Arama
Arama Sonuçları
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Gururumuz Melissa Vargas hakkında bilinmeyenler
Sırbistan’ı darma duman eden Melissa Vargas’ın film gibi hayatı olmuş! İşte yıldız voleybolcunun yaşadıkları
Yağlı kayışın şampiyonuna ödülü, Başkan'dan
İnebolu ilçesinde düzenlenen Deniz Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen Yağlı Kayış Yarışması'nın 2023 şampiyonu 11 numaralı yarışmacı oldu. Uzun uğraşlar sonucunda yağlı kayış ucundaki Türk Bayrağını yakalamayı başaran yarışmacıya ödülü ve madalyası İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay tarafından verildi.
Üretici ve market arasındaki fiyat farkı yüzde 500’e dayandı
Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 450 ile elmada görüldü. Elmadaki fiyat farkını yüzde 437,8 ile kuru üzüm, yüzde 325,6 ile havuç, yüzde 312 ile kuru soğan, yüzde 218,6 ile kuru incir, yüzde 200,6 maydanoz takip etti.
Evde doğal yöntemlerle kayısı nasıl kurutulur?
Ülkemizde birçok şehirde yetiştirilen kayısı hem yaş hem de kurutulmuş şekilde tüketilen en sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Yaz meyvesi olan ve diyetlerde ara öğün olarak çok tavsiye edilen kayısıyı evde doğal yöntemlerle kolayca kurutabilirsiniz. İşte evde uygulayabileceğiniz kayısı kurutma yöntemleri
Severek tükettiğimiz o besinler beyin kanama riskini arttırıyor
Beyin kanamasının ana nedeni olarak travmalar gösteriliyor ayrıca kişi herhangi bir travma yaşamasa da beyin kanaması geçirebiliyor. Tüketilen besinlerin, eşlik eden genetik rahatsızlıkların beyin kanaması riskini artırdığı ise bir gerçek!
Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 10.373 TL
Türk-İş, 4 kişilik ailenin haziran ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 10 bin 373 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
KOSGEB borçları silindi!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesinde kalkınma ve istihdamı destekleyerek üretimi canlandırıp sanayiyi yeniden ayağa kaldırmayı amaçladıklarını belirterek, deprem bölgesine verilen desteklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Buğdayda son 30 yılın rekoru
Uzun yıllardan sonra Türkiye'nin son 30 yılda görmediği buğday, arpa gibi tahıl üretimi rekoltesinde rekor yaşanıyor
TZOB: Gıda fiyatlarında artış devam edecek
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bitkisel ve hayvansal üretimdeki maliyet sorununu çözmeden ve üretimi artırmadan gıda ürünlerindeki enflasyonu çözmenin mümkün olmadığını söyledi.
Kastamonu'da tarım stratejisi değişiyor
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile yapılacak planlı ekimle her ilde çiftçiler, planlanan ürünü ekecek.
Reis Gıda’dan ‘en güzel Aşure’ tarifi…
Aşure, yüzyıllardır nesilden nesile aktarılan ve toplumumuzda paylaşma ve dayanışmanın sembolü haline gelmiş bir geleneğimiz.
"Haziran'da 338 yangın ihbarı aldık!"
TARSİM Yönetim Kurulu üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü, buğday tarlalarında çıkan yangınlar konusunda uyarılarda bulunarak, "2023 yılında toplam 407 adet yangın ihbarı almışız.
Yağışlar pazarı da etkiledi
Yaz mevsimine girilmesiyle birlikte düşmesi beklenilen sebze-meyve fiyatları ne yazık ki beklenildiği gibi olmadı.
Renkleri tezgahı süslese de fiyatlar cep yakıyor
Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla yaz meyveleri de yavaş yavaş tezgahlara inmeye başladı. Fiyatları 30 TL bandında olan yaz meyvelerinin fiyatlarının önümüzdeki ay içerisinde 15 lira bandında seyredeceği kaydedildi.
Kastamonu'da yaz meyveleri tezgaha indi
Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla yaz meyveleri de yavaş yavaş tezgahlara inmeye başladı. Fiyatları 30 TL bandında olan yaz meyvelerinin fiyatlarının önümüzdeki ay içerisinde 15 lira bandında seyredeceği kaydedildi.
