Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Üniversitesi’nde Çanakkale şehitleri anıldı 
Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.  
Kafkaslardan Anadolu’ya uzanan hikayenin rölyefi ilgi odağı oldu
Düzce Belediyesi tarafından Uzunmustafa Mahallesi Sabiha Ulusoy Kütüphanesi bahçesinde inşa edilen Kafkas Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Törene Kafkasya’dan çok sayıda konuk katılırken ortak söylem Anadolu topraklarının göçlerle yurt edinildiği ve geçmişte yaşanan acıların toplumsal hafızada kalıcı olması için daha çok sanat eseri icra edilmesi gerektiği oldu.
24 yıllık sorun çözüldü ve temeli atıldı
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle 24 yıldır devam eden Basmacılar Çarşısı sorunu çözülerek, Zincirli Kuyu İş Merkezi ve Kütüphanesi adıyla yükselecek binanın temeli atıldı.
Kastamonu Üniversitesi 18 yaşında!
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından 2023 yılında ataması ve yükseltilmesi yapılan akademisyenler ile akademik hayatlarında başarılı çalışmalar icra ederek ödül almaya hak kazanan akademisyenler için "2023 Yılı Akademik Cübbe Giyme ve Akademik Başarı, Teşvik ve Ödül Töreni" düzenlendi.
Kastamonu’daki çocuk işçinin müdürlüğe yükselişi
Kastamonu’da İşçi olarak başlayıp müdürlüğe kadar yükselen Mehmet Bekar, kamuya 48 yıl hizmet verdi
Vidinlioğlu'ndan Tahsin Babaş'a gönderme!
MHP'nin teşkilat toplantısında konuşan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, konuşmasında AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş'a gönderme yaparak; 'Ben senin bıraktığın izleri biliyorum. Maddi izlerini Olukbaşından girerken görüyoruz. Manevi izlerine gelince ona benim bir şey dememe gerek yok. Öyle değil 5 sene, 25 sene de geçse hatırlanacak kadar iz bıraktığın hepimizin hafızalarında" dedi.
Kastamonu’yu Türkiye’ye örnek yaptı ve hala unutmadı!
1997-2003 yıllarında Kastamonu Valiliği yapan Enis Yeter; Dünya Gazetesi’ne röportaj verdi. Aradan geçen 20 yılı aşkın bir süreye rağmen; valiliği döneminde ilimizde gerçekleştirdiği projelilerle hala adından söz ettiren Vali Enis Yeter’in Kastamonu’da gerçekleştirdiği projeler ve vizyon; ilimizden örnek alınarak bir çok ilde de uygulanmaya başlamıştı.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Kastamonu Üniversitesi Şeb-i Arus Konseri'ne ev sahipliği yaptı
Kastamonu Üniversitesi, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yılına Özel "Şeb-i Arus Konseri"ne ev sahipliği yaptı.
İnebolu’dan Sakarya’ya Şerife Bacılar minyatür sergisi
Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesinde 26-27 Ekim tarihlerinde Minyatür sergisi düzenlendi.
UNESCO, Çivisiz Camii'nde yeni planlama yapacak
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında Dünya Mirası olarak ilan edilen Kastamonu Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii’ni ziyaret etti.
Kastamonu'da Bakanlı açılış
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Kastamonu 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi açılışı gerçekleşti.
Gümüş'ten Küre'ye ziyaret
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, iş makinesi sınav denetimi kapsamında gittiği Küre ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Ortaokulunda incelemelerde bulundu.
Halk Kütüphanesi Kastamonu'ya kapılarını açıyor...
Kastamonu'da depreme dayanıksız olması gerekçesiyle yıkılan Kastamonu Halk Kütüphanesi binası uzun bir aradan sonra yeni binasıyla kapılarını yeniden Kastamonu halkının hizmetine açacak. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katılım sağlayacak.
Kastamonu'da genç yazarların imza günü...
Hanönü ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Hanönü Belediyesi Eğitim Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında 12 genç yazar tarafından kaleme alınan kitap basıldı. Hanönü Belediyesi tarafından imza günü yapıldı.
Galip Vidinlioğlu’nun Kastamonu’ya kazandırdıkları!
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen ve bin 600 gündür Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Galip Vidinlioğlu, görev süresi boyunca şehrin en çok konuşulan isimlerinden oldu.
Minik kitap kurtları, artık kütüphane üyesi...
TOKİ İlkokulu öğrencileri, Kastamonu Belediyesi tarafından kazandırılan Mustafa Yıldız Halk Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Ziyarette öğrencilerin kayıt işlemleri yapılarak, öğrencilere kütüphane kartları ve okuyacakları kitapları teslim edildi.
Üniversite personeline ‘afet’ eğitimi verildi
Kastamonu Üniversitesi’ndeki akademik ve idari personele, afetlere müdahale konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verildi.
KÜ akademisyenleri ihtisas alanında tecrübelerini artırıyor
“Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisas Odağında Bildiri ve Makalelerin Niteliğinin Artırılması” projesi kapsamında akademisyenlere eğitim verildi.
KÜ'de Akademik Makale Yazma Eğitimi verildi
Kastamonu Üniversitesi'nde akademik personellere yönelik “Akademik Bildiri ve Makale Yazma Eğitimi” verildi.