Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Emniyeti'den anlamlı proje
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü ve Kronospan A.Ş. paydaşlığında düzenlenen sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor.
Devletten 2.500 TL Nakit Kırtasiye Desteği!
Öğrenci velileri, yeni eğitim ve öğretim yılı başladığında birçok yeni kırtasiye masrafıyla karşı karşıya kalır. Defterler, kalem setleri ve daha birçok gerekli malzeme bu dönemde ihtiyaç haline gelir. Bu artan masrafların üstesinden gelmek için devlet, velilere önemli bir destek sunuyor.
Bilinçli çocuklar ve güvenli bir gelecek için...
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TDP Şube Müdürlüğü ekipleri, bilinçli çocuklar ve güvenli bir gelecek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ilkokul öğrencileri ile bir araya gelen TDP ekipleri, çocuklara yaptıkları bilgilendirme faaliyetlerinin ardından, öğrencilere hediyeler verdi.
Köy okullarına yardım için bir kez daha kollar sıvandı
Kastamonu'da köy okullarında eğitim gören minik öğrencilere giysi, bot ve çeşitli yardımlar için kampanya başlatıldı.
Kendisi okuyamadı, 94 yıllık ömrünü eğitime adadı
Babasının okula göndermediği 94 yaşındaki hayırsever, okuyamamanın üzüntüsünü yaptırdığı okullarla gidermeye çalışıyor.
"Eğitim politikalarında ipin ucu kaçtı!"
İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Faruk Ataşalar, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitimde yaşanan sorunları dile getiren İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Faruk Ataşalar; "Eğitim politikalarında da ipin ucunun kaçırıldığına, toplumsal değerlerimizin özümsenmesiyle ilgili hassasiyetlerin eğitimde de terk edildiğine üzülerek tanık oluyoruz. Yeni kuşaklar, Atatürkçü, laik, çağdaş ve bilimin ışığında yetiştirilmesi hedefinden hızla uzaklaşmakta olduğumuzun, bir garip ideolojik hedefler doğrultusunda şekillendirilmek istendiğinin farkındayız" dedi. Ataşalar, İktidara öğrencilere sözü verilen ücretsiz yemek konusunu hatırlattı.
Zehirli kalemler hakkında uyarı geldi! Veliler dikkat
2023-2024 yeni eğitim ögretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Öğrenciler ve veliler kırtasiyecilerin yolunu tuttu. Hazırlık yapan öğrenciler için kritik bir uyarı geldi. Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, öğrencilerin kırtasiye alışverişi listesinde bulunan tahta kalemlerinin bazılarının zehirli olduğunu söyledi.
Kırtasiye yardımı başvuru ekranı, Kırtasiye yardımında son durum ne? Kırtasiye yardımı başvuru nasıl yapılır?
Okulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiye yardımı başvuruları için vatandaşlar araştırmaya başladı. Veliler ve öğrenciler okullar açılırken kırtasiye alışverişi yapmaya başladı. Yapılacak olan kırtasiye yardımıyla öğrencilerin ve velilerin yükü hafifletilmek hedefleniyor. Kırtasiye yardımının başlayıp başlamadığı konusunda vatandaşlar merakta. E-devlet üzerinden başvuruları yapılan kırtasiye yardımı 1 Eylül–31 Aralık tarihleri arasında ödemeler gerçekleştiriliyor. Kırtasiye yardımında son durum ne? Kırtasiye yardımı için başvurular nasıl yapılır? İşte detaylar
MHP İl Başkanı Şahin: ‘Hepimizin hatası var’
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Emre Şahin, kongre süreçleri hakkında basın toplantısı düzenlendi. 14 ve 28 Mayıs seçimleri ile önümüzdeki yerel seçimler hakkında da açıklamalarda bulunan Şahin, 9 Eylül’de gerçekleştirecekleri İl Kongresi sonucunda görevlerine devam edeceklerini söyleyerek; ‘’Şapkayı önümüze koyduk, hepimizin bir hatası var’’ dedi.
Sahte ürünler okul alışverişinde tehlike saçıyor!
Kokulu silgiler, rengârenk kalemler ve birbirinden ilginç kırtasiye ürünleri… Okul stresini eğlenceye dönüştüren kırtasiye ürünlerinin sahteleri, çocukların sağlığını bozabilecek tehlikeler içeriyor. Peki kırtasiye ürünü alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Veliler satın aldıkları ürünün güvenli olup olmadığını hangi yollarla tespit edebiliyor? Sahte ürünler çocuklarda hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? İşte detaylar
Okul alışverişi telaşı başladı
2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dersine sayılı günler kala, öğrenci ile velileri okul alışverişi telaşı sardı.
Kırtasiye yardımı ne kadar ve nasıl alınır? 2023 başvuru
Kırtasiye yardımı başvuru detayları dar gelirli ailelerin gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi 11 Eylül'de ders başı yapacak. Her yıl Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir kereye mahsus olarak sağlanan kırtasiye yardımı geçtiğimiz yıl 1400 TL olarak ödendi. İşte 2023 kırtasiye yardımı başvuru tarihleri ve şartlarına ilişkin merak edilenler...
