Arama
Arama Sonuçları
5 kişi hayatını kaybetti
Bugün Kastamonu’da 5 vatandaşımızı kaybettik. İşte Kastamonu’da hayatını kaybeden vatandaşlar.
Cumhuriyet’in 100. Yılına özel 100 metrelik kebap
Adanalı kebapçı, Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle tek şişte 100 metrelik boru kebabı yaptı. Hazırlanan kebap vatandaşlara ikram edilirken, dumanı gökyüzünü kapladı.
Kastamonu'nun her köşesinde ayrı bir lezzet
Kastamonu, zengin mutfağı ile gastronomi alanında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor
Beşiroğlu Pide Kebap Salonu, Kastamonu'nun damak zevkine hitap ediyor...
Beşiroğlu Pide Kebap Döner salonu, Kastamonu'da lezzetiyle fark yaratmaya devam ediyor. 16 yaşından bu yana bu sektörü bildiğini ve içerisinde olduğunu belirten Beşiroğlu Pide Kebap Döner salonunun sahibi Erkan Beşiroğlu, kullandığı et ve sebzeleri de günlük olarak temin ediyor. Ustalıkla ürettiği ürünlerle, Kastamonuluların damak zevkine hitap eden Erkan Beşiroğlu, Karabük Safranbolu'da bayi açmayı hedefliyor.
Tuvalette yatıp Ferrari’de uyanmak! İşte Hüseyin Özer’in başarı hikayesi
İstenmeyen çocuktu, evlatlıktan reddedildi, yanaşma olarak verildi, kardeşi tarafından zehirlenmeye çalışıldı, kalacak yeri olmadığı için umumi tuvalette yatıp kalktı.
Şanlıurfa Lezzet Gezisi
Şanlıurfa, Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan bir şehir ve aynı zamanda bir gastronomi cenneti olarak da bilinir.
Güneşte kebap pişirdi, sosyal medyada yüzbinler izledi
Adanalı kebapçı Cihangir Korkmaz, sıcaklığı göstermek için güneşte Adana kebap pişirdi. Bu video yüz binlerce kişi tarafından izlenip beğenildi.
Kastamonu’nun 20 yıllık mısırcısı: ‘Bu tezgâh sayesinde 5 çocuk büyüttüm’
Kastamonu’da 20 yıldır mısır satan yapan Satı Mehmet Öğretmiş, bu işten elde ettiği gelirle 5 çocuğunu büyüttü. Plevne Caddesi’nin tanınan simalarından Öğretmiş, ‘’ Satışlarımızı nakit yapıyoruz ama üzerinde nakit olmayanı da boş göndermiyoruz’’ dedi.
İstanbul Adana Uçak Bileti
Akdeniz’in lezzetleriyle ünlü şehri Adana, her yıl binlerce ziyaretçi ağırlar. En çok misafir ağırladığı şehirlerin başında ise İstanbul gelir. Festivalleri, tarihi yapısı, edebiyat ve kültür zenginliği ve meşhur lezzetleriyle ün kazanan Adana seyahati karar veren yolcular uygun fiyatlı İstanbul Adana uçak bileti arıyor.
Dolandırıcıların yeni yöntemi!
Araç alış satışındaki yeni dolandırıcılık yöntemi deşifre oldu.
‘Kuyu kebabı’ yok olma tehlikesi altında
Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan ve çıra ve süt kuzusu kullanılmasından dolayı yöresel lezzet olarak kabul edilen kuyu kebabı sezonu Nisan ayının gelmesiyle açıldı.
Tosya İdmanyurdu özkaynak ile mücadele edecek
2016-2017 sezonu ile Kastamonu amatör liglerinde mücadeleye başlayan Tosya İdmanyurdu Spor Kulübü 2022-2023 sezonu ile alt yaş grupları yanında kendi yetiştirdiği sporcularla 2’nci Amatör lige katılmaya hazırlanıyor.
Eşsiz yöresel lezzet, merkeze geldi
Daday'da hizmet veren Daday İsmail Usta'nın Et Lokantası'nda çalışan etli ekmek ustası İsmail Çetin bu lezzeti Kastamonu merkeze taşıdı. Kastamonu merkezde Enfes Restoranı'nı açtıklarını belirten İsmail Usta yaklaşık 30 yıllık emeğini, Kastamonu'da elinin lezzetiyle konuşturmaya devam ediyor. Candaroğulları Mahallesi, Miralay Halit Bey Caddesi üzerinde bulunan ve 2 ay önce kapılarını Kastamonululara açan Enfes Restaurant, lezzetli yöresel yemekleriyle müşterilerinin damaklarını şenlendiriyor. Tadı damaklarda bırakan enfes etli ekmek için vatandaşların artık Daday'a kadar gitmelerine gerek kalmadığını söyleyen Etli Ekmek Ustası İsmail Çetin;" Etli ekmeğin hassı yerinden gelen lezzet için müşterilerin Daday'a kadar gitmelerine gerek kalmadı, ayaklarına getirdik" dedi.
