopolis Sanat Çalıştayı” Taşköprü Meslek Yüksekokulunda gerçekleşti.
'Kastamonu, katıksız bir Türk şehridir'
World Turk TV'de yayınlanan ‘İlksen Efe ile Gezdik Gördük’ programının Kastamonu bölümüne konuk olan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, ilimizle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Dekan Sökmen’den, Taşköprü Ziyareti
Kastamonu Üniversite, Turizm Fakültesi Dekanı Prof Dr. Alptekin Sökmen, Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal ve Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ı makamında ziyaret etti.
Antik yol, 1.700 yıl sonra gün yüzüne çıktı
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Pompeiopolis Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarında bin 700 yıl sonra keşfedilen antik yolun turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.
100 yılı bulur
Kastamonu’nun ve bölgenin önemli antik kenti Pompeipolis Antik Kenti’nde ikinci etap kazı çalışmaları sona erdi. Antik Kentin yıllık kazı statüsüne kavuşmasıyla çalışmalar 2021 yılı boyunca devam etti. Gelen ödenek yetersizliği nedeniyle ara verilen kazı çalışmaları yeni gelen ödenekle birlikte Kasım ayında tekrardan başladı. Yılın son kazması ise 18 Aralık’ta vuruldu.
Pompeipolis’te 2’nci etap kazı çalışmaları devam ediyor
Taşköprü ilçesinde bulunan ve MÖ. 64 yılında Romalılar tarafından Paphlagonia (Paflagonya) Eyalet Merkezi olarak kurulan Pompeipolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ediyor.
A’dan Z’ye Kastamonu konuşuldu
Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Bölge Toplantısı, Kastamonu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.
Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Bölge Toplantısı başladı
Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Bölge Toplantısı, Kastamonu Belediyesinin ev sahipliğinde başladı. ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu, Türkiye’nin en güzel dağlarının, akarsularının ve mimari eserlerinin Kastamonu’da bulunduğunu söyledi.
Mahruki’den, Taşköprü çıkarması
Araştırmacı yazar ve milli sporcu Nasuh Mahruki ve Syka Tour misafirleri, Taşköprü ilçesini ziyaret ederek, tarihi yerleri gezdi.
Pompeipolis’te ödenek çıkmazı
YILLIK KAZI STATÜSÜ KAZANAN POMPEİPOLİS’TE ARAZİ ÇALIŞMALARI ÖDENEK YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE DURDU