Okul alışverişinde dikkat!..
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşları kırtasiye ürünleri alırken "CE" belgesine dikkat etmeleri yönünde uyardı.
Bu yıl okul alışverişi can yakacak!
Kırtasiye malzemelerinde geçen yıla göre yüzde 40 ile 75 arasında artış yaşanırken bu yıl bir okul çantası bin TL'ye dolacak.
Kırtasiye ve okul ürünlerinde denetimler arttı
Ticaret Bakanlığı, yeni eğitim ve öğretim yılının yaklaşmasıyla tüketicilerin alışverişlerini güvenle yapması için kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.
Artık çocuk okutmak büyük mesele…
2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kalan yüksek enflasyon sebebiyle kırtasiye, yemek, okul servis ücretleri derken; velilerini işi bir hayli zor… Okulların açılmasına kısa bir süre kalırken, öğrencilerde heyecan; veliler de ise endişe artıyor...
Kamuya "tasarruf" genelgesi! Devlet de kemer sıkacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına gönderilen genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek, tedbirlerin ivedilikle uygulanabilmesi için gerekli adımların atılması gerektiği, tasarruf takibinin de tavizsiz sağlanacağı bildirildi.
Muhasebe ücretlerine büyük zam geldi!
KASTAMONU SMMMO BAŞKANI SERDAR KULAKSIZOĞLU DUYURDU
Help Yetim, Afrikalı Çocukları Bayramda sevindirdi
Merkezi Avrupa'da olan Help Yetim İnsani Yardım Organizasyonu gönüllüleri Kurban Bayramı öncesinde geldikleri Tanzanya'da hayırseverlerin desteğiyle yetimlerin yüzünü güldürdü.
Help Yetim, Afrikalı Çocukları Bayramda sevindirdi
Merkezi Avrupa'da olan Help Yetim İnsani Yardım Organizasyonu gönüllüleri Kurban Bayramı öncesinde geldikleri Tanzanya'da hayırseverlerin desteğiyle yetimlerin yüzünü güldürdü.
TDV, Ramazan’da 10 milyondan fazla kişiye yardım ulaştırdı
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Ramazan ayı içerisinde başta deprem bölgesi olmak üzere 10 milyondan fazla ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.
Milli Eğitim’in ikinci tırı da yola çıktı
İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, konteyner sınıfları taşıyan 2. Tırı da Hatay İline uğurladı.
"Zorluk çıkartmayın"
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ''Şirketleri uyardık. Depremzede vatandaşlarımızı kimse gereksiz kırtasiye ile uğraştırmasın. Elektrik, doğal gaz hatta su faturasının mobil ekran görüntüsü bile yeterli olacak'' dedi.
MEB, depremzede öğrenciler için 'eğitim seti' gönderimine başladı
Milli Eğitim Bakanlığı, deprem bölgesindeki öğrenciler ile bu bölgeden başka illere nakillerini yaptıran öğrencilere 7,5 milyon ders kitabı, 5,5 milyon yardımcı kaynak ile 130 bin kırtasiye setini ulaştırmaya başladı.
Bahçeşehir Koleji ikinci döneme hazır
Bahçeşehir Koleji Kastamonu Kuzeykent Kampüsü’nde 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi öncesi basın toplantısı gerçekleştirildi.
Hedef, bu yıl 50 bin öğrenciye ulaşmak
Kastamonu Valiliği himayesinde, İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda, Kronospan Orman Ürünleri A.Ş. sponsorluğunda ve kurumların işbirliği ile yapılacak olan "Hayata Renk Verelim 2023" ile “Bilinçli Gençler Sağlıklı Toplum 2023 Yerel Sosyal Sorumluluk Projesi” tanıtımı yapıldı.
İletişim Fakültesi öğrencileri köy okullarını unutmadı
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden oluşan “Unity Grubu” Dr. Öğr. Üyesi İlknur Kılınç’ın yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Kampanyaları dersi kapsamında bir proje başlattı. Projede, sivil toplum kuruluşları ile görüşülerek ilk adım atıldı. Kastamonu “Belki de Sensin” şubesi ile ortak çalışma yürüten Unity Grubu, sponsor yardımı için bireysel görüşmeler neticesinde gerekli maddi tutarı elde etti. Gerekli izinler alındıktan sonra Kastamonu Belediyesi’nin de otobüs desteği ile 24 kişi, yürütülen proje kapsamında iki köy okuluna yardım ve destekte bulunuldu.
Köy Okulundaki çocuklar hem eğlendi hem öğrendi
Kastamonu Üniversite öğrencileri, hazırladıkları geri dönüşüm projesi sayesinde elde ettikleri gelirle köy okulunda eğitim gören öğrencilerin yüzünü güldürdü.
‘Ücretler en az yüzde 122 oranında artırılmalı’
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu ve Kastamonu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Serdar Kulaksızoğlu, muhasebe ve müşavirlik ücretleriyle ilgili basın açıklaması yaptı.