Yurduntepe, Türkiye'nin gözdesi olacak
Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ve aylık 115 bin TL bedelle tesislerin işletme hakkını eline alan Aras İnşaat bünyesindeki Kas Proje ve Yatırım A.Ş., Yurduntepe Kayak Merkezi'nin işletmesini resmen devraldı.
Tosyaspor'a, motivasyon yemeği
Kastamonu 1. Amatör Beyaz Grup'ta 2022-2023 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'i (BAL) hedefleyen Tosyaspor sezonun ilk haftasında karışılacağı Seydilerspor maçı öncesi yöneticiler ve futbolculara yemekte bir araya geldi.
Kebapçı’nın maçında olay!
İlimiz hakemlerinden Deha Emre Kebapçı’nın hafta sonu yönettiği, Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Karadeniz Ereğli Belediyespor ile Kavaklıderespor müsabakasında futbolcular arasında maç sonunda çıkan arbede polis ekiplerince büyümeden önlendi.
Unutulmaz bir gün geçirdiler
Ağlı ilçesinden 70 öğrenci, Daday’da Atlı Terapi Merkezi’ne ziyarette bulundu. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan kafile, Ağlı Kaymakamı öncülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında Daday Atlı Terapi Merkezini ziyaret etti. Öğretmenleri ve okul müdürünün hazır bulunduğu ziyaret kapsamında 70 öğrenciler Atlı Terapi Merkezi’nde doyasıya eğlenerek vakit geçirdi.
Kuyu kebabının lezzet şahı Hacı’nın Yeri, Sektörün Yıldızları’nda
Hacı’nın Yeri, lezzetiyle ve yapılış usulüyle damakları şenlendiren Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünü olan kuyu kebabı ile ismini tüm Türkiye’de duyurmaya devam ediyor. Hacı’nın iş dünyası ve ekonomi dergisi olan Sektörün Yıldızları’nda yer aldı.
Deha Emre Kebapçı’ya BAL’da görev
Kastamonu’nun yetiştirdiği önemli hakemlerin başında gelen Deha Emre Kebapçı, Pazar günü oynanacak olan Yeniçağaspor ile 1926 Polatlı Belediyespor arasındaki Bölgesel Amatör Lig (BAL) müsabakasını yönetecek.
Meşhur Urfa kebabı nasıl yapılır ? Urfa kebabı tarifi
Kebap denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan Urfa kebap, ocakbaşı gibi yerlerde en çok rağbet gören yemeklerden biridir. Başta Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere Türkiye'nin hemen her bölgesinde sevilerek tüketilen bu kebap, zırhta çekilmiş kıyma ile hazırlanır. Urfa kebabı, Adana kebaptan ayıran en önemli özellik ise kullanılan kıyma çeşididir. Adana kebapta dana ve kuzu kıymasının karışımı kullanılırken, Urfa kebapta az yağlı kıyma ve kuyruk yağı tercih edilir. Ayrıca Urfa kebap Adana kebaba göre daha acısızdır. Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, evde urfa kebap nasıl yapılır birlikte görelim.
Kastamonu Lezzetleri, birbiriyle yarıştı
21-27 Mayıs Türk Mutfağı etkinlikleri kapsamında Kurşunlu Han Otel’de yemek yarışması düzenlendi.
MADO ve Bursa Kebap Evi açıldı
Kastamall, iki önemli işletmeye daha ev sahipliği yapmaya başladı. Türkiye'nin tanınan markalarından MADO ve Bursa Kebap Evi, bugün itibariyle vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
Kastamall'da MADO ve Bursa Kebap Evi açılıyor
KastaMall'da, iki yeni marka daha hizmet vermeye başlayacak.
İstanbul KAS-DER’den Kastamonulu Nuri Killigil Paşa’ya ziyaret
Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Yerli ve Milli Silah Sanayisi’nin temellerini atan, Ülkemiz için Şehit olan Kastamonulu Nuri Killigil Paşa’yı Anma Programı önceki gün saat 14.00’da Edirnekapı Şehitliği’nde Mezarı başında gerçekleştirildi.
KASTAMONU YEMEKLERİ VE KASTAMONU'NUN TARİHİ
Zengin tarihi olan Kastamonu'nun mutfağını mutlaka tatmalısınız.
Patlıcan Kebabı nasıl yapılır ? Patlıcan Kebabı tarifi
İlk kez Hindistan'da yetiştirilen patlıcan; patlıcan musakka veya patlıcan oturtma gibi etli ve sebzeli birçok tarifte kendine yer bulur. İspanyollar tarafından Avrupa'ya getirilen bu sebze, sinirleri yatıştırmasıyla bilinir. Vitamin ve fosfor bakımından zengin olan patlıcan, kebap yapımında da kullanılabilir. Özellikle Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep yörelerinde sık sık tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızı güzelleştirecek köfteli patlıcan kebabı tarifine geçebiliriz.
Tüm Ailenizin Keyfini Çıkarabileceği Sağlıklı Beslenme
Daha sağlıklı beslenmeye çalışıyor ancak tüm aileyi bir araya getirmekte zorlanıyor musunuz? Eğer öyleyse, yalnız değilsin.