Üreticiyi depremden sonra sel ve dolu vurdu
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, deprem bölgesinde yaşanan sel felaketine ilişkin, “Adıyaman’da tütünler ve ekili dikili alanlar zarar gördü. Şanlıurfa’da hububat alanları, meyve ve sebze bahçeleri zarara uğradı. Seralarda zararlar meydana gelirken, arı kovanlarını sel bastı, hayvanlar telef oldu. Aşırı yağmur ve dolu Gaziantep ve Kilis’te de büyük zararlara yol açtı” dedi.
Üreticiyi depremden sonra SEL VE DOLU VURDU
Adıyaman’da tütünler ve ekili dikili alanlar zarar gördü. Şanlıurfa’da hububat alanları, meyve ve sebze bahçeleri zarara uğradı. Seralarda zararlar meydana gelirken, arı kovanlarını sel bastı, hayvanlar telef oldu. Aşırı yağmur ve dolu Gaziantep ve Kilis’te de büyük zararlara yol açtı.
Ramazan öncesi markette yangın var
2007 yılından bu yana Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Ramazan öncesi fırsatçılığa izin verilmemesi konusunda çalışmalar yaptığını vurgulayan Bayraktar, bu Ramazan ayı boyunca da üretici ve market fiyatlarını takip ederek kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
‘Deprem bölgesinde tarım, bir an önce ayağa kaldırılmalı’
Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Mehmet Reis, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından afet bölgesinde tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliğinin sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekti.
Tarım sigortaları tarife fiyatlarına indirim yapıldı
Tarım sigortalarında, tarife fiyatlarında indirim yapılırken teminat kapsamı da genişletildi. Bitkisel Ürün Sigortası'nda dolu riski tarife fiyatında ürünlere göre yüzde 5 ila 15 indirime gidildi. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında düzenlenen sigortalarda üreticilerin tercihleri gözetilerek çeşitli düzenlemelere gidildi. Bu çerçevede, Bitkisel Ürün Sigortası dolu riski tarife fiyatında 87 üründe yüzde 15 indirim yapılırken 23 üründe yüzde 10 ve 24 üründe yüzde 5 indirime gidildi.
2022’de 42 ürünün tamamının fiyatı arttı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2022 yılında markette takip edilen 42 ürünün tamamında fiyat artışı olduğunu açıkladı.
Kayısılı Yulaf Bar nasıl yapılır ? kayısılı yulaf bar tarifi
Kayısı ve yulaf ezmesi ile hazırlanan bu bar, vücuda enerji verir. Kolayca hazırlanan yulaf barları, işe veya okula giderken de yanınızda götürebilirsiniz.
Çikolatalı Kayısılı Kurabiye
Çikolata ve kayısının nefis uyumunu denemek isteyenler için, bir tarifimiz var. Kayısı ve damla çikolata ile hazırlanan kurabiyeler, davet sofraları için de tercih edebilirsiniz.
Ballı Kremalı Izgara Kayısı Lokmaları
Kayısıların ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan bu tatlı, bademli krema ile daha lezzetli bir hale gelir. Özellikle misafir ağırlarken sunulabilecek, tatlı atıştırmalıklardan biridir.
“Tüketicinin ucuz gıdaya ulaşması zorlaşıyor”
Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkı 9 kata yaklaştı. Bu ayın da üretici ile market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 766,5 ile elmada gerçekleşti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarını değerlendirdiği bir açıklama yaptı.
Geçmişten geleceğe paylaşılan lezzet aşure
Muharrem (Aşure) Ayı 30Temmuz 2022’de başlıyor.
Haziran ayında hangi sebze ve meyveler yenir ? Haziran ayında sebze ve meyveler nelerdir ?
Haziran ayında sağlıklı yiyeceklerin başında meyve ve sebzeler geliyor. Peki haziran ayında hangi meyve ve sebzeler yenir ? Detaylar haberimizde...
'Maliyetler düşmeden, raflara ucuzluk gelmez'
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici market fiyatlarında yaşanan değişimleri, Ramazan ayında fiyatları, girdi fiyatlarındaki anormal artışların üretici ve tüketici fiyatlarına yansımalarını ve dondan zarar gören üreticilerin durumlarını değerlendirdi.
Pazarda fiyatlar cep yakıyor: 37 üründe fiyat artışı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ocak ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını değerlendirdi.