Arama
Arama Sonuçları
"Yeni stratejiler belirlenmeli"
Türkiye, Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi'ni (2021-2025) 20 Ağustos 2021 tarihinde açıklamıştı. Strateji, Türkiye’nin bu alandaki ilk ve en kapsamlı çerçeve metni olma özelliğini taşıyor. Konuyla ilgili 2 yıl önce katıldığı televizyon programının videosunu paylaşan AIPA Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı hemşehrimiz Zafer Küçükşabanoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "Şimdi daha uzun vadeli, ülke olarak ön alabileceğimiz ve dünyada ses getirecek yeni stratejiler belirlenmeli . Türkiye'nin yapay zeka konusunda küresel tartışmaların parçası olduğunu ve katkıda bulunduğunu göstermesi çok önemli bir adım olacaktır."
Meslekler de siyaset de dönüşecek
Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı hemşehrimiz Zafer Küçükşabanoğlu, CNN Türk'ün konuğu oldu
TRT’de Kastamonu buluşması
İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere uzun yıllar ülke siyasetinde çok önemli görevlerde bulunan hemşehrimiz eski Bakan Murat Başesgioğlu, TRT Yönetim Kurulu Üyesi Taşköprülü hemşehrimiz Oğuz Göksu’ya dayanışma ve destek ziyaretinde bulundu.
Küçükşabanoğlu’na uluslar arası görev
Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Genel Başkanı ve Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Kurucusu Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yapay Zekâ İzleme Grubu Üyeliğine seçildi.
Kastamonu’da Yapay Zeka toplantısı yapılacak
Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu Kastamonu’da Metaverse ve Yapay Zeka hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacağını bildirdi.
'Dünya'nın sayfa değiştirdiği bir dönemdeyiz'
AIPA Başkanı Hemşehrimiz Zafer Küçükşabanoğlu, günümüzde mevcut mesleklerin yüzde 47'sinin 25 yıl içerisinde yok olacağına dikkat çekerek, yapay zekayla birlikte 21 milyon yeni iş kolunun devreye gireceğini ön gördüklerini kaydetti.